U bent hier

tempotrainer

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Marco de Jonge
tempotrainer

Weet iemand of het toegestaan is om een tempotrainer in je badmuts te hebben tijdens een wedstrijd?

Niek Kloots
KNZB reglementen deel D

KNZB reglementen deel D

16.6 Hinderen van mededingers, gebruik maken van hulpmiddelen, het zwemmen of beëindigen van de race in een andere baan dan die waarin is gestart en het niet juist uitvoeren van de aangegeven zwemwijze, heeft diskwalificatie ten gevolge. Dit geldt eveneens voor trekken aan de baanlijn.

16.7 Een zwemmer mag geen middelen gebruiken of dragen of een zwempak dat zijn snelheid, drijfvermogen of uithoudingsvermogen tijdens een wedstrijd kan ondersteunen (zoals handschoenen, wetsuits enz). Een zwembrilletje is toegestaan.
Het gebruik van tape op het lichaam is niet toegestaan tenzij dispensatie is verleend door de bondsarts van de KNZB.
Dispensatie wordt alleen verleend in geval van een (semi-)permanente medische indicatie. De dispensatie heeft een geldigheidsduur van maximaal vijf jaar.
Een aanvraag dient minstens een maand voor de verwachte wedstrijddatum ingediend te worden.
De verleende dispensatie moet aan de scheidsrechter getoond worden.
Noot: het aan elkaar tapen van twee vingers is toegestaan.

Conclusie: NEE

RichardBroer (niet gecontroleerd)
en meer...

Met het door Niek genoemde artikel zijn meer zaken verboden zoals een walkman en de "oortjes" zoals die bij het wielrennen gebruikt worden. Bij deze wil ik meteen ook twee aanmerkingen plaatsen, die van wezenlijk belang is bij gebruik van dergelijke apparatuur.

Bedenk welk effect dit op de jurering en op de veiligheid heeft. Met zo'n ding op het hoofd is het de vraag of je de jury nog hoort, wanneer deze een aanwijzing geeft (je bent verplicht de aanwijzingen van de jury te volgen). Daarnaast, als je een lange afstand zwemt (meer dan 10km), is het contact met je coach van levensbelang. Kan deze je nog goed bereiken?

Een andere discussie zou een lampje kunnen zijn: ik bedoel het lampje voor de veiligheid, wanneer je in het donker moet zwemmen als op Het Kanaal. Deze staan niet als zodanig in het reglement, maar zijn wel noodzakelijk voor de veiligheid. Valt dit dan onder "de aanwijzing van de jury opvolgen"? Vast wel.

Marco de Jonge
duidelijk

OK, duidelijk. Bedankt voor de uitgebreide toelichting!