Kanaalzwemster breekt record, quarantaine hoeft niet

De Australische zwemster Chloe McCardel heeft voor de 35e keer het Kanaal overgezwommen, waarmee ze het mannelijke record heeft gebroken. Het vrouwelijke record is nog niet in de buurt, want dat is 43 keer.

Ze zwom van de kust bij Kent naar Calais, en maakte zich zorgen dat ze eenmaal terug in Groot-Brittannië in quarantaine moest.

Lees het artikel @NOS

------------------------

red noww.nl: Gelukkig heeft onze NOS het goed hier begrepen... in vele artikelen over deze prestatie staan tendensieuze zaken; een vrouw die meer keren zwemt dan een man ooit gedaan heeft is best leuk als feitje, doch het record voor vrouwen is veel hoger. Het is dus irrelevant dat ze meer keren dan Kevin of Micheal het Kanaal zwemmend overbrugd heeft. Het is overigens ook een financiële prestatie: elke oversteek kost tegenwoordig zo'n 3300 Engelse ponden! We hopen dat ze een kortings- of knipkaart heeft bij haar loods. 

Wat de NOS niet begrepen heeft is dat de tocht Cuba - Florida al in de jaren 70 gedaan is (13 juni 1978 door Walter Poenisch uit de USA, geratificeerd op juiste wijze door een toenmalige erkende watersportbond). Ze was wellicht wel de eerste vrouw die een poging deed. Het was toen vast ook de eerste keer dat zonder haaienkooi gezwommen werd op dit traject.

De Florida straits swim is weer actueel doordat er groot ophef is over de juistheid van claim van Diana Nyad dat ze deze oversteek zonder haaienkooi en zonder hulpmiddelen (anders dan bootbegeleiding) zelfstandig gedaan heeft.