U bent hier

ijszwemmen & winter zwemmen

Amsterdam Ice Swim in het Nieuwe Diep: ‘Jouw lichaam tegen de elementen’

17 en 18 december aanstaande vindt de vierde editie plaats van de Amsterdam Ice Swim. Locatie: het Nieuwe Diep, achter het Flevopark. Honderden zwemmers wagen dan de sprong in het ijskoude water.

Dit is waarom koudetraining goed voor je is

Gezonder en gelukkiger door sporten in de kou of koud afdouchen.

Vroeger zag je alleen op nieuwjaarsdag mensen een frisse duik in de zee nemen. Tegenwoordig kijkt niemand meer gek op als iemand in november gaat zwemmen in open water of dagelijks een koude douche neemt. 

Team sport organiseert vijf ijsbeerduiken: “Goed zot? Niets is minder waar!”

Stad Mechelen organiseert samen met een aantal partners voor het eerst zwemmen in open water in de winter. De eerste ijsbeerduik van vijf vindt komend weekend plaats.

TEAM IISA Nederland WK 2023

Als bestuur van IISA Nederland maken we hierbij het team bekend welk Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het V IISA WK IJszwemmen in Samoëns, Frankrijk. Het WK vindt plaats van 11 t/m 15 januari 2023. 

Tropische temperaturen bij Nationale IJszwemdag

Afgelopen zondag was de Nationale IJszwemdag. Op meer dan 25 plaatsen in Nederland kon je kennismaken met ijszwemmen. In de Surfplas in Reeuwijk gingen bijna vijftig mensen het water in. 

Zwemmen in koud water: goed of gek?

De laatste jaren zie je ze steeds vaker langs de oevers van rivieren en kanalen, of in de Noordzee: winterzwemmers. Moedig trotseren ze de kou om een duik te nemen, omdat een koude duik goed voor je lijf zou zijn. Hebben ze een punt?

10 ways to tackle cold water according to famous ice swimmer Ram Barkai

Swimming in cold, open water has become a popular hobby for thrill-seekers. From the frigid waters of Cape Town’s Atlantic seaboard to the icy dams of the Karoo, South Africa offers many opportunities for a refreshing dip.

IISA Nederland bestaat 5 jaar

Hoera! Hoera! IISA Nederland bestaat vandaag 5 jaar!

Vandaag is het 5 jaar geleden dat onze sportbond is opgericht in 2017 door Fergil Hesterman, Richard Broer, Christa Hesterman, Irene Van Der Laan en Jac Guijt. In de laatste 5 jaar hebben we heel wat moois mogen meemaken en zijn we samen naar heel veel gave evenementen geweest. Om daar even op terug te kijken hebben we een fotoserie  samengesteld van door de jaren heen.

IISA Wereldkampioenschappen

Datum: 
woensdag, 11 januari, 2023 - 00:00 t/m zondag, 15 januari, 2023 - 23:45

WK IJszwemmen in Samoëns Frankrijk

WK IJszwemmen

Datum: 
dinsdag, 11 januari, 2022 - 00:00 t/m zaterdag, 15 januari, 2022 - 23:45

In de Franse wintersportplaats Samoens wordt het wereldkampioenshap ijszwemmen 2023 gehouden.
Let op! enkel leden van IISA kunnen deelnemen.

Amstel Ice Swim

Datum: 
zaterdag, 17 december, 2022 - 00:00 t/m zondag, 18 december, 2022 - 23:45

op 17 en 18 december 2022 is de Amstel Ice Swim gepland. Helaas niet in de Amstel vanwege de bijzonder hoge vergunningskosten in Amsterdam.

2e Nationale IJszwemdag

Datum: 
zondag, 30 oktober, 2022 - 00:00 t/m 23:45

Op 30 oktober is de tweede Nationale IJszwemdag. Dit is het startpunt van het seizoen van de winter. De sport ijszwemmen floreert. Steeds meer mensen zwemmen of dippen de winter door.

10 manieren om koud water aan te pakken volgens de beroemde ijszwemmer Ram Barkai

Origineel geplaatst op 30 juni 2022 @ Getaway

Zwemmen in koud, open water is een populaire hobby geworden voor sensatiezoekers. Van het ijskoude water van de Atlantische kust van Kaapstad tot de ijzige dammen van de Karoo, Zuid-Afrika biedt vele mogelijkheden voor een verfrissende duik.

Green Heart Ice Swim

Datum: 
zaterdag, 4 februari, 2023 - 00:00 t/m zondag, 5 februari, 2023 - 23:45

Op 4 en 5 mei is bij de Surfplas Ice Swimmers in de Reeuwijkse Plas de Green Heart Ice Swim gepland.

Nadere informatie volgt in het najaar.

Recensie: Hold Your Breath: The Ice Dive haalt wereldrecord onder het ijs zwemmen

Vanaf 3 april is deze documentaire Hold Your Breath: The Ice Dive te zien op Netflix. Dat ijskoud water helend kan werken op je lichaam, bewijst deze documentaire op Netflix. Ademhaling, mindset, focus en gaan: leer Johanna Nordblad kennen. Lees hier de filmrecensie van Hold Your Breath: The Ice Dive.

Pagina's