KNZB (swimming)

Abonneren op feed KNZB (swimming)
>
Bijgewerkt: 3 uur 49 min geleden

Noortje Reijnen en Marloes Steenbeek naar EJK synchroonzwemmen

di, 28/06/2022 - 02:00

Noortje Reijnen en Marloes Steenbeek vertegenwoordigen de KNZB op het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) Synchroonzwemmen in Alicante. De zwemsters van ZPCH uit Hoofddorp komen in Spanje als nationaal junioren duet uit op zowel de technische als de vrije uitvoering.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

De sport wordt rookvrij

vr, 24/06/2022 - 02:00

Doet jouw club ook mee?

Vandaag start de campagne ‘De sport wordt rookvrij. Wen er maar aan.’ waarin bekende sporters vragen om een rookvrije sport. Inmiddels staan meer dan 2000 sportclubs geregistreerd als rookvrij. Het streven is om een volledig rookvrije sportomgeving te hebben in 2025. De campagne is een samenwerking van NOC*NSF (met en namens de sportbonden) en de Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF en Longfonds.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

WK: fraaie 8e plaats voor nationaal duet

do, 23/06/2022 - 02:00

Het Nederlandse duet heeft bij het WK in Boedapest een fraaie achtste plaats behaald in de finale van de vrije uitvoering. Het is de eerste keer sinds 2007 dat Nederland de finales op een wereldkampioenschap wist te bereiken. Met een score van 87.4667 verbeterden Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek hun score van de voorronde (86.8000).

Categorieën: Zwemmen/Swimming

De KNZB wil dat iedereen zich welkom voelt

do, 23/06/2022 - 02:00

Afgelopen zondag heeft de mondiale zwembond FINA een principebesluit genomen over de voorwaarden waaronder transgendermannen en – vrouwen mogen deelnemen aan de mondiale zwemsport. Met deze voorwaarden wil de FINA eerlijke sport voor beide seksen waarborgen. De KNZB volgt in Nederland de richtlijn van NOC*NSF. Samen met een werkgroep zal de KNZB voor de Nederlandse zwemsport het principebesluit van de FINA bestuderen en blijvend werken aan heldere richtlijnen die aansluiten bij hetgeen we in ons land passend achten voor de zwemsport op alle niveaus. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

WK: verrassend brons 4x100 mixed estafette

di, 21/06/2022 - 02:00

Op het slotnummer van de vierde dag van het wereldkampioenschap zwemmen zorgde het Nederlands team op de 4x100 meter mixed estafette voor een daverende verrassing in een goed gevulde Duna Arena. Kira Toussaint, Arno Kamminga, Nyls Korstanje en Marrit Steenbergen zwommen in een tijd van 3.41,54 naar brons. Slechts 0,2 seconden achter Australië. Amerika (3.38,79) pakte de wereldtitel. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Marloes Steenbeek en Bregje de Brouwer achtste in finale technische oefening

zo, 19/06/2022 - 02:00

Het nationaal duet Marloes Steenbeek en Bregje de Brouwer is op het wereldkampioenschap synchroonzwemmen in Boedapest achtste geworden in de finale van de technische oefening.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Boedapest dag 1: nationaal duet als 7e naar finale technische uitvoering

vr, 17/06/2022 - 02:00

Het nationaal duet Marloes Steenbeek en Bregje de Brouwer is op het wereldkampioenschap synchroonzwemmen in Boedapest als zevende doorgegaan naar de finale van de technische oefening. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB met 37 zwemsporters naar WK

do, 16/06/2022 - 02:00

Hongarije is vanaf vrijdag 17 juni tot en met zondag 3 juli het gastland van de 19e FINA Wereldkampioenschappen Zwemmen. In de hoofdstad Boedapest gaan de beste wedstrijdzwemmers (langebaan en open water), schoonspringers, synchroonzwemsters en waterpoloërs ter wereld om de medailles strijden. De KNZB is in totaal met liefst 37 sporters vertegenwoordigd in vijf verschillende zwemsportdisciplines.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

NOC*NSF heropent inschrijving €1000,- voor de club

di, 14/06/2022 - 02:00

De verdeling van 1 miljoen euro voor sportclubs namens het ministerie van VWS, is zo’n doorslaand succes gebleken dat de inschrijving wordt heropend. Verenigingen konden een aanvraag indienen voor €1000,- voor hun club, te besteden aan een sportief doel. Maar omdat er zoveel verenigingen direct gebruik maakten van het aanbod, was het aantal van 1000 inschrijvingen binnen 24 uur bereikt.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Even kennismaken met Hayke Veldman

wo, 01/06/2022 - 02:00

Wij hebben een nieuwe voorzitter, niemand minder dan Hayke Veldman. Dat is mooi nieuws en dus is het de hoogste tijd voor een kennismaking met een kop koffie. Onze nieuwe voorzitter is niet zomaar iemand, Hayke is recentelijk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en hij heeft zelfs een eigen Wikipedia pagina. Wie kan dat van zichzelf zeggen. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB bedankt aftredende bestuursleden

ma, 23/05/2022 - 02:00

Afgelopen zaterdag 21 mei kwamen onze leden weer bijeen voor de Algemene Ledenvergadering, ditmaal op de KNVB Campus in Zeist. Op de agenda stond ook de verkiezing van de leden van het Bondsbestuur, aangezien van een aantal bestuursleden de termijn is afgelopen. Van deze bestuurders namen wij afscheid. Wij zijn hen ontzettend dankbaar.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Twee keer zilver nationaal duet in Athene

zo, 22/05/2022 - 02:00

Na de tweede plaats op het onderdeel technische uitvoering (84.8617 punten) hebben Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek opnieuw een prachtige zilveren medaille gewonnen bij de FINA World Series Finale in Athene. Het nationaal duet eindigde zondag bij de vrije kür met 86.6667 punten achter het Oostenrijkse duet dat ook zaterdag als eerste was geëindigd.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Nationaal duet maakt indruk in Athene

za, 21/05/2022 - 02:00

Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek hebben een uitstekende prestatie geleverd bij de FINA World Series Finale in Athene. Het nationaal duet eindigde zaterdag in de finale van de technische uitvoering met 84.8617 punten als tweede achter het Oostenrijkse duet. De Brouwer en Steenbeek – voor het eerst in deze samenstelling in wedstrijdverband actief – zwemmen zondag ook nog de finale van de vrije kür.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Hayke Veldman benoemd tot nieuwe voorzitter bestuur KNZB

za, 21/05/2022 - 02:00

Op zaterdag 21 mei heeft de ALV in Zeist plaatsgevonden. Een belangrijk onderdeel van de ALV was de verkiezing van de nieuwe bestuursvoorzitter. We zijn verheugd het nieuws te kunnen brengen dat Hayke Veldman door de leden is benoemd als nieuwe voorzitter KNZB.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Sportbestuurdersplatform.nl: een community van bestuursleden

wo, 06/04/2022 - 02:00

Sportbonden, gemeente Amsterdam en NOC*NSF werken samen aan de ontwikkeling van sportbestuurdersplatform.nl. Een online platform waarop sportbestuurders op een makkelijke manier kennis en ervaringen kunnen uitwisselen en met elkaar in contact kunnen komen. De pilotfase is van start gegaan, met het doel te ontdekken welke verbeteringen er nog aan het platform kunnen worden doorgevoerd. Ook de KNZB doet mee aan de pilot. Dat betekent dat sportbestuurders uit de zwemsport het platform de komende tijd kunnen uitproberen.   

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Fraaie vierde plaats nationaal duet in Parijs

vr, 01/04/2022 - 02:00

Maria Lorenzini (ACZ) en Marloes Steenbeek (ZPCH) hebben vandaag een fraaie vierde plaats behaald op het onderdeel duet technische uitvoering bij de French Open in Parijs (FINA World Series). De twee synchroonzwemsters maakten hun internationale debuut bij de senioren en doorbraken met een score van 80.9674 ook nog eens voor het eerst de barrière van 80 punten.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Nationaal duet in actie in Parijs

vr, 01/04/2022 - 02:00

Maria Lorenzini en Marloes Steenbeek zijn dit weekend actief bij de French Open in Parijs (onderdeel van de FINA World Series synchroonzwemmen). Vandaag (vrijdag 1 april) staat het technisch duet op het programma. Maria en Marloes starten als derde van de in totaal zeventien duetten.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Webinar - Communicatie: juist nu! Maar hoe?

vr, 25/03/2022 - 01:00

Van april t/m juni organiseren de verenigingsondersteuners maandelijks, in samenwerking met experts vanuit het Landelijke Sportakkoord, webinars met voor de vereniging relevante onderwerpen, zoals communicatie, ledenbinding en vrijwilligersmanagement.

Categorieën: Zwemmen/Swimming