89e Dopharma Open Water Zwemklassieker AFGELAST

Lieve open water zwemmers, trainers, coaches, ouders, supports, vrijwilligers, officials,

Waar wij als organisatie van de 89e Dopharma Open Water Zwemklassieker Oosterhout al bang voor waren is werkelijkheid geworden: de regering heeft gisteren (21 april) bekend gemaakt alle vergunningplichtige evenementen te verbieden tot 1 september a.s.. In 2020 mogen en kunnen wij als gevolg van de wereldwijde Corona-crisis ons jaarlijkse zwemevenement  dus niet organiseren in het Wilhelminakanaal in Oosterhout op zondag 30 augustus.

Hopelijk blijft het daarbij en kunnen andere (sport)evenementen vanaf september wel weer plaats gaan vinden.

2020 zou de 89e keer zijn dat zwemvereniging OZ&PC De Warande haar altijd goedbezochte wedstrijd zou organiseren. Wat betreft de leeftijd uniek in Europa en daarbuiten! De toezeggingen van sponsoren, de gemeente, etc. waren al binnen. Het is behoudens enkele keren tijdens de oorlogsjaren tussen 1940 en 1945 en tijdens verbredingswerkzaamheden van het kanaal in de jaren 80 niet vaak voorgekomen dat de wedstrijden geen doorgang konden vinden. De editie van 2020 zal nu ook in dat rijtje komen te staan. Helaas en met pijn in onze open water harten.

Wij willen iedereen een hart onder riem steken in deze moeilijke tijd. Maar bovenal hopen we dat we deze ellende snel achter ons kunnen laten en in 2021 alsnog onze 89e editie kunnen organiseren. Voor nu pas goed op jezelf, let op anderen EN heb geduld!

Hopelijk zijn wij jullie allen in goede gezondheid terug in 2021!

Met sportieve groeten

Organisatieteam 89e Dopharma open water zwemklassieker Oosterhout