U bent hier

11-Stedentocht Zwemmen

Fryslân DOK fan 16 juny 2019 17:00

De magy fan Maarten

It wie syn ultime dream: de Alvestêdetocht swimme. Maarten van der Weijden sette ôfrûne simmer hiel Fryslân en Nederlân op 'e kop. Mei syn allen stiene we lâns de rûte en donearren wy sawat 5 miljoen euro foar kankerûndersyk. Ek al koe er de tocht net útswimme - by Birdaard moast er it oerjaan - Maarten wie in nasjonale held.

Feestelijke finish: het lukt Maarten van der Weijden!

Het is Maarten van der Weijden gelukt! Hij heeft de finish van zijn Elfstedenzwemtocht bereikt en is, na 196 kilometer en 74 uur zwemmen, in Leeuwarden feestelijk onthaald. Er komt een eind aan zijn monstertocht, iets waar hij heel trots op kan zijn.

Maarten van der Weijden doet het: hij is gefinisht in Leeuwarden

Na een lange tocht door de elf steden, weilanden en langs talloze dorpjes, is Maarten van der Weijden maandagavond om 19:29 uur gefinisht in Leeuwarden. De meezwemmers vormden een erehaag voor de zwemmer.

Bijna op de helft van de 11stedenzwemtocht: Maarten van der Weijden heeft vijfde stempel binnen

Ruim een uur voor de geplande tijd haalde Maarten van der Weijden zaterdagmiddag tijdens de tweede dag van zijn 11stedenzwemtocht zijn vijfde stempel op in Hindeloopen.

Volgens de planning zou hij om 18:00 uur in Hindeloopen zijn om daar de stempel en ook weer een cheque in ontvangst te nemen.

Live Elfstedenzwemtocht: Van der Weijden is begonnen aan zijn monstertocht

Maarten van der Weijden is in het water gesprongen en begonnen aan de Elfstedenzwemtocht. Hij startte zijn zwemtocht van 200 kilometer in de Zwettehaven in Leeuwarden. Dit is de route die Van der Weijden zal afleggen:

17.30 uur: Maarten is gestart!

Coach Maarten van der Weijden: De afspraken zijn duidelijker

Marcel van der Togt is de zwemcoach van Maarten van der Weijden. Marcel raakt regelmatig ontroerd door de topsporter, die echt tot het uiterste gaat voor zijn einddoel. Dit jaar hebben de twee duidelijkere afspraken gemaakt in de coaching, alles moet draaien om het faciliteren van Maarten.

Poging 2 voor Maarten van der Weijden: 'Zwemtocht wordt minder een lijdensweg'

Maarten van der Weijden duikt vrijdag opnieuw het water in voor zijn Elfstedenzwemtocht. Hij denkt dit keer de finish na vier dagen wel te halen omdat hij beter voorbereid is. "Het wordt minder een lijdensweg, ik heb geleerd van de eerste keer."

Coach van Maarten van der Weijden: ‘Meer calorieën dit jaar, dus betere kansen’

Op 21 juni duikt Maarten van der Weijden weer het Friese water in voor de Elfstedenzwemtocht. Hoe bereidt de Waspikse zwemmer zich voor? Zwemcoach Marcel van der Togt legt uit dat de aanpak dit jaar anders is. Het nieuwe strijdplan moet de kans van slagen een stuk groter te maken.

Waarom Henk Jan het onmisbare maatje van Maarten van der Weijden is tijdens Elfstedentocht

Net als vorig jaar is tijdens de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden een belangrijke rol weggelegd voor Vinkevener Henk Jan Kok. Met zijn elektrische sloep creëert hij een hekgolf waarmee Van der Weijden in het gunstigste geval een tijdwinst van twee minuten per kilometer kan boeken.

De lessen van de vorige '11steden' van Maarten van der Weijden

Poep, eenzaamheid, koolmon-oxide, honger en slaap. Tijdens de eerste 11stedenzwemtocht had Maarten van der Weijden vele demonen.
Was het een woordspeling? ,,Dit is echt shit’’, sipte langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden vorig jaar augustus toen hij bekendmaakte dat de zestienhonderd meezwemmers het water niet in mochten.

11-stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden

Uit de KNZB nieuwsbrief

Na het grote succes van vorig jaar zal Maarten van der Weijden eind juni een nieuwe poging doen om de Elfstedentocht te zwemmen. Ga jij net als Maarten ook de uitdaging aan en help jij hem zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek? Zwem dan mee! Je kan meezwemmen in alle 11 steden. Het maximaal aantal deelnemers hiervoor is 111. Er zijn nog plekken beschikbaar, maar wees er op tijd bij.

Van der Weijden zwemt twee keer IJsselmeer over: ‘trainingstochtje’ goed verlopen

Onder luid applaus van een grote groep mensen die de zwemmer stonden op te wachten, arriveerde Maarten van der Weijden vanmorgen iets voor 8.30 uur in Medemblik.
Van der Weijden begon gisteravond aan het begin van de avond vanuit de haven van Medemblik voor een ‘trainingstochtje’ naar Stavoren.

Van der Weijden gaat oefenen in IJsselmeer

Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden zal dit weekeinde het IJsselmeer zwemmend oversteken. Dat vertelde hij vrijdag bij het tv-programma M. Hij doet dat ter voorbereiding op zijn nieuwe poging komende zomer de Elfstedentocht (200 kilometer) te zwemmen.

Friese atleet neemt in 2020 elfstedenstokje over van Maarten van der Weijden

Leeuwarden – In 2020 duikt de Friese atleet Stefan van der Pal het water in om de Elfstedentocht te gaan zwemmen. Stefan ondervond in 2011 samen met vier collega-triatleten al hoe zwaar het traject langs de elf steden is. In estafette vorm waren ze vijf dagen onderweg langs alle elf steden. Het plan ooit individueel zijn eigen provincie rond te zwemmen liet hem sindsdien niet meer los.

Maarten van der Weijden zwemt Elfstedentocht opnieuw

Maarten van der Weijden zwemt deze zomer opnieuw de 199 kilometer van de Elfstedentocht. Vorig jaar moest hij 37 kilometer voor de finish opgeven, maar de vijf miljoen euro die hij met zijn uitzonderlijke prestatie ophaalde voor kankerfonds KWF, smaakt naar meer.

Pagina's