KNZB (swimming)

Abonneren op feed KNZB (swimming)
>
Bijgewerkt: 12 min 48 sec geleden

Nationaal Dopingreglement gewijzigd

di, 15/06/2021 - 02:00

Sinds 2017 heeft de KNZB haar tuchtzaken omtrent doping ondergebracht bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Op deze manier werkt de KNZB mee aan een eerlijke, integere en schone sport. Op 1 januari is de nieuwe mondiale doping code in werking getreden waardoor het Nationaal Dopingreglement (NDR) is aangepast. Het NDR is gebaseerd op de Wereld Anti Doping Code, opgesteld door het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA).

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Noortje en Bregje de Brouwer naar Tokio!

zo, 13/06/2021 - 02:00

De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Tokio. Na twee sterke optredens op de eerste dag van het OKT in Barcelona (met een derde plaats bij de voorronde vrije kúr en een derde plaats voor de finale technische uitvoering) zwom de 22-jarige tweeling zondagmiddag in de finale van de vrije kür opnieuw sterk. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Uitstekende uitgangspositie Noortje en Bregje de Brouwer

za, 12/06/2021 - 02:00

De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer beginnen zondag met veel vertrouwen aan de tweede en beslissende dag van het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Het nationaal duet leverde ’s morgens in Barcelona al een uitstekende prestatie met een derde plaats in de voorronde van de vrije kür (87.800 punten) en eindigde ’s avonds bij de finale van de technische uitvoering eveneens als derde. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Winnaar ‘Club van het Jaar 2021’ bekend

do, 10/06/2021 - 02:00

Op woensdagavond 9 juni is de winnende club bekend gemaakt tijdens de Awarduitreiking van de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021’. In het Utrechtse Tivoli Vredenburg maakten Erben Wennemars en Typhoon bekend welke sport- en cultuurclub de winnaars van dit jaar zijn. Daarnaast bestond de avond uit interessante gastsprekers, optredens en interviews met de finalisten. In de interviews stond de uitzonderlijke veerkracht van deze clubs centraal.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Noortje en Bregje de Brouwer op jacht naar ticket voor Tokio

wo, 09/06/2021 - 02:00

De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer gaan 12 en 13 juni in Barcelona op jacht naar een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio. Het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) werd door de FINA tot twee keer toe uitgesteld. Begin maart en begin mei lukte het door de Corona-pandemie niet om het evenement in Tokio veilig te organiseren. Nu moet het in Barcelona gebeuren voor het nationaal duet dat onlangs bij het EK in Boedapest een goede generale repetitie zwom.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Unieke samenwerking uitbreiding De Tongelreep

vr, 04/06/2021 - 02:00

Vrijdag 4 juni hebben de KNZB, BrabantSport en haar TeamNL centrum, InnoSportlab De Tongelreep en de gemeente Eindhoven een unieke samenwerkingsovereenkomst voor de komende 12 jaar ondertekend. Een mijlpijl voor de zwemsport in Nederland. Nog niet eerder hebben partijen zich voor zo’n lange periode gecommitteerd om samen het zwemmen voor iedereen, van jong tot oud en van leren zwemmen tot internationaal presteren, aantrekkelijk te maken, te houden en te innoveren.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Ondersteunende toolkit voor verenigingen

do, 03/06/2021 - 02:00

“Wat fijn dat we hier weer kunnen zijn en dat we weer mogen zwemmen. De afgelopen periode is voor onze verenigingen heel zwaar geweest, maar we hebben ook gezien wat de kracht van verenigingen is. Verenigingen zijn heel creatief geweest met het verzorgen van landtrainingen en het onderhouden van contact met hun leden, maar zwemmen hoort toch echt in het water”, Aschwin Lankwarden, Algemeen directeur.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB lanceert campagne "Doe mee en regel je VOG!’’

di, 01/06/2021 - 02:00

"Doe mee en regel je VOG!’’, dat is de titel en pay-off van de campagne die de KNZB vandaag, dinsdag 1 juni 2021, lanceert. Met deze campagne wordt aandacht gevraagd voor het belang van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Protocol Verantwoord Zwemmen 5.0 gepubliceerd

ma, 31/05/2021 - 02:00

Zaterdag 5 juni zullen de aangekondigde verruimingen voor de zwembaden definitief ingaan.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Nieuwe versoepelingen voor zwembadbranche

vr, 28/05/2021 - 02:00

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd over te gaan op stap 3 van het openingsplan. Dit betekent dat er meer verruimingen voor de zwembaden zullen zijn. Hier zijn de samenwerkende partijen in de zwembadbranche erg blij mee.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Verkiezing ‘Club van het Jaar 2021' maakt gemeente-, provincie- en wildcardwinnaars bekend

do, 27/05/2021 - 02:00

Een belangrijk moment is aangebroken in de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021’: de gemeente-, provincie- en wildcardwinnaars zijn bekend! Op www.clubvanhetjaar.nl/eindstand-per-sportbond is de eindstand van alle clubs die hebben deelgenomen te vinden en vind je ook de gemeentewinnaars. Wij bedanken alle clubs voor hun deelname en voor de energie die zij hebben gestoken in het werven van stemmen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Protocol Verantwoord Zwemmen – Versie 4.2

di, 18/05/2021 - 02:00

Vanaf woensdag 19 mei zullen de aangekondigde verruimingen voor de zwembaden definitief ingaan.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Versoepelingen definitief voor zwembadbranche en update Protocol Verantwoord Zwemmen

ma, 17/05/2021 - 02:00

Het kabinet heeft vandaag aangekondigd dat de versoepelingen definitief doorgaan. Dit betekent dat de verruimingen voor de zwembaden ingaan op woensdag 19 mei. Het is goed nieuws dat de cijfers dit toelaten en we weer in het water aan onze mentale en fysieke gezondheid kunnen werken. Het is een goede stap naar een volledige heropening van alle zwembaden.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

EK dag 5: fraaie vijfde plaats voor duet

vr, 14/05/2021 - 02:00

Noortje en Bregje de Brouwer zijn in de EK-finale bij de duetten als vijfde geëindigd met 88.3000 punten. Ze kwamen een fractie te kort op Wit-Rusland (88.7333). In de vrije oefening, met als thema ‘Discover the unknown’, verbeterden ze wederom hun persoonlijk record dat ze in de voorronde (86.8667) zwommen. De Brabantse tweeling moet zich 10-13 juni in Barcelona nog kwalificeren voor de Olympische Spelen. Gezien de progressie die, onder leiding van bondscoach Esther Jaumè, is gemaakt, zien de zussen die missie met vertrouwen tegemoet. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

EK dag 4: dubbelslag Van Rouwendaal

do, 13/05/2021 - 02:00

Een dag na de winst op de 5 kilometer heeft openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal ook haar titel op de 10 kilometer (1:59.12,7) geprolongeerd. Tijdens het Europees Kampioenschap op het Lupa Meer, vlakbij de Hongaarse hoofdstad Boedapest, hield de Olympisch kampioene de Hongaarse Anna Olasz (1:59.13,0) nipt achter zich. De Italiaanse Rachele Bruni (1:59.15,1) werd derde. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Mogelijke verruiming voor de zwembaden

wo, 12/05/2021 - 02:00

Goed nieuws! Het lijkt erop dat vanaf woensdag 19 mei de zwembaden - onder een aantal voorwaarden - weer verder open mogen! Dinsdagavond is in de persconferentie aangekondigd dat het kabinet op maandag 17 mei mogelijk stap 2 van de versoepelingen zal doorvoeren. Hiervoor moet het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames 20 procent zijn gedaald ten opzichte van de piek eind april. Is dit niet het geval, dan worden de versoepelingen uitgesteld. Maandag 17 mei horen we of het kabinet de voorgenomen versoepelingen door zal zetten. Zodra wij deze bevestiging hebben, zal dit uiteraard worden gecommuniceerd.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Zwembond gelukkig met de blijvende support vanuit de Nederlandse Loterij!

wo, 12/05/2021 - 02:00

Namens de KNZB nam Robin van Galen dinsdag 11 mei een prachtige cheque van de Nederlandse Loterij in ontvangst van maar liefst € 1.503.389,- Een geweldig bedrag dat het ook dit jaar weer mogelijk maakt om samen met onze verenigingen en andere stakeholders zoveel mogelijk mensen blijvend vaker te laten zwemmen! De totale afdracht van de Nederlandse Loterij aan de sport bedraagt 45,2 miljoen en is gisteren bekend gemaakt tijdens het online event ‘Nederlandse Loterij geeft door.’

Categorieën: Zwemmen/Swimming

EK dag 2: synchroonduet met PR naar finale

di, 11/05/2021 - 02:00

Noortje en Bregje de Brouwer hebben zich bij het EK synchroonzwemmen in Boedapest als 5e geplaatst voor de finale vrije oefening. Met startnummer 1 mochten zij na een jaar en drie maanden eindelijk weer een echte wedstrijd zwemmen. Het nationaal duet noteerde dinsdagochtend in de voorronde een score van 86.8667 punten. Een persoonlijk record. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

EK dag 1: nationaal duet nog niet in actie door technische storing

ma, 10/05/2021 - 02:00

Door een technische storing kwamen de synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer maandag nog niet in actie op het Europees Kampioenschap in Boedapest. Het nationaal duet zou als veertiende aan de beurt zijn voor hun verplichte kür. Nadat er al eerder technische haperingen waren, werd de kür van Groot-Brittannië, het twaalfde land, afgebroken wegens een probleem met een onderwater speaker. De jury besloot kort daarna helemaal te stoppen met de titelstrijd. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

EK synchroonzwemmen voor nationaal duet nu generale repetitie voor OKT

vr, 07/05/2021 - 02:00

De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer (het nationaal duet) hadden eigenlijk al lang en breed gekwalificeerd willen zijn voor de Spelen van Tokio, maar het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) werd door de FINA tot twee keer toe uitgesteld. Begin maart en begin mei lukte het door de Corona-pandemie niet om het evenement in Tokio veilig te organiseren. Nu moet het van 10 tot en met 13 juni in Barcelona gebeuren. Daarom is het EK in Boedapest voor hen volgende week niet alleen een titeltoernooi, maar tevens de generale repetitie voor het OKT.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Pagina's