U bent hier

ijszwemmen & winter zwemmen

IISA 1st European Ice Swimming Championship.

IISA 1st European Ice Swimming Championship.

GENERAL
• The Event will be held in a 50m pool; therefore, we omitted the 100 Individual Medley. IISA doesn’t distinguish between short courses and Long courses [Maybe in the future]. World Championship must be held in a 25m pool.

5 gezondheidsvoordelen van zwemmen in de winter

Een koude douche nemen is één, maar een ijskoude duik nemen tijdens de winter is toch een stap verder. De douche kun je weer snel warm draaien, de temperatuur van open water niet. Toch is winterzwemmen een aanrader en heeft het heel wat voordelen, dat blijkt nu uit Fins onderzoek.

Zwemster in de kou

De Chileense zwemster Barbara Hernandez heeft een record gevestigd door, zonder traditioneel badpak, 2,5 kilometer te zwemmen in het ijskoude water van Antarctica. Ze deed dit om aandacht te vragen voor de bescherming van Antarctica.

IJs zwemmen in de surfplas

Zaterdag en zondag 3 en 4 februari 2023 werd in Reeuwijk voor de derde keer de Green Heart Ice Swim gehouden in de surfplas. Het evenement werd georganiseerd door de Surfplas ice swimmers. Een groepje fanatiek winterzwemmers uit Bodegraven-Reeuwijk dat bijna elk weekeind in de Surfplas te vinden is.

Uitslagen Green Heart Ice Swim

De volledige uitslagen van de Green Heart Ice Swim 2023 staan online:

IISA Statement regarding the “European Ice Swimming Federation”

Open brief en mededeling aan alle ijszwemmers.
IISA Chair Ram Barkai:

Dear Frozen ones,

I am sure many of you have been taken by surprise by this “initiative”. For those of you who are unaware, the people behind this are apparently trying to set up another international Ice Swimming federation to challenge IISA.  At a time when the Ice Swimming community has united as never before under the IISA banner, it is extremely disappointing to see people who have been previously supported and trusted by IISA seemingly using that trust to try to personally benefit from it.

Tientallen bikkels zwemmen in ijskoud water Reeuwijkse Plassen: 'De kou went nooit'

Een vaste afstand zwemmen in water kouder dan vijf graden, zonder wetsuit of zelfs maar een laagje vaseline tegen de kou. Dat doen tientallen zwemmers dit weekend tijdens de Green Heart Ice Swim, een wedstrijd ijszwemmen in de Surfplas bij de Reeuwijkse Plassen. IJszwemmen is een extreme sport en daarom moet je als zwemmer een buddy op de kant hebben die je goed in de gaten houdt.

A letter from Ram Barkai, IISA founder and chair

It’s been 14 years since the International Ice Swimming Association (IISA) was founded and the term ‘Ice Swimming’ – swimming unassisted in water temperature of 5ºC (41F) with only a silicon cap, goggles and standard swimming costume – was first coined. Now, following the success of the Fifth World Championship in Samoëns, France this January, Founder and Chair Ram Barkai is setting out his vision for the future of the IISA. 

Brrr: hoe Kyra (24) ijskoud water trotseert, ze werd derde op het WK ijszwemmen

Zwemmen in water van maximaal vijf graden is iets wat de meeste mensen niet voor hun lol zouden doen, maar dat geldt niet voor Kyra Wijnker (24) uit Den Helder. Ze is inmiddels al een aantal jaren wekelijks te vinden in het koude water van de Noordzee en doet zelfs mee aan wedstrijden. Dit jaar was het WK in Frankrijk voor haar een groot succes: ze won een bronzen plak op de 1000 meter. 

‘Ik gok dat we op rond de 100 deelnemers uitkomen’

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari stappen rond de honderd diehards in het water van de Reeuwijkse Surfplas voor één of meerdere afstanden van de Green Heart Ice Swim. Arthur van Dijk, organisator en voorzitter van de Surfplas Ice Swimmers, geeft een inkijkje in de voorbereidingen.

Alles klopte voor Iris van Aurich op WK IJszwemmen: tweemaal goud en eenmaal brons

De 53-jarige Iris van Aurich pakte drie medailleplakken tijdens het WK IJszwemmen dat plaatsvond van 11 tot en met 15 januari te Samoëns in Frankrijk. IJszwemmen is nog een relatief nieuwe tak van sport waarbij gezwommen wordt in open water van maximaal 5 graden Celsius en… dat gewoon in badkleding, dus zonder wetsuit! Een interview met deze bikkel over haar passie voor zwemmen.

Green Heart Ice Swim zoekt nog enkele vrijwilligers

2023-01-23 - Reeuwijk - Een oproep voor vrijwilligers.

Wil je die nieuwe zwemsport van dichtbij een handje helpen? Eens kennismaken, op de kant, met het ijszwemmen? Je mag komen kijken! Wil je meer? Dan kun je ook helpen!

Dan is hier een oproep: 

Voor de Green Heart Ice Swim kunnen we nog enkele mensen goed gebruiken. Als je een middag kan helpen, heel graag!

Waar zijn we specifiek naar op zoek?

Wat bezielt deze ijszwemmers? ‘Je doet iets waarvan je weet dat het niet fijn is’

Wat bezielt sporters om in water van vijf graden en lager hun baantjes te trekken? Het antwoord komt van de ‘ijszwemmers’ die tweemaal per week in ‘De Put’ in Rijswijk hun grenzen verleggen. Mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijd die in een gewoon in badpak het bitterkoude buitenwater trotseren.

IISA Team NL bij Khalid & Sofie

4 van onze deelnemers aan het WK in Frankrijk zijn bij thuiskomst uitgenodigd om met Khalid te praten over hun ervaringen. Dit leverde een mooi gesprek op waarbij de IISA safety-rules en de goede voorbereiding niet vergeten werden.

Pagina's