Zeezwemtocht Harlingen extra in het nieuws door succes op Olympische Spelen!

2 KM Zeezwemtocht Harlingen - 3 september 2016

Op zaterdag 3 september aanstaande organiseert Zwemvereniging de Vikings in Harlingen weer de historische 2 km Zeezwemtocht. Al bijna 70 jaar wordt in Harlingen deze unieke zwemtocht georganiseerd. Hiermee is het één van de oudste zwemtochten van Nederland. Hij behoort tevens tot de meest uitdagende tochten die er zijn. Door specifieke stromingen, wind en gofslag is het een uitdaging die op de shortlist van veel sportieve mensen staat.

Zeezwemtocht op TV:

Door de olympische successen in het open water zwemmen van Nederlandse zwemmers op de Olympische Spelen van de laatste jaren is het zwemmen in zee enorm in populariteit gestegen. In een TV reportage van EenVandaag over Gouden medaille winnaar Ferry Weertman werden zelfs beelden gebruikt van de 2km Zeezwemtocht in Harlingen. Hiermee werd als kenmerkend voorbeeld de historisch van de sport uitgebeeld. Wilt u het hele filmpje uit 1958 nog eens zien klik dan hier.

Uit de meer recente jaren is er ook een leuke reportage te zien van GPTV.

2016 editie:

Over iets meer dan 2 weken is het in Harlingen weer zover. Op zaterdag 3 september gaat de 2106 editie om 11.45 uur van start in de Willemshaven. Zwemmers proberen via de havenmond en de Waddenzee zo vlot mogelijk het Harlinger Strand te bereiken. Inschrijven is mogelijk via internet of via de onderstaande links.

Klik hier om je op te geven voor de KNZB WEDSTRIJD Deelname vanaf 14 jaar.

Klik hier om je op te geven voor de PRESTATIETOCHT Deelname vanaf 15 jaar.

Weersverwachting:

De weersverwachting ziet er voor de komende 2 weken zeer positief uit. De zeewater temperatuur is momenteel met 18 tot 19 graden al voldoende maar zal onder het naderende zomerweer waarschijnlijk wel boven de 20 graden uitkomen.

Alternatief parcours:

In de historie van de zeezwemtocht is het al vaak voorgekomen dat deze op het laatst werd afgelast door harde wind of ongunstige weersomstandigheden. Mocht het op 3 september toch te hard waaien om buitengaats te zwemmen, dan heeft de zwemverenging een alternatief parcours achter de hand binnen de Willemshaven. Op deze wijze voorkomt de organisatie dat er helemaal niet gezwommen kan worden.

Volgbootjes:

De eerste aanmeldingen voor volgbootjes zijn alweer binnen. Er zijn er nog een paar nodig om met name de varende juryleden plaats te bieden. Bent u in het bezit van een open bootje of klein jachtje en wilt u vanaf het water dit eens mee beleven, laat het ons dan even weten op info@zeezwemtocht.nl.

Facebook:

Het evenement en de voorbereidingen zijn ook te volgen op facebook.