SP en GroenLinks pleiten voor meer buitenzwemwater in Zuidoost

.................Hoewel de Gaasperplas in het stadsdeel wel zwemwater biedt, is dat volgens de raadsleden niet altijd even goed toegankelijk en laat de waterkwaliteit soms te wensen over...........

lees het hele artikel op at5.nl

Niek: Ik hoop dt die raadsleden weten waar zij het over hebben.

 


Beetje vreemd dit als je laatst las:

Hoewel het aantal inwoners van de stad groeit en het aantal zwembadbezoeken ook, ligt het aantal Amsterdammers dat zijn of haar baantjes in de buitenlucht trekt ver achter. Het aantal bezoeken per vierkante meter openluchtzwembad is in Amsterdam meer dan de helft lager dan het landelijk gemiddelde.

Sportnorm
En dat ziet het college graag anders. Amsterdam voldoet met z'n tien zwembaden binnen de gemeentegrenzen al aan de sportnorm, die één bad per 80.000 tot 100.000 inwoners voorschrijft.

Maar omdat twee van die baden - het Flevoparkbad in Oost en het Brediusbad in de Spaarndammerbuurt - volledig in de open lucht liggen, kan toch niet iedere Amsterdammer het hele jaar dicht bij huis zwemmen. 

lees de rest op parool.nl


of nog eerder dit jaar:

Afgelopen weekend was ik voor het eerst in het buitenbad van het nieuwe Noorderparkbad. Het verlangen naar het Floraparkbad werd alleen maar groter.

Het binnenbad was al een achteruitgang, met veel kleinere kledingkluisjes en een piepkleine douche­ruimte, waar aan weerszijden een ijskoude tocht binnenwaait zodra je de deur opent. Maar het buitenbad is een nog grotere achteruitgang, simpelweg omdat de oppervlakte ruim 70 procent is teruggebracht.

lees de rest op parool.nl