U bent hier

Het Kanaal en/of andere oversteken

Slager Gert-Jan Wit haalt na dik twaalf uur zwemmen de overkant van het Kanaal

De Helderse slager en ademcoach Gert-Jan Wit heeft de oversteek van het Kanaal gehaald. Met de handen in de lucht werd hij door de bemanning van de volgboot gefilmd toen hij het strand van Calais bereikte.

Godmanchester woman completes solo Channel swim using arms alone

A woman who finds the touch of water painful has completed a solo English Channel swim powered only by her arms.

Sophie Etheridge, 31, took up the challenge to raise the profile of a Swimming Teachers Association campaign for swimmers with disabilities.

She has had fibromyalgia and complex regional pain syndrome since 2011.

Jeroen Breugelmans en zijn verhaal van een geslaagde Kanaaloversteek

Richard: Hoe heb je de oversteek naar Frankrijk beleefd?

Jeroen: Ik kan het in een paar delen uiteenzetten:

Voeden tijdens een oversteek

Op de Facebook pagina van de ACNEG vond ik een video die fraai de techniek demonstreert hoe te voeden bij een marathon-oversteek.

Briellenaar Jeroen Breugelmans wil Het Kanaal overzwemmen

Begin juni was de temperatuur van het zeewater 13 graden. Reden voor de Vrijwillige Reddingsbrigade om de strandgangers te adviseren om zwemmen in zee voorlopig nog even te vermijden. Maar Briellenaar Jeroen Breugelmans is inmiddels alweer enkele maanden meerdere malen per week in zee te vinden.

Milko van Gool eerste Nederlandse Triple-Crown zwemmer

Milko van Gool (57) heeft op 3 juni in New York de marathon Around Manhattan (nu 20 Bridges geheten) gezwommen in 7 uur en 51 minuten, een tocht van 46 km (met hulp van getijden) in water van af en toe twijfelachtige kwaliteit, van rond de 17 graden Celsius.

In afwachting van ratificatie is hiermee in principe de Triple Crown behaald. De Triple Crown bestaat uit het Engelse Kanaal (33 km), Catalina Channel (32 km) in Californie, en Around Manhattan (46 km).

Bijtende kwallen, illegale aankomst in Frankrijk: niks houdt Jeroen tegen Kanaal over te steken

Bijtende kwallen, natte lunches, een illegale aankomst in Franrijk. Er zijn obstakels genoeg, maar Briellenaar Jeroen Breugelmans is vastbesloten om Het Kanaal over te zwemmen.

Half juli wil hij de oversteek maken. Met een voorbereiding van anderhalf jaar in de armen en benen. De 45-jarige Jeroen Breugelmans weet zeker dat hij gaat slagen.

Kevin zwemt in recordtijd Straat van Gibraltar over: 'Leek me wel iconisch'

Kevin Jansen (43) uit Oosteind is in een nieuw nationaal record de Straat van Gibraltar overgestoken. Hij legde de 17 kilometer lange tocht zwemmend af in een tijd van 3 uur en 37 minuten. Kevin verbeterde daarmee het oude record met 21 minuten. "Al was dat niet het doel, ik wilde gewoon lekker zwemmen."

Nieuw zwemrecord Straat van Gibraltar

Kevin Jansen zwemt in recordtijd de Straat van Gibraltar over.

Bekijk de het interview en video @NOS

Deze keer moet het lukken: Gert-Jan wil Kanaal overzwemmen en traint in Lanzarote

Nog zes maanden te gaan, dan doet Gert-Jan Wit een tweede poging om het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk over te zwemmen. Hij pakt het anders aan dan bij zijn eerste poging tien jaar geleden, onder andere met een trainingsweek in Lanzarote. Wit: “In Nederland zwem ik in de winter zo’n tien kilometer per week, nu doe ik dat in een dag.”

The Diana Nyad Cuba-Florida Swim 2013 Report - Abstract

The purpose of this report is to retrieve, present and analyze the historical data of Diana Nyad’s Cuba to Florida swim in 2013. To retrieve this data, 650+ email exchanges, 36 Zoom calls, fifteen interviews were conducted and over 2000+ photos, over 100 videos, crew statements and over 50 documents were recovered.

Part 1 of this report examines the swim

The evidence from the observer and navigator logs, archival photos, and video, present at least one log entry or more and/or photo or video for each hour for all 53 hours of the swim. Gaps in observer log reporting is cross checked and supplemented with photo and/or video evidence.

Gert-Jan Wit gaat er weer voor!

Iets meer dan vier jaar geleden ging Gert-Jan met mij mee als coach. Samen met Mark begeleidde zij als team mij samen succesvol naar de overkant. Met Gertjan heb ik veel uren in zee gemaakt en in de kleedkamer veel over mijn plan gesproken. In één van deze gesprekken vertelde hij dan ook dat hij in 2015 al een eerste poging had gewaagd maar deze helaas heeft moeten staken halverwege.

Crossing for Prevention

Come and join us November 19, 2022 at The Pier Curaçao Restaurant & Bar, at Caracasbaaiweg in Curaçao, starting from 3 PM.

Fundacion CORESA, Fundashon Prevenshon and Kanker Fonds Bonaire will be there to accept donations.

Crossing for Prevention is an event by Sportology Dutch Caribbean Foundation.

Patrick Ghysel zwom het kanaal over in schoolslag: “Ik kwam ruim 5 uur vroeger aan dan verwacht”

“Tijdens het zwemmen werd ik massaal aangemoedigd door vrienden, kennissen en supporters in het zwembad. Veel sportievelingen hebben betaalde ...

Zwemmers IJsselmeer Huizen zwemmen in estafette Het Kanaal over

Origineel (inclusief grove fouten) is te vinden @ Nieuwsblad voor Huizen. Fouten zijn hieronder gecorrigeerd. Foto's zijn (c) van Richard Broer.

HUIZEN - Een estafetteteam van 4 zwemmers van Zwem & Polovereniging IJsselmeer uit Huizen heeft vrijdag 26 augustus succesvol Het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland overgestoken.

Pagina's