U bent hier

Den-Helder - Texel (Marsdiep) - NED

Interview en video zwemtocht Den Helder - Texel 2021

De monsterzwemtocht van Den Helder naar Texel had zaterdag de ideale omstandigheden. Geen wind, een gladde zee, goede temperaturen en de zon die af en toe doorkwam. Uit heel het land kwamen 44 deelnemers naar Den Helder om mee te zwemmen met de laatste editie van deze zwemtocht. De zwemmers stapten bij Kaap Hoofd in het water voor de tocht van ruim vier kilometer over het Marsdiep in Den Helder.

Recordbedrag opgehaald met zwemtocht naar Texel

De monsterzwemtocht van Den Helder naar Texel had zaterdag de ideale omstandigheden. Geen wind, een gladde zee, goede temperaturen en de zon die af en toe doorkwam. Uit heel het land kwamen 44 deelnemers naar Den Helder om mee te zwemmen met de laatste editie van deze zwemtocht.

9# en laatste Monsterzwemtocht Den Helder - Texel 2021

Datum: 
zaterdag, 21 augustus, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Meld je via het contactformulier aan voor de reservelijst! De zwemtocht zal plaatsvinden op zaterdag 21 augustus 2021.

Als vertrouwd georganiseerd door stichting BE TOUGH uit Den Helder. Ook de inzet is onveranderd, een grensverleggend evenement op zowel sportief als maatschappelijk niveau. Onze deelnemers, die we liever benoemen als helden zwemmen door een van Nederlands extreme stukken zee. Dwars door het Marsdiep, waar eb en vloed elkaar afwisselen en het water soms tientallen meters diep is. Daar waar dagelijks miljarden liters water langs stromen en je normaal absoluut niet mag zwemmen. U leest het al, een extreme zwemtocht.

Ook Den Helder – Texel zwemtocht afgelast

Den Helder – Stichting Be Tough, organisator van de benefiet zwemtocht Den Helder-Texel, heeft besloten het evenement dit jaar geen doorgang te laten vinden. Het evenement stond gepland voor zaterdag 20 juni en wordt nu doorgeschoven naar een nog te bepalen datum in 2021.

AFGELAST: 9# DE MONSTER ZWEMTOCHT DEN HELDER - TEXEL 2020

Datum: 
zaterdag, 20 juni, 2020 - 00:00 t/m 23:45

Voor info check @DenHelder-Texel

Zwemtocht Den Helder-Texel 2020 gaat niet door.

9# Zwemtocht Den Helder - Texel 2020

Ergens in juni 2020 vind de 9e editie van de Zwemtocht Den Helder – Texel weer plaats. Als vertrouwd georganiseerd door stichting BE TOUGH uit Den Helder. Ook de inzet is onveranderd, een grensverleggend evenement op zowel sportief als maatschappelijk niveau.

#8 De Monsterzwemtocht Den Helder - Texel 2019

Datum: 
zaterdag, 17 augustus, 2019 - 17:00 t/m zondag, 18 augustus, 2019 - 16:45

DE MONSTER ZWEMTOCHT DEN HELDER - TEXEL (EDITIE 8)

Let op! De zwemtocht is vanwege de weersomstandigheden verplaatst van zondag 11 augustus naar zaterdag 17 augustus!

Zwemtocht Den Helder - Texel uitgesteld

Helaas moeten we berichten dat de zwemtocht Den Helder - Texel niet zal kunnen plaatsvinden morgen (zondag 11 augustus). We zullen uitwijken naar zaterdag 17 augustus.

Update 11:00: 
Om de zwemtocht te laten slagen zijn we gebonden aan het startmoment rond 12:00. Reden hiervoor is een combinatie van factoren (stroming, getijden maar ook het moment op de dag) die het mogelijk maken om weg te kunnen zwemmen bij de kust. Buiten dit moment om is te gevaarlijk en onvoorspelbaar om de overtocht te kunnen maken. Op zondag 11 augustus is het niet mogelijk om op een ander moment te starten

Zwemtocht Den Helder – Texel probleemloos verlopen

Den Helder – De zevende editie van de zwemtocht van Den Helder naar Texel is zaterdagmiddag zonder problemen verlopen. Rond 16.00 uur gingen de deelnemers te water nabij Kaap Hoofd en de eersten stapten nog geen uur later aan land het op het Texelse strand.

7# Zwemtocht van Den Helder naar Texel

Datum: 
zaterdag, 11 augustus, 2018 - 16:00 t/m zondag, 12 augustus, 2018 - 15:45

De 7e editie van de monsteroversteek van Den Helder naar Texel voert zwemmers van Nederlandse vaste wal naar het eerste bewoonde eiland in de Noordzee. Vier kilometer zwemmen door het zoute water, meters hoge golven, een sterke stroming en de altijd aanwezige zeewind. Deze omstandigheden vragen om doorzettingsvermogen en een goede voorbereiding!

Gouwenaar trotseert woeste zee voor goede doel

Gouda - Vier kilometer zwemmen op zee met metershoge golven, sterke stroming en de altijd aanwezige zeewind. Gouwenaar Geert van der Linde gaat de uitdaging aanstaande zaterdag aan tijdens de monster zwemtocht van Den Helder naar Texel. Niet voor zichzelf, maar voor het goede doel Spieren voor Spieren.

Zeezwemtocht Den Helder - Texel

Datum: 
zaterdag, 12 augustus, 2017 - 00:00 t/m 23:45

Meer informatie @ FB

Bianca de Bruijn denkt weer aan zwemmen

2017-03-10 - Heel voorzichtig komt het voorjaarszonnetje tevoorschijn. Een mooi moment om zachtjesaan te kijken naar de zomer.

De kans dat ik deze zomer competitief aanwezig ben bij een open water wedstrijd is zeer klein. Het denken aan de start staan van een open water wedstrijd levert bij mij nog geen open water kriebels op.
Wel het zonnetje wat langzaamaan wat warmer gaat aanvoelen. Dit zorgt er wel voor dat ik kriebels krijg om buiten lekker te zwemmen en te denken aan de aankomende zomer.

Deelnemer zwemtocht naar Texel overleden

Een 56-jarige man die vanochtend meedeed aan een zwemtocht van Den Helder naar Texel is overleden. De man werd tijdens de 4 kilometer lange tocht onwel.

Edese zwemt van Den Helder naar Texel voor Spieren voor Spieren

2016-06-13 - Ede - Kim Hiddink - Als enige Gelderse deelnemer zwemt Kim Hiddink uit Ede half augustus van Den Helder naar Texel om geld in te zamelen voor de stichting Spieren voor Spieren die daarmee onderzoek naar kinderspierziekten bekostigt.

Pagina's