U bent hier

Goede Doel(en)

Zwemmen voor CADASIL, Robbeneiland naar de kust van Zuid-Afrika

Op 2 april 2017 vindt "The Freedom Swim" in Zuid-Afrika plaats. De tocht start bij Robbeneiland, bekend als de plek waar onder andere Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. De afstand terug naar de kust bedraagt 7,5 kilometer. Deze race wordt ook wel de “Everest” genoemd van de open water races. Het is één van de zwaarste ter wereld. 

Bedankt voor het stemmen op 010 Swim Experience

YES! Mede door jullie steun werden we derde in de actie #Helpnederlandvooruit van het ING fonds. Hartelijk dank!

Amsterdam City Swim

Datum: 
zondag, 3 september, 2017 -
08:00 tot 22:00

Op Facebook bericht gevonden dat de Amsterdam City Swim op 3 september is:

Alkmaarse City Swim 2017

Datum: 
zaterdag, 1 juli, 2017 - 12:30

Op Zaterdag 1 juli 2017 organiseerd de Alkmaarse City Swim weer een grachtenzwemtocht, net als de afgelopen jaren in de Alkmaarse binnenstad. Afstanden zijn 2000, 1500, 1000 en 500 meter.

De opbrengst gaat naar het Familiehuis van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar.

Van Werkendam naar Hellevoetsluis, zwemmen! Deze mensen doen het.

WERKENDAM - Zwemmen van Werkendam naar Hellevoetsluis. Bij het Biesboschmuseum werd vrijdagmorgen het startschot gegeven voor een zwemtocht over een afstand van vijftig kilometer. Onder de zwemmers ook de Olympische kampioenen Maarten van der Weijden en Ferry Weertman.

De route die de zwemmers in estafettevorm afleggen, gaat vanuit de Biesbosch over het Hollands Diep en het Haringvliet, langs het natuureiland Tiengemeten tot in vestingstad Hellevoetsluis nabij de Haringvlietdam. Ruim twaalf uur zwemmen is het; van de Biesbosch naar het Haringvliet.

Ongetraind 50 kilometer zwemmen op weg naar het WK

Reportage megazwemtocht met Olympisch kampioen Ferry Weertman

Hij is ongetraind en open water niet meer gewend. Maar zonder klagen zwemt Ferry Weertman mee in de tocht van 50 kilometer.

Drontense Lisanne zwemt monsterzwemtocht met Olympisch kampioenen

Een verlaat bericht:

Dronten - De Drontense Lisanne van der Heide-Andeweg nam vrijdag met elf andere open water-toppers, waaronder de de Olympisch zwemkampioenen Maarten van der Weijden en Ferry Weertman, deel aan een 54 kilometer lange zwemestafette.

De zwemmers waren op basis van hun open water-prestaties in het afgelopen jaar uitgenodigd voor deze extreme estafette van de Biesbosch naar Haringvliet.

1e Remunj City Swim

Datum: 
zaterdag, 2 september, 2017 (Hele dag)

Maarten van der Weijden over Biesbosch - Haringvliet

NLDelta Biesbosch-Haringvliet. Hier ben je altijd één met het water. Stem net als Maarten van der Weijden op ons als mooiste natuurgebied van Nederland van 10 t/m 31 oktober 2016. www.biesboschharingvliet.nl

  Foto's door Familie Emmen bij Biesbosh - Hellevoetsluis (deel 1)

  Bij de estafette die georganiseerd is door Wereld Natuurfonds Nederland hebben Ruud en Corina Emmen foto's gemaakt. Deze zijn met diverse camera's gemaakt en staan qua volgorde wat door elkaar. De reportage is een mooie verzameling en geeft een goed beeld van de tocht.

  Op de pagina's van familie Emmen zijn de originelen ook te vinden.

  De Linken die nu op de Emmentjes-site staan zijn:

  Foto's door Familie Emmen bij Biesbosh - Hellevoetsluis (deel 2)

  Bij de estafette die georganiseerd is door Wereld Natuurfonds Nederland hebben Ruud en Corina Emmen foto's gemaakt. Deze zijn met diverse camera's gemaakt en staan qua volgorde wat door elkaar. De reportage is een mooie verzameling en geeft een goed beeld van de tocht.

  Op de pagina's van familie Emmen zijn de originelen ook te vinden.

  De Linken die nu op de Emmentjes-site staan zijn:

  Zwemmers en coaches Biesbosch - Hellevoetsluis bekend

  2016-10-08 - Voorburg/Zeist - Het team wat de estafette zwemt van de Biesbosch naar Hellevoetsluis is bekend:

  Persbericht: Olympiërs zwemmen van Biesbosch naar Haringvliet op vrijdag 14 oktober

  Datum: 
  vrijdag, 14 oktober, 2016 (Hele dag)

  Op vrijdag 14 oktober zwemmen 12 getrainde openwaterzwemmers ruim 50 km in estafettevorm door de rijkdom van de Nederlandse deltanatuur. De route gaat vanuit de Biesbosch over het Hollands Diep en het Haringvliet, langs het natuureiland Tiengemeten tot in vestingstad Hellevoetsluis nabij de Haringvlietdam. Ruim 12 uur zwemmen is het; van de Biesbosch naar het Haringvliet.

  Braziliaanse kinderen krijgen clinic van zwemtoppers

  De gouden medaille van Ferry Weertman gaat van hand tot hand, en de Olympische kampioen kijkt rustig toe. In het Holland Huis geven Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal vandaag een zwemclinic aan Braziliaanse kinderen uit de buurt.

  De kinderen, allemaal in zwarte zwemkleding, kijken met ontzag naar de Nederlandse toppers, en wegen de hoogste Olympische onderscheiding voorzichtig in hun handen.

  9e Rotterdam Swim - Swim For Water

  9 Jaar Rotterdam Swim
  Gebiedscommissie Feijenoord en Spido Rotterdam sponsoren Rotterdam Swim 2016.

  Pagina's