Channel Challenge

Abonneren op feed Channel Challenge
Bijgewerkt: 1 uur 42 min geleden

ChannelChallenge en ZwemAnalyse nemen initiatief tot een vaste 2-uurs zwemtraining voor ‘kilometervreters’

zo, 05/01/2020 - 17:38
De achtergrond:

De training haakt in op de groeiende belangstelling om serieus te trainen en in open water langere afstanden te zwemmen, en ook voor het uithoudingsvermogen of om op gewicht te blijven. Doelen stellen is daarbij belangrijk. Te denken valt aan doelen bij de reguliere (KNZB-)wedstrijden in open water. Je kan ook denken aan bijvoorbeeld aan de City-Swims en de Swims-to-Fight-Cancer of, iets langer, een 5 of 10km zwemtocht. Met deze ambities wil je je goed voorbereiden in het zwembad. Anderen zoeken de uitdaging nog groter, in bijvoorbeeld een (estafette-) oversteek over het IJsselmeer of die tussen Dover en Frankrijk: Het Kanaal. Ook voor hen is een goede voorbereiding onontbeerlijk.

Zelfstandig baantjes zwemmen voor je algemene conditie in het zwembad wordt echter vaak als saai beleefd en veel zwembaden bieden niet de gelegenheid voor de fanatiekere zwemmer om in een gescheiden zwembaan zijn meters te maken.

Met de uitdagende programma’s van ChannelChallenge i.s.m. ZwemAnalyse is het zwemmen niet saai meer!

Met deze training van ChannelChallenge i.s.m. ZwemAnalyse is voor het eerst een exclusieve gelegenheid gecreëerd om met gelijkgestemden een afwisselend en uitdagend trainings­programma te zwemmen van 2 uur.

De doelgroep:

Wil je opbouwen naar een 5 tot 10km open water zwemtocht? Of wil je graag nét wat meer meters maken dan bij de vereniging of in de vrije uren van het zwembad lukt, dan is dit jouw training!

We werken met elkaar dus intensief aan de conditie. We vergeten de techniek uiteraard niet. Vanzelfsprekend hoef je de eerste keren niet direct twee uur vol te houden. Je kan het gelukkig ook opbouwen.

De zwemmers worden op snelheid ingedeeld in de (voor­lopig drie) banen die we hebben. Je zwemt dus met zwem­mers van je eigen snelheid. De opdrachten worden aange­past naar de zwemsnelheid van de baan waar je in zwemt.

De locatie en tijd:

De training wordt gehouden in Thermen2 (ook bekend als Aquarijn). Het adres is Cantharel 10, 2403 RA  Alphen aan den Rijn. De eerste training is niet zoals eerder aange­kondigd op 11 januari 2020, maar (direct na het ijszwemseizoen en op weg naar de zomer) op 15 februari. De aanvang is 10.00 uur en het eindigt 12.00 uur. We kunnen 3 banen gebruiken in het zwembad. Dat betekent dat we er voorlopig terecht kunnen met naar schatting ongeveer 18 zwemmers.

De 11(!) data zijn:

15, 22 en 29 februari, 7, 14 en 21 maart, 11, 18 en 25 april, 2 en 9 mei, steeds van 10.00 tot 12.00 uur. (Onder voorbehoud definitief contract zwembad en voldoende deelname).

In de zomerperiode zal gezwommen worden in open­luchtzwembad Haasbroek in Zoeterwoude. Deze trainingen zullen waarschijnlijk op de donderdagavonden doordeweeks plaats­vinden. Je wordt als extra ook uitgenodigd voor een training of clinic in open water en een in zee.

De kosten:

De kosten voor 10 trainingen van 2 uur in Aquarijn/ Thermen2 bedragen € 160,00. Dit is inclusief BTW en toegang tot het zwembad (en deelname aan een training of clinic in open water en zee).

De benodigdheden:

Zoals bij de ZwemAnalyse bikkeltrainingen neem je je eigen spullen mee. Uiteraard is dat zwemkleding en een zwembril naar eigen inzicht. Sommigen hebben in hun standaarduitrusting ook een neusklem en/of oordoppen. Denk bij de standaard hulpmiddelen aan een zwemplank (voor het oefenen van enkel benen), korte vinnen (soepele streamers), een drijver (of pull bouy, voor tussen je benen bij armen) en paddels (kleine voor techniek, en eventueel grotere voor kracht). Eventueel kan je ook een snorkel meenemen als je dat lekker vindt zwemmen.

De trainer:

De trainer is Richard Broer (eigenaar van ChannelChallenge). Als (hoofd)trainer en coach heeft hij zijn sporen wel ver­diend bij diverse clubs (WVZ, AVZV, DES en Plons). Richard is nu reeds lang actief als trainer bij zwem­vereniging Plons uit Den Haag en bij ZwemAnalyse. Hij geeft voor ZwemAnalyse de Bikkeltraining in Voorburg en hij verzorgt (mede) het project voor de Kanaal­zwemteams. Daarnaast wordt hij veelvuldig gevraagd als gasttrainer en voor clinics zee- en open water zwemmen.

Richard is als zwemmer in het open water bijzonder ervaren (en nog altijd actief): houder van het (2x3)+(2x2)= 10km nationaal klassementsrecord, (3 solo IJsselmeeroversteken (Stavoren - Medemblik), de eerste Nederlander over de Straat van Gibraltar en meerdere estafettes over Het Kanaal). Richard is ook intensief betrokken bij het KNZB open water circuit als lid van de TOWZ (Taakgroep Open Water Zwemmen).

Voor zijn verdiensten voor het open water (marathon) zwemmen heeft hij een Ridderschap in de Orde van Oranje Nassau ontvangen en is hij opgenomen in de IMSHoF (International Marathon Swimming Hall of Fame).

Interesse? Meer weten?

We starten de derde zaterdag in februari 2020. Dat is op 15 februari. De eerste training mag je als proeftraining beschouwen. Je kan dan eens kijken of het wat voor je is en je leert dan je baangenoten kennen. Eventueel later instromen kan - zolang er plek is. Wanneer je gedurende het kwartaal instroomt zal de facturatie worden aangepast op het aantal resterende trainingen in het kwartaal. Wanneer je een training mist kan je deze bij een andere ZwemAnalyse training (van meestal 1 uur) compenseren. Graag eerst melden bij Zwemanalyse dat je bij een vervangende training wilt komen, in verband met voldoende ruimte!

Als je vragen hebt over deze training kun je zowel bij ChannelChallenge als bij ZwemAnalyse terecht.

Om je aan te melden is een PM in WhatsApp of mailbericht aan richard@channelchallenge.nl voldoende. Aanmelden via de website van ZwemAnlyse is ook mogelijk.

BijlageGrootte 2uur-trainen-bij-CC&ZA.pdf466.82 KB Zwemanalyse.nlChannelChallenge

Vaste 2-uur training op zaterdag!

wo, 20/11/2019 - 21:21

2019-11-20 - Wassenaar - Ik heb reeds hier en daar gepolst bij zwemmers in mijn omgeving. Het lijkt er op dat er voldoende belangstelling is voor een vaste training op zaterdag ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.

De locatie zal het 25m bad De Thermen2 (AquaRijn) in Alphen aan den Rijn zijn. De keuze daarvoor is dat het redelijk centraal ligt tussen Den Haag, Leiden, Gouda, Zoetermeer, Amsterdam en Utrecht. Het bad is goed bereikbaar.

De trainingen zijn in het overdekte zwembad in de winter. En in de open lucht in de zomer. Daarvoor heb ik afspraken gemaakt met Zwembad Haasbroek in Zoeterwoude. Voor die trainingen zal het tarief lager uitkomen omdat het water in een buitenbad nou eenmaal goedkoper is. Mogelijk doen we ook uitsapjes naar de plas en naar zee... Wie weet.

Het idee is om qua kosten per zwemmer uit te komen op ongeveer 16 euro per training. In de zomer rond de 10 euro.

Het idee is om de gelegenheid te geven om twee uur met zwemmen bezig te zijn. De meeste verenigingen hebben steeds een of anderhalf uur training. 2 uur is net wat meer en ook een uitdaging. Het accent van de trainingen zal liggen op duur- en interval-duurwerk. Uiteraard afgewisseld met soms wat snelheidswerk. Zit je in een opbouw bij je vereniging, dan kan daar rekening mee gehouden worden.

Heb je belangstelling? Mail me dan richard @ channelchallenge . nl (wel even de spaties weghalen voor het juiste mailadres...).

training (pool & open water)