29ste Open Water Wedstrijd Oude Veer

Zwem- en Waterpolovereniging Oude Veer houdt op zaterdag 15 juli 2017 opnieuw de Open Water Wedstrijden. Dit sportieve evenement vindt voor de 29e keer plaats in het buitenwater van het Oude Veer in Anna Paulowna. Naar verwachting zullen weer honderden landelijke topzwemmers aan de start verschijnen.

De waterkwaliteit en temperatuur van het Oude Veer is weer uitstekend en ook de accommodatie ligt er klaar voor. Mede dankzij de geweldige ondersteuning van de plaatselijke Watersportvereniging en Scouting Anna Paulowna.

Er is een unieke samenwerking tussen het Hoogheemraadschap Hollands-Noorderkwartier en de organisatie. Om deze wedstrijden te organiseren is het van groot belang dat het water geschikt is als zwemwater. Hierin is de rol van het Hoogheemraadschap cruciaal. Daarom zijn zij nauw betrokken bij de wedstrijd. Bestuurder Rob Veenman van het Hoogheemraadschap zal persoonlijk de door hen ter beschikking gestelde prijzen komen uitreiken. De samenwerking tussen het Hoogheemraadschap en de organisatie van de Open Water Zwemwedstrijden is uniek, maar ook vanzelfsprekend. Het hoogheemraadschap zorgt immers voor schoon oppervlaktewater in Noord-Holland, dus ook in onze gemeente. Zwemmers maken daar dankbaar gebruik van. Zonder schoon zwemwater geen wedstrijden.

Er zijn verschillende afstanden van 500 meter tot 5.000 meter.

Met dit jaar ook Zwem Voor MIJ.

Op initiatief van Maarten van der Weijden wordt dit seizoen gestart met het project “Zwem voor MIJ”. Het belangrijkste doel van Zwem voor MIJ is fondsenwerving voor onderzoek naar kanker, waar Maarten (van der Weijden), Inge (Dekker) en Joost (Reijns) in het –recente- verleden mee te maken hebben gehad.

Voor meer informatie en inschrijven, kijk op de website: http://www.openwaterzwemmen.oudeveer.nl.

 

Informatie

 

Wedstrijddatum:

 Zaterdag 15 juli 2017

 

Wedstrijdlocatie:

 Jachthaven Oude Veer, Anna Paulowna

 

Wedstrijdorganisatie:

 Zwem- en Waterpolovereniging Oude Veer, Anna Paulowna

 

Baanlengte en -vorm:

Meerhoekig 1000 meter

 

Contactpersoon organisatie:

 Annet Huiberts

 p/a Zwembad Den Krieck

 Ceresplein 2

 1764 HD Breezand