U bent hier

OW training & coaching

Zwemmen in rivieren en kanalen

In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in de grote rivieren en kanalen. Dit kan gevaarlijk zijn. Ondanks een zwemverbod in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens, zijn er jaarlijks gewonden en doden te betreuren. Daarom wijst Rijkswaterstaat op de risico’s.

Open Water Kamp iets voor ons?

Op SwimSwam vond ik een artikel over hoe de USA zich voorbereidt op de komende periode. Op OpenWaterSwimming.eu (een van onze andere websites) staat een link er naartoe: 

010 Swim Experience - Clinics/workshops open water zwemmen en zeezwemmen

In Rotterdam is de stichting 010 Swim Experience bezig om het gebruik van het Rotterdamse water te stimuleren. Zij organiseren ook in 2017 diverse tochten in de regio Rotterdam. De organisatie wil graag dat de zwemmers voorbereid aan de start komen. Daartoe worden diverse clinics/workshops georganiseerd. Deze zijn zowel in zoet water als in zee. De zoetwaterclinics zijn in de Zevenhuizerplas, daar waar ook hun Beach2Beach Challenge plaatsvindt. De zeezwemclinics zijn in Hoek van Holland vanaf het strand. In Hoek van Holland is bij de watersportvereniging een stukje theorie vooraf.

Sport-Active Magazine

Vanaf heden publiceert Sport-Active Nederland 1x per kwartaal een gratis magazine voor sporters. 

‘Beste zwemouder, het is geen moetje…’

Het is al weer een paar maanden geleden dat ik, Neline, op een verjaardag was. In de achtertuin was een grote vijver. Prachtige vissen zwommen er in en op hun knietjes zaten mijn 2 kindjes te kijken naar deze beesten terwijl ik ze vast hield aan hun broekjes. Er waren veel meer kindjes die vol spanning naar de grote vissen stonden te kijken maar geen 1 kind werd vast gehouden door hun ouders. Als een echte badjuf hield ik ze allemaal in de gaten en daar kreeg ik het warm van. 1 van de ouders sprak mij lachend aan en zei grappig bedoeld ‘en dat is dan een badjuf’. Ik was verbaasd en het enige wat ik kon bedenken was ‘juist dit is een badjuf’.

MTC indoor training

Datum: 
zaterdag, 22 april, 2017 (Hele dag)

Bericht op facebook van openwaterswimming.club

Onder de noemer weer eens wat anders voor het open water: Zaterdag 22 april organiseert Ilya van Marle samen met Getwet weer een MTC indoor training. Er zijn nog plekken beschikbaar.

De kosten zijn 75 euro excl. 12,50 (huur wetsuit/ schoentjes)

Trainingskamp De Weerribben

Al 20 aanmeldingen. Nog 8 plaatsen beschikbaar!

De Weerribben - Nederland
Focus op trainen & techniek
10 t/m 13 maart 2017

3 dagen, 2 overnachtingen inclusief ontbijt, lunch & diner
Altijd al je zwemtechniek en/of je conditie willen verbeteren? Dat kan met de Sport-Active Zwemtrainingskamp. Deze dagen staan in het teken van het verbeteren van jouw zwemtechniek en -conditie. Elke training staat in het teken van een doel. Ben je beginnend of een ervaren zwemmer? Dat maakt niet uit! Dit trainingskamp is voor iedereen geschikt. Naast de vijf zwemtrainingen, kun je ook deelnemen aan drie landtrainingen met specifieke oefeningen om jouw zwemtechniek te verbeteren.

Things to think about in winter to swim faster in open water in summer

Op onze zuster website uit Engeland, H2Open, vond ik een lezenswaardig artikel over onze "rustperiode".

While some people might argue that outdoor swimming is now a year-round pursuit, in many parts of the world there is still a distinct season in which we engage in middle to long distance racing or open water swimming challenges. In the winter, swimming outdoors, particularly if we want to do any meaningful long distance training, becomes increasingly difficult so many of return to the pool.

Is het ongezond om in het zwembad te plassen?

Via de nestor van de zwemjournalistiek (Jos van Kuijeren) ontvingen we onderstaande link bij de volkskrant. Het maakt eens te meer waarom open water zwemmen zoveel gezonder is dan al dat aquariumzwemmen.

Het is een ondeugd waar weinigen voor uitkomen: plassen in het zwembad. De Amerikaanse Olympische zwemmers Michael Phelps en Ryan Lochte gaven het vier jaar geleden voor het eerst openlijk toe. Tijdens een urenlange training hebben ze geen tijd om naar de wc te gaan, bekenden ze, maar dat geeft volgens hen niks, want het water wordt gezuiverd. Hebben ze gelijk?

Zwemanalyse.nl organiseert 2e zeezwem clinic

Datum: 
woensdag, 24 augustus, 2016 - 19:00

Beste belangstellenden voor zeezwemmen,

Op 27 juli of 24 augustus (beide dagen staan los van elkaar, 1 keer deelnemen is dus voldoende) organiseren we een zeezwem clinic in Wassenaar.

Wat is het plan?

Zwemanalyse.nl organiseert zeezwem clinic

Datum: 
woensdag, 27 juli, 2016 - 19:00

Beste belangstellenden voor zeezwemmen,

Op 27 juli of 24 augustus (beide dagen staan los van elkaar, 1 keer deelnemen is dus voldoende) organiseren we een zeezwem clinic in Wassenaar.

Wat is het plan?

Zwemclinic door Marcel Schouten

Datum: 
zondag, 3 april, 2016 - 15:00 tot 16:30

Op zondag 3 april verzorgt open water zwemspecialist en ambassadeur Marcel Schouten een clinic in zwembad De Planeet Haarlem tussen15.00 en 16.30 uur. Wil je meedoen aan deze workshop? Schrijf je dan in via info@haarlem.swimtofightcancer.nl

Zie ook: facebook

Zwemclinic De Planeet

Datum: 
zondag, 27 december, 2015 - 14:30 tot 17:30

Uitgesteld: Bijscholing Trainen Lange en Zware Afstanden

Datum: 
zaterdag, 28 november, 2015 - 09:00 tot 12:30

2015-11-24 - Nieuwegein - Helaas wordt deze bijscholing wegens te weinig aanmeldingen uitgesteld tot 2016. Nader bericht volgt wanneer meer bekend wordt.

Duikelkeerpunt, ook voor open water zwemmers (in het zwembad)

In het Engels, maar wel degelijk relevant:

One of the best things about open water swimming is that there are no walls to block our progress. This makes swimming outside easier (turns are tiring and disrupt your rhythm) and harder (you get a speed boost with each turn and your arms get a brief rest). Obviously you don’t need to do tumble turns in open water, despite the jokes people make about tumble-turning half way through double crossings such as two-way Windermere swims.

Pagina's