U bent hier

OW jureren

Herkansing: bijscholing official open water zwemmen

Datum: 
zaterdag, 3 juni, 2017 - 10:00 tot 14:00

Er komt nog een tweede bijscholing voor degenen die niet konden op 8 april. Deze keer in Roosendaal.

Jan van den Hoorn overleden

2017-04-03 - Beverwijk - Vandaag bereikte ons het bericht, dat Jan van den Hoorn is overgebracht naar het hospice in Beverwijk.

Het is allemaal heel erg snel gegaan met Jan. Hij is twee weken later, op 7 april j.l. in zijn slaap overledenen.
We zullen zijn expertise in het open water zwemmen en zijn verschijning langs de waterkant missen.

De Herdenkingsdienst vindt plaats op zaterdag 15 april om 11:00 uur in de kapel van Onze Lieve Vrouwe van Goede Raad, Wilgenhoflaan 2a, 1944 TD Beverwijk. Na de dienst is er gelegenheid tot condoleren.

Bijscholing official open water zwemmen

Datum: 
zaterdag, 8 april, 2017 - 12:00 tot 16:00

Let op! Aanvang vervroegd.

Voor alle (assistent) scheidsrechter en baankamprechters die regelmatig aan de water kant staan of in de boot zitten wordt ook dit jaar weer de Open Water clinic gegeven. Er zal aandacht worden gegeven aan organisatie, veiligheid en jureren, dit in vergelijk met de FINA-reglementen. Speciale aandacht zal gegeven worden op het fungeren op het water, tenslotte is het daar waar het gebeurt en de wedstrijd bepaald wordt. We vragen dan ook speciaal de baankamprechters zich aan te melden.

Tijdwaarneming op Olympisch niveau

Voor velen binnen het open water zwemmen in Nederland is Sporttijden een bekende naam geworden de laatste jaren. We verzorgen bij een groot aantal wedstrijden de tijdregistratie d.m.v. chips.

Afgelopen jaar heeft Sporttijden zich uitgebreid naar het Midden-Oosten, we werken daar samen met een aantal grote partners. Samen met deze partners hebben we onder andere 2 grote open water evenementen kunnen organiseren. Daarnaast is er een samenwerking met Dubai sport council, Hamdan Sports Complex en NAS Sports Complex.

Kortom het gaat dus erg goed internationaal met Sporttijden.

Time To End The Swimming Scrum As FINA Fail Once More To Deliver Decent & Fair Sport

I feel sure that Nick Thierry – the late father of world rankings and a man who did more to promote swimming by covering it honestly than every FINA Bureau of the past 40 years put together – would not mind me breaking a confidence this day as we contemplate two marathon swimming podiums in Rio marred by the shoddy work of custodians.

Uitnodiging bijscholing open water jureren

Beste Open water scheidsrechters en baankamprechters,

Juryleden gezocht

2015-09-01 - Vlissingen - We zoeken nog enkele juryleden voor de Kanaalrace in Vlissingen, komende zondag 6 september. Wie wil er deze dag in de jury plaats nemen? 

Clinic open water jureren

Datum: 
zaterdag, 11 april, 2015 - 10:00 tot 16:00

Bent u actief als (assistent) scheidsrechter bij open water wedstrijden? Dan bent u van harte welkom bij de clinic die jaarlijks georganiseerd wordt. Hier praten wij u bij over de meest actuele ontwikkelingen in het circuit, de reglementen en veiligheidsaspecten.

Materiaal open water applicatie Scheidsrechters O

Recent is door Henk Labordus en Dirk Jan Sohl voor Scheidsrechters open water zwemmen een appllicatie/bijscholing gehouden.

Elektronische tijdwaarneming

Enige tijd geleden heb ik hier een bericht gepost over de verandering binnen mijn bedrijf (Sporttijden.com). In 2015 zal het bedrijf uitgebreid gaan worden naar meerdere sporten dan alleen openwater zwemmen. Dit kan dus gaan betekenen dat ik ingehuurd ga worden voor een andere (soort) wedstrijd op de datum, dat er een openwater wedstrijd is.

Open Water Clinic 2014 - jureren

Datum: 
zaterdag, 10 mei, 2014 - 10:00 tot 16:00

Na het succes van de eerste Open Water Clinic in 2012, wil de TOWZ hier graag een vervolg aan geven.

Wanneer:              

  • 10 mei 2014 om 10:00  tot 16:00 uur

Waar:                     

  • Bondsbureau KNZB – Nieuwegein

Voor wie:                  

  • Alle huidige (assistent) OW-scheidsrechters en scheidsrechters die daarvoor opgeleid willen worden, of daarvoor interesse hebben. Bij voldoende ruimte is het ook voor andere geïnteresseerden mogelijk deel te nemen.

Onderwerpen:    

Elektronische tijdwaarneming bij uw wedstrijd in 2015

Sporttijden verzorgt bij een groot aantal wedstrijden al de nodige jaren de elektroniche tijdwaarneming. 

Per 1 november 2014 is Sporttijden een officieel partnership aangegaan met Mylaps SportsTiming. Door deze samenwerking kunnen we de services die we de afgelopen al aanboden verder uitbeiden. 

KNZB Clinic Open Water Zwemmen voor Scheidsrechters Zwemmen, Nieuwengein

Datum: 
zaterdag, 20 april, 2013 - 10:00 tot 16:00

http://www.knzb.nl

Sinds 2011 is het voor nieuwe open water scheidsrechter verplicht om een clinic open water scheidsrechter te volgen om een open water aantekening te krijgen. Dit geldt echter niet voor scheidsrechters en assistent scheidsrechters die tussen 2007 en 2010 als scheidsrechter of assistent scheidsrechter hebben gefungeerd bij open water wedstrijden.

Jury problemen

<p>Jury&#39;s hebben het niet altijd makkelijk bij het beoordelen van de uitslag.</p>
<p>Bij de Finish 1000m vs meisjes junioren -Hoorn 2011 zagen we op het juryplatform na 600 m de meiden nog steeds als een grote groep bijelkaar liggen.</p>
<p>Gelukkig kan mijn fototoestel ook video&#39;s opnemen en gebruikte wij dat als een soort backup, want wij verwachtte dus al moeilijkheden.</p>

Dankbericht

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de fantastische jaren die ik bij het Langebaan- / Openwaterzwemmen heb mogen meemaken.
Veel hartverwarmende mailtjes en reacties heb ik mogen ontvangen na mijn aankondiging om te stoppen als jurylid.

Veel dank aan:

Pagina's