Q&A Hoe zit dat met die voedingsstokken?

Goedendag, ik heb nog even een vraag.

Mijn dochter hoopt tijdens de ONK 10 km te zwemmen. Ze heeft dan drinken en voeding nodig maar omdat we dat nog nooit gedaan hebben, hoe kom je aan zo'n stok om dat te doen? Mag je ook een visnet gebruiken met een uitschuifbare steel? Zijn daar speciale attributen voor of moet je zelf iets in elkaar knutselen?

Antwoord noww.nl:

KNZB volgt het FINA reglement.

http://www.fina.org/sites/default/files/2017_2021_ows_11102017_ok.pdf

Op pagina 10 punt 6.16 staat:

OWS 6.16 Feeding poles are not to exceed 5m in length when extended. No objects, rope or
wire may hang off the end of feeding poles except national flags. National flags are allowed to be attached to the feeding pole but may not exceed the size of 30cm x 20 cm.

Dat betekent dus ook géén netje. Een bekerhouder is het beste.

Een kleine uitschuifbare hengel is niet zo praktisch, omdat de punt te elastisch is. Beter een van 7 meter kopen en daar de dunste 2 meter vanaf halen.

Bij https://visdeal.nl/deals/telescoophengels  hebben ze een goedkope 7 m voor €14,95. Daarop een verfrollerbeugel o.i.d. die je kan buigen in de gewenste vorm.

http://dailynews.openwaterswimming.com/2016/05/feeding-sticks-and-feeding-poles-from.html of iets als https://www.bol.com/nl/p/oxo-tot-universal-buggy-bekerhouder-cup-holder/9200000071848628/ erop.

De kademuur in Medemblik waar gevoederd wordt is 2,50 meter hoog dus lengte heb je wel nodig.

Zou wel oefenen met voeden met de stok als je dat nog nooit gedaan hebt. Dat is voor de zwemmer en de aangever belangrijk.

Woon je niet te ver van Medemblik, dan zou ik zelfs daar (het is vlak voor café Brakeboer) oefenen.

Veel plezier en tot dan.