ZWEM CAMP-VEERE 2016

Datum: 
zondag, 19 juni, 2016 - 10:30

IN HET KIELZOG VAN ROELANT NEBBENS WORDT ZIJN HISTORISCHE OVERSTEEK VAN VEERE NAAR KAMPERLAND UIT 1629 OPNIEUW GEZWOMMEN. ZWEM CAMP-VEERE 2016 (VOORHEEN ROELANT NEBBENS ZWEMTOCHT) WORDT GEHOUDEN OP 19 JUNI A.S.

Zondag 19 juni om 10:30 uur vertrekken zwemmers naar de steiger van Kamperland (afstand: 3 kilometer). Op 18 oktober j.l. kon de Roelant Nebbens Zwemtocht vanwege extreem koude watertemperaturen niet dorogaan. Deze zomer wordt de tocht alsnog gehouden als Zwem Camp-Veere 2016.

ROELANT NEBBENS maakte op zondag 8 juli 1629 in de wenteltrap van de Grote Kerk te Veere een inscriptie. Eeuwen later ontdekte Ronald Mullié, toen woonachtig in de gemeente Veere, deze ingekraste zinnen. ICK ROELANT NEBBENS, HEBBE ICK GESWOMME zijn de woorden waarmee de inscriptie begint. Deze tekst inspireerde het schrijversduo Mullié/Dallinga tot het schrijven van de historische roman Ick Roelant die werd gepresenteerd op 18 oktober.

Roelant zwom op die bewuste zondag in 1629 het Veerse Gat over en terug. Voor zijn plezier. Je zou kunnen zeggen dat Roelant een sportman avant la lettre was. Hij beleefde plezier aan het zwemmen en was er trots op. De inscriptie getuigd van deze daad en laat zien dat het leveren van een sportieve prestatie een positief gevoel met zich meebrengt.
Daarom nodigen wij alle enthousiaste zwemmers uit om deze zwemtocht na 386 jaar over te doen. 

Meedoen
Meedoen aan de Zwem-Camp Veere 2016 kost €10,- en inschrijven kan via deze pagina.

Let op: Heeft u meegedaan met de alternatieve training op 18 oktober? Dan betaalt u nog maar €5,- (betalen op 19 juni ter plaatse) en kunt u zich direct aanmelden viainfo@stichtingzsl.nl. Heeft u niet meegedaan met de alternatieve training, maar u had wel betaald voor de Roelant Nebbens Zwemtocht en u wilt deze tocht alsnog zwemmen op 19 juni? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u zich direct aanmelden via info@stichtingzsl.nl!

Inschrijven
Inschrijven kan binnenkort via de website (houd deze in de gaten!) en kan tot 1 dag voor aanvang van de tocht bij Stichting ZSL. Inschrijven bij het secretariaat kan tot 10.00 uur ter plaatse. Bij het secretatriaat kunt op een route-bord de route bekijken. De start is om 10.30 uur. Het dragen van een zwemboeitje/vosje is verplicht.

Link:

 http://www.stichtingzsl.nl/evenementen/2016-06-19/zwem-camp-veere-2016