U bent hier

Den-Helder - Texel (Marsdiep) - NED

Reus Sport Kids Swim 2023

Datum: 
zaterdag, 9 september, 2023 - 11:30

Nog iets te jong voor de grote oversteek maar wel helemaal gek van zwemmen? Doe dan mee aan onze Kids Swim gesponsord door Reus Sport Den Helder en ervaar hoe het voelt om te zwemmen in zee en als een heuse held onthaald te worden bij de finish!

In groepjes van 20 zwemmers zul je afhankelijk van je leeftijd 1 of meerdere rondjes om de boei heen zwemmen die zo’n 50 meter van het strand te water ligt. Ren jij daarna als eerste van jouw groep onder de finishboog door?

Betough Sprint Swim 2023

Datum: 
zaterdag, 9 september, 2023 - 10:00

Snel sneller snelst. Wil jij je meten aan andere tijdens een ultieme uitdaging, afzien in golvend zeewater en proberen om als eerste weer op het strand te staan? Twijfel dan niet en doe mee aan de Betough Sprint Swim.

Meld je aan en stap 9 september samen met een selecte club waaghalzen op een landingsvaartuig, laat je op 2km afstand van de finish in zee droppen en zwem zo snel mogelijk richting de finishboog. Sta jij als eerste weer op het strand? Dan mag jij je de eerste winnaar van de Betough Sprint Swim noemen!

17.000 euro voor de reddingsbrigade dankzij de zwemmers van Texel-Den Helder

Met de zwemtocht Texel-Den Helder afgelopen weekend, is 17.000 euro opgehaald voor de Reddingsbrigade Den Helder. Het geld is direct al besteed aan een boot en overlevingspakken. 

Dick Kuijsters zwemt als snelste van Texel naar Den Helder

Negen edities van de Beach to Beach Swim maakten zwemmers de oversteek van Den Helder naar Texel, maar dit jaar is het andersom. Dat zorgt voor een langere route, maar vooral voor veel publiek bij de finish.

Emma (17) maakt indruk bij zwemtocht Texel-Den Helder: "Het was knokken"

Zo'n zeven kilometer zwemmen, van Texel naar Den Helder. Vandaag gingen vijftig zwemmers de uitdaging aan tijdens de tiende editie van de Beach to Beach Swim over de Marsdiep. De 17-jarige Emma Riemers uit Den Helder deed voor de eerste keer mee en maakte meteen grote indruk door als één van de eersten te eindigen.

Niet met de boot, maar zwemmend van Texel naar Den Helder voor het goede doel

Je moet wel lef hebben: van Texel naar Den Helder zwemmen. Morgen durven 48 deelnemers het aan om deze zwemtocht van zo'n 7 kilometer af te leggen. En dat allemaal voor de Reddingsbrigade van Den Helder en nog tientallen andere zelfgekozen goede doelen. 

Nieuwe naam, finishplek, ander goed doel en een omgekeerde zwemrichting. Zeezwemtocht gooit het over andere boeg en haalt banden aan met marine

Een nieuwe naam, finishplek, ander goed doel en een omgekeerde zwemrichting. De Helderse zeezwemtocht gooit het zondag voor het eerst over een geheel andere boeg. Drie vragen aan bestuurslid Gert-Jan Wit van Stichting Be Tough.

Zeezwemtocht Den Helder - Texel

Datum: 
zaterdag, 12 augustus, 2017 - 00:00

Meer informatie @ FB

Bianca de Bruijn denkt weer aan zwemmen

2017-03-10 - Heel voorzichtig komt het voorjaarszonnetje tevoorschijn. Een mooi moment om zachtjesaan te kijken naar de zomer.

De kans dat ik deze zomer competitief aanwezig ben bij een open water wedstrijd is zeer klein. Het denken aan de start staan van een open water wedstrijd levert bij mij nog geen open water kriebels op.
Wel het zonnetje wat langzaamaan wat warmer gaat aanvoelen. Dit zorgt er wel voor dat ik kriebels krijg om buiten lekker te zwemmen en te denken aan de aankomende zomer.

Deelnemer zwemtocht naar Texel overleden

Een 56-jarige man die vanochtend meedeed aan een zwemtocht van Den Helder naar Texel is overleden. De man werd tijdens de 4 kilometer lange tocht onwel.

Edese zwemt van Den Helder naar Texel voor Spieren voor Spieren

2016-06-13 - Ede - Kim Hiddink - Als enige Gelderse deelnemer zwemt Kim Hiddink uit Ede half augustus van Den Helder naar Texel om geld in te zamelen voor de stichting Spieren voor Spieren die daarmee onderzoek naar kinderspierziekten bekostigt.

4# Zwemtocht Marsdiep, Den Helder - Texel

Datum: 
zaterdag, 8 augustus, 2015 - 09:00

4 km

Een extreem zware zwemtocht van Den Helder naar Texel’

Een zwemtocht van Den Helder naar Texel voert zwemmers van Nederlandse vaste wal naar het eerste bewoonde eiland in de Noordzee. Vier kilometer zwemmen door het zoute water, meters hoge golven, een sterke stroming en de altijd aanwezige zeewind. Deze omstandigheden vragen om doorzettingsvermogen en een goede voorbereiding!
Ook dit jaar organiseert stichting Be Tough voor de vierde keer op rij deze extreem zware zwemtocht van Den Helder naar Texel!

3# Zwemtocht Marsdiep, Den Helder - Texel

Datum: 
zaterdag, 9 augustus, 2014 - 13:00 t/m 15:00

2# Zwemtocht Marsdiep, Den Helder - Texel

Datum: 
zaterdag, 10 augustus, 2013 - 00:00
2# Zwemtocht Marsdiep, Den Helder - Texel 4vs