U bent hier

Het Kanaal en/of andere oversteken

Bericht uit Tarifa

Update: - "Bad news today" waren de woorden van de schipper! Helaas werd er vanmorgen niet gestart vanwege het weer. Midden op de zee geeft winden van 70-80km/uur en daarmee golven van 1,5 tot 2m hoog.

Roel van Beek uit 's Heerenberg zwemt op pinkstermaandag naar Marokko

'S HEERENBERG - Marathonzwemmer Roel van Beek uit 's-Heerenberg probeert op Pinkstermaandag de Straat van Gibraltar over te steken.  Als dat lukt is hij de tweede Nederlander die deze oversteek zwemmend heeft gemaakt.

The Longest Swim

Ben(oit) Lecomte bereidt zich voor voor de langste oversteek: hij gaat de Pacific overzwemmen. Hij heeft al eens van Canada naar Frankrijk gezwommen. In een wetsuit en met vinnen.

Hij heeft een facebookpagina waarin hij vertelt van zijn reis. Niet alleen het zwemmen zelf maar ook alle voorbereidingen. 

De Lange Weg naar Vrijheid… Acht Dagen per week

‘Waka’… schalt Shakira door het Stadium tijdens het Wereldkampioenschap voetbal, de aarde beeft

This Is Africa, Dit is Afrika, Zuid-Afrika, Kaapstad, Robben Eiland

Hoe het toch kon dat ik zwem en zing tegelijk, steeds dezelfde start en zowel de duik als het lied maken me intens blij ‘Close your eyes and I’ll kiss you…tomorrow I’ll miss you…remember I’ll always be true’. In Zuid Afrika dringt het opeens tot me door dat het van de Beatles is. Zuid Afrika en de Beatles hebben dezelfde stemming, die ik mag.

Annabel Slingerland terug in Nederland na Escape van Robbeneiland

Weer terug in Nederland en maandag gelijk richting LUMC. Het team Fondsenwerving vond het heel fijn om me nu weer eens persoonlijk te spreken in plaats van via mail of WhatsApp. Kon ook eindelijk mijn hele verhaal over de zwemtocht vertellen.

Zwemmen voor CADASIL, Robbeneiland naar de kust van Zuid-Afrika

Op 2 april 2017 vindt "The Freedom Swim" in Zuid-Afrika plaats. De tocht start bij Robbeneiland, bekend als de plek waar onder andere Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. De afstand terug naar de kust bedraagt 7,5 kilometer. Deze race wordt ook wel de “Everest” genoemd van de open water races. Het is één van de zwaarste ter wereld. 

Zwemmend aandacht vragen voor LUMC-onderzoek naar CADASIL

LEIDEN - Arts in opleiding Annabelle Slingerland gaat in april geld bij elkaar zwemmen voor een onderzoek van het LUMC in Leiden naar de ziekte CADASIL. En dat is niet zomaar even baantjes trekken. Nee, de openwaterzwemster gaat ruim zeven kilometer overbruggen, van het Robbeneiland naar het vaste land van Zuid-Afrika.

Om aandacht te vragen voor het goede doel nam zij vrijdagmiddag bij Katwijk alvast een frisse duik voor een promotiefilm. Want veel is er nog onduidelijk over de ziekte CADASIL. De erfelijke ziekte wordt veroorzaakt door een erfelijke code in het DNA.

Solo door Het Kanaal

Lees het origneel en bekijk de foto van een andere zwemmer... @ ExecutivePeople

Naast mijn werk als Enterprise Architect is Marathonzwemmen mijn andere passie. Ondanks de vele verschillen tussen deze passies zijn er natuurlijk ook overeenkomsten. De voornaamste overeenkomst zit in de structuur van een goede voorbereiding. In deze blog wil ik graag meer vertellen over de overeenkomsten tussen een IT-landschapssimplificatie, en het solo overzwemmen van Het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk.

IJsselmeer Challenge

IJsselmeer Challenge! Durf jij/ jullie het aan?

Ruim 22 kilometer zwemmen. Van de haven van Stavoren naar de haven in Medemblik. De snelste zwemmer die deze route ooit heeft gezwommen is open water zwemmer Marcel Schouten uit Haarlem. Hij zwom het IJsselmeer over in 4uur 18 minuten en 6 seconden. Hij won daarmee de IJsselmeer Marathon in 2012. Hij versloeg toen zijn trainingsmaatje en de latere Olympisch Kampioen op de 10 kilometer Ferry Weertman.

Het Kanaal overzwemmen als droom

Omdat het artikel zelf helaas verdwenen is van Hart van Holland online, dan toch het artikel door Job van der Plicht in zijn geheel. Het origineel bevatte ook een foto. E.e.a. dankzij een oplettende lezer.

Brit start met overtocht oceaan: per dag 10.000 kcal en 12 uur zwemmen

Voormalig politieagent Ben Hooper uit Groot-Brittannië zal morgenochtend zijn zwemtocht over de Atlantische Oceaan starten. Hij gaat proberen om in ongeveer vier maanden van Senegal naar Brazilië te zwemmen, wat gelijk staat aan 3.220 kilometer. Als dit lukt, verbreekt hij het wereldrecord oceaanzwemmen.

,,Ik voel zoveel verschillende dingen nu", vertelt Hooper aan The Guardian. ,,Langzaamaan dringt het door hoe groots het is wat ik ga doen." Morgen zal hij bij de kust van Senegal de Atlantische Oceaan betreden. Over ongeveer vier maanden hoopt hij heelhuids de Braziliaanse kust te bereiken, 3220 kilometer verderop. Met zijn reis wil hij 1 miljoen

Celtic Channel | Male Record | Yee Haaaaa

Red noww.nl: Eigenlijk een beetje jammer. Milko is zijn wereldrecord op het Noord Kanaal kwijt. Dat is de sport! Waar er verbeterd kan worden zal dat ook t.z.t. gebeuren....
Dit blijft een geweldige prestatie!


The Celtic Channel, as I call it, is better known as the Irish or North Channel. It is the body of water separating the two very proud Celtic nations of Irish and the Scots. The straight line distance from Donaghadee to Poartpatrick is 34k. Most swimmers go much further than this. It is widely regarded as the most difficult of the Oceans 7 swims. Being further north than the more well known English Channel, the water is colder (12-14 degs C) with strong currents and, of course, the infamous Lions Mane jellyfish. The weather patterns are less predictable than the English Channel, which can lead to less swimmable days during a neap tide.

Bericht vanaf Het Kanaal - een verslag van een estafette met Nederlands accent

"The cliffs of England stand. Glimmering and vast, out in the tranquil bay. Come to the window, sweet is the night-air!" Mathew Arnold captured the moment when victoriously writing his poem Dover Beach.

After a year of funerals, work challenges, navigating under turbulent weather conditions, I found myself in a relay team from Samphire Hoe towards Cap Griz Nez.

Meant as a grandmummy team, only three of us qualified as such, whereas the other three kept changing participation due to medicals, obligations or frailties. 

Samen in actie: team Wieteke

Donderdag 25 augustus 2016 is voor Wieteke van den Boogert en haar team (zie foto, v.l.n.r: Jeffrey Siemons, coach Richard Broer, Jan van Buuren, Pierre Mellegers en Helena Mels-Timmermans) een dag om niet gauw te vergeten. Op die dag zwommen ze voor Metakids het kanaal over tussen Engeland en Frankrijk. Een afstand van ruim 33 km, in een tijd van 13 uur en 5 minuten.

CTW zwemt Meer van Genève - fotoreportage

Van dinsdag op woensdag 16 en 17 augustus is Channel Team Wassenaar er in geslaagd om een een recordtijd de lengte van Lac Léman (Meer van Genève te overbruggen. Het team deed de oversteek van Chateau de Chillon bij Villeneuve naar Het strand in Genève in 22 uur, 31 minuten en 02 seconde. De loods was Jacque van de Imagine, een 16 meter lang zeiljacht (Beneteau Oceanis 48). De overtocht werd waargenomen door de Lake Geneva Swimming Association.

Pagina's