U bent hier

Eindhoven 26-8

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
JoostdeKroon
Eindhoven 26-8

Ik ben vandaag uitgestapt in Eindhoven. Ik vond de worsteling met waterplanten echt niet leuk. Jammer dat er een beschermd plantje een maaiverbod opleverde... Maar waarom moesten we daar überhaupt zwemmen in plaats van de locatie die in de OW boek advertentie staat? Daar was het water veel schoner..... Met de jeuk is het bij mij meegevallen, maar diverse mensen hadden uitslag, wordt het water ook getest op allergische reacties door (mischien) de waterplanten?

 

Groeten en tot morgen, Joost

Aangepast door: JoostdeKroon op 26/08/2017 - 13:38
Remco van Althuis
Niet goed

Uiteraard zwem ik er gewoon doorheen, gezien het feit dat het een wedstrijd is - maar zit ik nu wel helemaal onder de jeukende rode beultjes. Ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat het verder "geen kwaad" kan. Los van de bultjes, was het zwemmen door zulke grote dikke lagen plantenmassa's natuurlijk van den gekken. Soms leek het zelfs niet eens meer op zwemmen.

De organisatie was prima op orde, op de organisatie zelf geen enkel punt aan te merken, alles was prima in orde. De wedstrijd op deze locatie had echter in mijn ogen nooit mogen plaats vinden. Ik kan me niet voorstellen dat de organisatie bij het kiezen van de locatie niet van deze problematiek op de hoogte is geweest, wat wel betreurenswaardig is. Ik hoop van harte dat deze locatie nooit meer zal terugkeuren. Voor mij was de jubileum editie de slechtste wedstrijd van alle edities die ik heb meegemaakt - en dat ondanks het prachtige weer en de goede organisatie

Manuela Dekkinga
Eindhoven 26-8

Nadat wij vorig jaar erg enthousiast waren thuisgekomen vanuit Eindhoven/Oirschot hadden wij besloten om dit jaar ook weer mee te doen en ook 1 van onze parazwemmers hadden wij hiervoor enthousiast gemaakt. Vandaag waren wij  met een viertal zwemmers aanwezig op verschillende afstanden. Echter, ondanks de goede organisatie en het mooie weer was het plezier snel voorbij.

Onze eerste zwemmer Meindert die toch al heel wat open water wedstrijden achter de rug heeft en wel wat gewend is, schrok van de hoeveelheid planten en de moeite die het kostte om er doorheen te komen. Hij raakte steeds verstrikt in de planten. Hij zwom de kilometer vrij. Uit het water gekomen zat hij onder de krassen van de planten. Thuis aangekomen had hij evenals zijn zusje (die de 500 meter vrij voor minioren had gezwommen) diarree. Onze para-zwemster Annemieke had na afloop van de 750 meter bultjes en jeuk.

Laat dit een goede leer zijn voor volgend jaar en ga alsjeblieft weer terug naar de locatie van vorig jaar.

Laurin Heemsker...
afbeelding van Laurin Heemskerk-Stevens
Eindhoven 26-08

Ik had geen last van bultjes, maar heb een groot deel van de planten ontweken. Dat gaat ten koste van je tijd en ik zwem al niet zo snel. Maar je hebt toch een tijd in je hoofd, waar je onder wilt blijven. Waterplanten testen op allergieën is volgens mij niet mogelijk. De een is hier allergisch voor, de ander weer voor wat anders. Op zich vond ik het wel een fijne locatie en ook niet zo ver lopen, wat in Oirschot wel het geval is. 

Extra aandacht voor het jubileum? Daar heb ik niets van gemerkt. Niets feestelijks ontdekt.

 

JoostdeKroon
organisatie overigens TOP

Mijn bijdrage teruglezend klinkt het misschien wel een beetje te negatief.... De organisatie was zoals boven ook gezegd wel hardstikke goed.

Joost