Column week 37: Zwemmer de meest ideale partner

Uit een onderzoek onder vrouwen blijkt dat, van alle topsporters, zwemmers de mooiste lichamen hebben. Alle spieren, ledematen en delen van het lichaam kloppen en zwemmers hebben geen rare huid. Nu kan ik die vrouwen geen ongelijk geven en wil ze daarom aangeven dat wij niet alleen de mooiste lichamen hebben, maar ook de ideale partner in een relatie zijn. Qua gedrag zijn zwemmers voorbeeldige personen. Ze hebben discipline, werken hard om hun doel te bereiken en zijn ontzettend sociaal. Mocht mijn pleidooi je nog niet helemaal overtuigen, hieronder een aantal voorbeelden:

Kijk eens naar wielrenners. Je moet er als vrouw toch niet aan denken dat je heerlijk op je bed ligt te kijken hoe je wielrenvriendje zich uitkleedt en hij, na zich van zijn hemd en onderbroek te hebben ontdaan, alsnog een wit T-shirt en korte broek aan lijkt te hebben. Zwemmers liggen over het algemeen alleen in hun ballenknijper in het water, dus zijn over hun gehele lichaam mooi door de zon gebruind.

Net als wielrenners hebben schaatsers over het algemeen iets te dikke bovenbenen wat totaal niet bij de rest van hun lichaam past. Overigens laten schaatsers hun haar overal wild groeien. Dit om te voorkomen dat ze het in de winterperiode te koud krijgen in hun veel te grote wedstrijdpakken. Pakken die lijken op de schattige beren- en apenpakjes die ze bij Zeeman als pyjama verkopen inclusief het bijbehorende mutsje. Zwemmers zijn over het algemeen helemaal kaal geschoren zodat het water net zo aerodynamisch langs hun huid glijdt als bij de schubben van een vis.

Dan heb je nog de agressie van een aantal sportmannen. Kijk maar eens naar de fysieke sporten. Voetballers, tennissers, honkballers en rugbyers schijnen er allemaal graag er op los te meppen, rammen en schoppen. Dikwijls halen ze de kranten met hun agressieve speelstijl. Zwemmers gedragen zich altijd voorbeeldig. Ze blijven netjes in de afgebakende banen liggen en zullen een tegenstander in het bad nooit aanraken. Hooguit een knuffel na afloop, omdat de ander een nieuw wereldrecord heeft gezwommen.

Een ander voordeel voor iemand die een relatie heeft met een zwemmer zijn de handen. Een zwemmer kent geen eelt. Pak de hand van een zwemmer vast en je ziet en voelt alleen maar zachte huid. Ideaal om een massage van te krijgen. Het enige dat een zwemmer als tegenprestatie zal vragen is een massage van jou, maar zeg nou zelf het is toch geen straf om aan zo’n heerlijk lichaam te mogen zitten?

Zwemmers zijn ook erg schoon! Ze liggen gemiddeld vier uur per dag in het water en douchen daarna nog minstens een half uur omdat het water zo lekker warm is. Schoner krijg je ze niet. Moet je kijken hoe vies motorcross-coureurs, veldrijders, -lopers en bergbeklimmers er soms uit zien? Als je ’s avonds in bed ligt en de ander een kusje op de wang geeft zie je vanuit je ooghoek de modder nog in de oren zitten, ondanks dat de sporter al een uur onder de douche heeft gestaan.

Over coureurs gesproken. Bij sommige sporten zijn de snelheden zo hoog dat het levensgevaarlijk is. Je moet als vriendin of vrouw maar hopen dat jouw sporter die avond weer naast je ligt en dat hij niet uit de bocht is gevlogen en ergens in de vangrail ligt met zijn benen en armen in posities die niet helemaal meer kloppen. Bij zwemmen ligt de snelheid op maximaal negen kilometer en dat is op de vijftig meter vrije slag bij de heren. Het enige wat daar kan gebeuren is een middelvinger die gekneusd raakt bij het te hard aantikken.

Zwemmers hebben ook een uitmuntende conditie en een groot uithoudingsvermogen. Sommige zwemmers kunnen aan één stuk meer dan twee uur constant bewegen terwijl ze niet verzuurd of buiten adem raken. Ideaal voor activiteiten na kinderbedtijd! Ik zie het Usain Bolt niet doen. Die schijnt binnen tien of twintig seconden al aan zijn maximale inspanning te zitten.

Overigens zit daar bij zwemmers dan wel weer het enige nadeel. Je moet zwemmers niet laten zweten tijdens ‘na-kinderbedtijd-activiteiten’, want ondanks het lange douchen met zeep, spuiten met deodorant en scrubben van de huid: zodra een zwemmer begint te zweten lijkt het of je in het plaatselijke zwembad bent beland en komen de chloordampen je tegemoet. Maar goed, aangezien jouw zwemmer er die dag dan al meer dan vier uur beweging op heeft zitten, lijkt het mij niet meer dan normaal dat jij dan het werk doet en de zwemmer mag rusten.

Als je over dat laatste nadenkt, lijkt een paardenmeisje de ideale sportende partner te zijn voor een zwemmer, maar of CL (chloor) en NH3 (ammoniak) nou een goede combinatie zijn? Had ik toch beter moeten opletten bij scheikunde, maar toen keek ik liever naar de hockeymeisjes die buiten op het veld met een bal en een stick zaten te spelen….