U bent hier

Het Kanaal en/of andere oversteken

Crossing for Prevention

Come and join us November 19, 2022 at The Pier Curaçao Restaurant & Bar, at Caracasbaaiweg in Curaçao, starting from 3 PM.

Fundacion CORESA, Fundashon Prevenshon and Kanker Fonds Bonaire will be there to accept donations.

Crossing for Prevention is an event by Sportology Dutch Caribbean Foundation.

Patrick Ghysel zwom het kanaal over in schoolslag: “Ik kwam ruim 5 uur vroeger aan dan verwacht”

“Tijdens het zwemmen werd ik massaal aangemoedigd door vrienden, kennissen en supporters in het zwembad. Veel sportievelingen hebben betaalde ...

Zwemmers IJsselmeer Huizen zwemmen in estafette Het Kanaal over

Origineel (inclusief grove fouten) is te vinden @ Nieuwsblad voor Huizen. Fouten zijn hieronder gecorrigeerd. Foto's zijn (c) van Richard Broer.

HUIZEN - Een estafetteteam van 4 zwemmers van Zwem & Polovereniging IJsselmeer uit Huizen heeft vrijdag 26 augustus succesvol Het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland overgestoken.

Gemiddeld elke dag zwemt iemand van Dover naar de Franse kust

Vorig jaar maakten ongeveer vierhonderd waaghalzen de 32 kilometer lange oversteek tussen het Engelse Dover en het Franse Cap Gris-Nez. Nu u nog. Let wel: alleen met een standaardzwempak zwemt u gewettigd Het Kanaal over.

Sinds 1875 deden al duizenden mensen het u voor. Dat zegt wat over de populariteit van de oversteek die ook weleens de ‘Mount Everest van de zeeën’ wordt genoemd. Vorig jaar zwommen er bijna vierhonderd mensen Het Kanaal over. Dit jaar zitten we aan honderdtachtig zwemmers. Daar zullen er nog enkele tientallen bijkomen, want het ‘oversteekseizoen’ loopt nog tot begin oktober.

Heroïsche kanaaltocht Utrechts zwemteam geslaagd ondanks golven, kwallen en zeeziekte: 'Het was super!'

De zwemsters van Team 5Ladies@Sea zijn erin geslaagd om heen en terug het kanaal tussen Engeland en Frankrijk over te steken. Zaterdag om 06.30 uur Nederlandse tijd begonnen zij vanaf Dover aan de tocht. Zonder overnachting zwommen ze meteen terug en vanmiddag zetten ze weer voet aan de grond in Engeland.

Drie Utrechters zwemmen van Engeland naar Frankrijk en terug: 'Kanaal over is de droom van iedere zwemmer'

Voor de een een hobby, voor de ander een passie om tot het uiterste te gaan. Het kanaal van Engeland naar Frankrijk overzwemmen is de zwemtocht der zwemtochten voor de drie Utrechters van het damesteam 5Ladies@Sea, aldus teamlid Claudia Broeke.

Zwemmen over Kanaal duurt langer dan verwacht en dan mag Bram (41) niet eens aan land komen in Frankrijk: “Precies als in een thriller”

Kinesist Bram De Langhe heeft zaterdag, na een overtocht van 14 uur, het Kanaal overgezwommen. En dan mocht hij nog niet eens voet aan land zetten in Frankrijk.

Aangekomen! Kanaalzwemmer Bram 'zet voet aan wal' in Frankrijk

Bram De Langhe uit Waregem heeft zijn doel om het kanaal over te zwemmen behaald! De kinesist dook gisterenavond het water in en zette rond 15u voet aan wal Frankrijk. 

Van Dover naar Calais zwemmen, het is een stevige uitdaging, maar sinds vandaag is Bram De Langhe een van de weinigen die de uitdaging tot een goed einde brachten.

Kinesist Bram (41) zwemt vroeger dan verwacht Kanaal over: “Ik dacht dat ik hier nog een paar dagen als een pater zou leven”

Waregem - Bram Delanghe (41) uit Waregem zwemt dit weekend het Kanaal over. Dat wou hij vorig jaar ook doen, maar daar stak toen zowel corona als slecht weer een stokje voor. “En plots kan het nu.”

Bram De Langhe doet dit weekend een nieuwe poging om het kanaal over te zwemmen

Waregem 2022-07-14 - Kinesist Bram De Langhe (41) uit Waregem zwemt dit weekend het kanaal over, van Dover tot in Calais. Vorige zomer was hij daar al klaar voor, maar zijn uitdaging werd op de valreep afgelast door het slechte weer. “Dat was uiteraard een grote domper, want ik had maar liefst 900 km gezwommen als voorbereiding. Maar ik bekijk het positief: nu heb ik er in totaal 1700 km kunnen doen om me voor te bereiden.”

Australische marathonzwemster Chloe McCardel staakt zwemovertocht Ramsgate-Nieuwpoort door weersomstandigheden

2022-07-08 - Vrijdagmorgen startte de Australische marathonzwemster Chloe McCardel aan een nieuwe zwemuitdaging: het oversteken van het Kanaal tussen het Verenigd Koninkrijk en ons land. Helaas gooien de weergoden roet in het eten.

Milko van Gool slaagt (nog) niet in 'original' Triple Crwon

Milko van Gool deed op 14 juli 2022 een poging het Bristol Channel over te steken. Dit is het water tussen Wales en Cornwall in. Er zijn daarbij diverse oversteken van verschillende afstanden mogelijk. Hij koos een van de moeilijkere. Helaas is hij door ruw water geblesseerd geraakt in zijn schouder en heeft hij de oversteek moeten staken.

Hoekse zwemmer staakt Kanaal-oversteek

Zwemmer Robbert Groeneveld is er niet in geslaagd om het Kanaal over te zwemmen. De Hoekenees startte zijn poging afgelopen dinsdag.

Robbert zwemt het Kanaal over voor kinderen met reuma

Voor de een is een baantje trekken in het zwembad al een hele opgave, laat staan dat je het Kanaal moet overzwemmen. Robbert Groeneveld uit Hoek van Holland gaat ervoor. Hij zwemt later deze week van het Engelse Dover naar het Franse Calais om geld op te halen voor kinderen met reuma, zoals zijn zieke dochter Merle.

Extreem! Joseph zwemt in 25 dagen van Zwitserland naar Hoek van Holland

Hoe gek moet je zijn om de hele Rijn af te zwemmen? Duitser Joseph Hess (34) doet het. Zaterdag start hij in Zwitserland en 25 dagen later hoopt hij in Hoek van Holland te zijn. Voor de 'adrenalinerush', want Joseph zoekt naast zijn kantoorbaan graag het avontuur op. En als het hem lukt om 1.235 kilometer in 25 dagen te zwemmen, zou dat ook nog eens een record zijn.

Pagina's