U bent hier

wedstrijd (event) NED-ongebonden

Safariswim door ZwemAnalyse

Datum: 
zaterdag, 30 oktober, 2021 - 15:30 t/m 18:30

Heb je zin in een leuk evenement met sportieve vrienden? Doe dan mee aan de “Safari Swim”. Het is een superleuke uitdaging waarbij je met je team zoveel mogelijk banen zwemt in drie uur. De organisatie is in handen van Sportfondsen Stichtse Vecht (Zwembad Safari) te Maarssen en ZwemAnalyse.
Dag en tijd:
Zaterdag 30 oktober 2021, van 15.30 – 18.30 uur. Aansluitend prijsuitreiking en buffet!
Locatie:
Zwembad Safari, Bisonspoor 237

Zwemmers uit regio presteren in open water

HOOGERHEIDE - REGIO - 2021-08-23 - Dirk Voorbraak (55) uit Hoogerheide heeft woensdagavond goed gepresteerd in de Vlissingse zeezwemrace. Het open water zwemmen voor de kust van Walcheren trok 196 deelnemers. Voorbraak deed 28 minuten en 45 seconden over de 1.85 km voor het strand langs de boulevard van Vlissingen en finishte als 22-ste.

10e editie ‘Rondje Pampus’: Zwemmen voor vogels in Lepelaarplassen

MUIDEN - 2021-09-01 - Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk organiseert zaterdag 4 september voor de tiende keer - in samenwerking met Swimfantastic en Forteiland Pampus - ‘Rondje Pampus’.

Onder het motto ‘Natuur beleef je in het water’ zwemmen jaarlijks honderden enthousiaste recreatie- en wedstrijdzwemmers rond Forteiland Pampus. Een deel van de opbrengst van deelnemers en sponsoren gaat naar een goed doel dat bijdraagt aan de verbetering van de waterkwaliteit en de natuur in het IJsselmeergebied. Dit jaar wordt gezwommen voor het herstel van de vogeleilanden in de Lepelaarplassen.

Verslag Zeemijl van Vlissingen

Van de facebook pagina van Piet Schop:

Wo. 11 aug. 2021: De Zeemijl van Vlissingen.

Ja, onder een mooi heldere zomeravondlucht keerde ik ’s avonds weer huiswaarts. Scherp afgetekend aan het firmament de smalle sikkel van de maan die net aan haar nieuwe cyclus was begonnen.

De echte kenners onder de deelnemers aan de zeezwemtocht over 1,852km. voorlangs de Boulevards lieten zich, voorafgaande aan de start om 19.00 uur, niet in het ootje leggen bij het aanschouwen van het zo vriendelijk ogende vlakke Scheldewater, zich spiegelend in het milde avondzonnetje.

Jan Brink troeft jonkies af in Zwartepolder zeezwemtocht

CADZAND - In de Zwartepolder zeezwemtocht over ruim zes kilometer van Breskens naar Cadzand heeft routinier Jan Brink uit Vlissingen alle jonkies achter zich gelaten. Bij de vrouwen was Simone de Rijcke uit Hulst net als in 2019 de snelste.

Nieuwe datum Zwartepolder Zeezwemtocht

Datum: 
vrijdag, 10 september, 2021 - 18:30

Aanvullende inschrijving mogelijk

Er zijn nog enkele plekken open door afmeldingen. Neem contact op met de organisatie.

Nieuwe datum

Van der Meulen heeft inmiddels al een nieuwe datum gevonden voor zijn evenement. Vrijdagavond 10 september gaan de zwemmers om 18.30 uur te water. ,,Het tij is dan gunstig, laten we hopen dat de weersomstandigheden ons dan beter gezind zijn. Het is ook belangrijk voor de Scheldebeker 2022 dat onze tocht kan doorgaan, omdat dit als één van de kwalificatiemomenten geldt. Stel dat het van de zomer ook nog een keer tegen zit met het weer tijdens één van de andere kwalificatietochten, dan hebben zij ook een probleem.’’

9# en laatste Monsterzwemtocht Den Helder - Texel 2021

Datum: 
zaterdag, 21 augustus, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Meld je via het contactformulier aan voor de reservelijst! De zwemtocht zal plaatsvinden op zaterdag 21 augustus 2021.

Als vertrouwd georganiseerd door stichting BE TOUGH uit Den Helder. Ook de inzet is onveranderd, een grensverleggend evenement op zowel sportief als maatschappelijk niveau. Onze deelnemers, die we liever benoemen als helden zwemmen door een van Nederlands extreme stukken zee. Dwars door het Marsdiep, waar eb en vloed elkaar afwisselen en het water soms tientallen meters diep is. Daar waar dagelijks miljarden liters water langs stromen en je normaal absoluut niet mag zwemmen. U leest het al, een extreme zwemtocht.

14 Jaar Rotterdam Swim

Datum: 
zondag, 29 augustus, 2021 - 10:15

Over iets meer dan 2 weken gaan wij weer aandacht vragen voor schoon water in de grootste haven van Europa door rond het Noordereiland in hartje Rotterdam de golven van de Maas te trotseren en zoals elk jaar blijft het niet bij woorden maar maken wij met de opbrengst van de oudste stadszwemtocht van Nederland het jaar daarop een rivier schoon.

14 Jaar Rotterdam Swim : Zwemmen voor water

Op zondag 29 augustus wordt wederom de oudste14 Jaar Rotterdam Swim stadszwemtocht van Nederland georganiseerd en net als in voorgaande jaren zwemmen wij weer voor schoon water. Kijk op www.rotterdamswim.com en meld je aan voor deze 3 km open water zwemtocht rond het Noordereiland in hartje Rotterdam.

Je kunt deelnemen aan de volgende afstanden:
Start 3 km 10:20

  • Solo (1 zwemmer zwemt 3 km)
  • Familie (vader/moeder/mentor met kind van 12-18 jaar zwemmen 3 km)
  • Gehandicapt (buddy zwemt gratis mee en hulpmiddelen zijn toegestaan)

Swims to Fight Cancer 2021

Uit de KNZB-nieuwsbrief van 23 juli 2021:

Deze zomer wordt er voor Stichting Fight cancer weer in zeven steden gezwommen om geld op te halen voor kankeronderzoek. In totaal krijgen in Nederland meer dan 118.000 mensen per jaar kanker, dat zijn er 13 per uur. Alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld met minder kanker.

Swim2Fight cancer Haarlem

Datum: 
zondag, 19 september, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Op zondag 19 september a.s. duiken we met 300 zwemmers het Spaarne in om 2 km te zwemmen tegen meer en beter onderzoek tegen kanker. De Gemeente Haarlem heeft definitief toestemming gegeven om de Swim to Fight Cancer Haarlem COVID-proof te organiseren. Dit betekent dat we met een select groepje van 300 individuele deelnemers en 10 bedrijventeams het Spaarne in duiken. Er zal dit jaar geen reuring rondom het evenement zijn i.v.m. de RIVM restricties dus het wordt een kleine, intieme editie maar gericht op een impactvol eindbedrag voor meer en beter onderzoek naar kanker.

Branderstocht, gaat niet door

Datum: 
zaterdag, 18 september, 2021 - 00:00 t/m 23:45

In de mail ontvangen op 13 juli 2021:

Graag informeren we je over de stand van zaken rondom de Branders Zwemtocht 2021 (de 8e editie). Dit naar aanleiding van veel vragen na de persconferentie van afgelopen vrijdagavond. Het is mooi om te zien hoe betrokken iedereen is bij de Branders Zwemtocht.

Extra startbewijzen: 14 Jaar Rotterdam Swim (3 km)

Datum: 
zondag, 29 augustus, 2021 - 10:15

Donderdag kreeg ik van het Havenbedrijf Rotterdam het bericht dat zij de eis "een goedgekeurde zitplaats op een gecertificeerde reddingsboot met gediplomeerde bemanning per zwemmer" loslaten. Dat betekent dat wij nu weer voor de eerste keer in 9 jaar& weer kunnen groeien.

Hoeveel startbewijzen wij precies krijgen is nog niet helemaal duidelijk maar een ding is zeker wij krijgen er zeker 30 extra startbewijzen bij.

Renkumse Rijntocht

Datum: 
zaterdag, 28 augustus, 2021 - 00:00 t/m 23:45

750m, 2,5 km en 5km stroom afwaarts

Welkom op de pagina van de Renkumse Rijntocht en Crosstriatlon 2021! Een uniek evenement, georganiseerd door de Renkumse zwemclub RZC, waarbij je kiest om de Rijn af te zwemmen tot wel 5 kilometer, of misschien fiets en loop je daarna wel door de mooie omgeving van Renkum in een heuse crosstriathlon.

Unltd Swim Overschie 2021 (USO21)

Datum: 
zondag, 22 augustus, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Met dit bericht willen wij jou op de hoogte brengen van het al of niet doorgaan van de Unltd Swim Overschie 2021 (USO21).

Wij mikken op een evenement datum van zondag 22 augustus 2021 of zondag 29 augustus 2021.

Deze data denken wij vanwege Corona de meeste kans te hebben dat het zwemevenement door kan gaan.

Deze datum staat dus NIET vast. Wij willen de USO21 op een van deze datums organiseren, afhankelijk van of wij toestemming krijgen van Gemeente en instanties. Natuurlijk vanwege Corona.

Pagina's