Zwemtocht Oosterschelde "Stavenisse naar Stalland"

Datum: 
zaterdag, 19 augustus, 2017 - 10:00 t/m 14:00

Aanmelden:

http://www.nauticalsafetytholen.com/Oosterscheldezwemmen

Wanneer:

Zaterdagmorgen 19 augustus 2017, 10:00 allen verzamelen Veer Stavenisse. Na een veiligheidsbriefing, starten om 10:30 de eerste deelnemers.

Waarom:

De PKN-kerk van Stavenisse is in zeer slechte staat. Deze prachtige kerk kunnen we niet zomaar laten wegrotten. Met deze sponsor tocht willen we zoveel mogelijk geld ophalen ter ondersteuning voor het onderhoud van deze kerk. Ook deelnemers zonder sponsor zijn van harte welkom!

Waar:

De startlocatie is aan het einde van de Veerweg van Stavenisse. Hier verzamelen de deelnemers zich en kunnen een broodje eten of iets drinken. Omstanders/supporters kunnen hier tegen vergoeding een hapje en een drankje krijgen ten bate van de kerk. Officiële afstanden zijn 1-2,5- 4,5 en 7,8 kilometer, eindpunt is strandje Sint Annaland.

Hoe:

De deelnemers laten zichzelf per gezwommen kilometer sponseren door hun familie, bedrijven of op andere manieren. De deelnemers gaan om half 11 op het veer te Stavenisse te water en zwemmen tussen de wal en de groene boeien lijn richting Sint Annaland. Tussen Stavenisse en Sint Annaland zijn er meerdere mogelijkheden om aan de wal te gaan en er mee te stoppen, zodat er verschillende afstanden mogelijk zijn. De deelnemers worden daar opgevangen en terug naar het Veer te Stavenisse gebracht.

Regels:

  1. Minimale leeftijd voor de deelnemers is 6 jaar. Onder de 18 jaar is een handtekening van de ouders vereist.
  2. Bij een watertemperatuur onder de 16 graden is een wetsuit vereist, (voor maar enkele tientjes!!) ter plaatse te koop of voor 10 euro te huur. Alle deelnemers moet zelf zorgdragen voor een kleurrijke badmuts, opvallend op het blauw/groen zeewater. Zwemboeitjes, (vosje) of safeswimmer is verplicht. Eventueel tegen geringe prijs ter plaatse aan te schaffen of voor enkele euros te huren.
  3. Deelname is geheel op eigen verantwoording.
  4. Alle deelnemers zijn ondergeschikt aan de Veiligheidsmensen, en deze zijn ook bevoegd om deelnemers bij twijfel uit het water te halen.
  5. Deelname gebeurt volledig voor eigen risico. De organisatie kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor onverwachtse calamiteiten of medische problemen die eventueel ontstaan kunnen.
  6. De tocht begint half 11, en eindigt 1400. Resterende zwemmers worden opgehaald door de reddingsboten.
  7. De deelnemers mogen tijdens de tocht wat te eten of drinken vragen aan de bemanning van de reddingsboten.
  8. De deelnemers zijn verplicht vooraf op het veer zich aan te melden, een briefing te volgen, en zich na de tocht hier weer te melden.
  9. De deelnemers worden teruggebracht door vrijwilligers of hun familie, vrienden of kennissen naar het Veer te Stavenisse vanaf hun eindpunt waar ze gestopt zijn.
  10. Deelname kost 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen van 6-18. 
  11. Alle deelnemers worden verzocht vooraf te eten en te drinken zodat ze voldoende energie hebben voor de tocht. De reddingsboten hebben in geval van nood wat te eten en te drinken voor onderweg.

Veiligheid;

De veiligheid is gedurende deze tocht topprioriteit. Gedurende de gehele tocht zullen minimaal 2 van de volgende de reddingsboten, brandweer Stavenisse, brandweer Tholen, de Mistral, of KNRM aanwezig zijn. Vermoeide zwemmers, of zwemmers die het zelf willen, worden aan boord gehaald en naar de kant gebracht. Deze boten zorgen er verder voor dat alle zwemmers buiten de boeien, dus buiten het vaarwater blijven zwemmen. Alle boten hebben opgeleid personeel aan boord met EHBO en reanimatie diploma. Verder beschikken alle boten over warme baddoeken, EHBO-koffer en thermodekens. Aan de wal staan op verschillende plekken langs de kant mensen met EHBO-diploma’s. Gekleurde badmuts zwemboeitjes zijn verplicht.