KNZB (swimming)

Abonneren op feed KNZB (swimming)
>
Bijgewerkt: 2 uur 14 min geleden

Spartelend als een vis op het droge

wo, 24/02/2021 - 01:00

‘Waardeloos’, zo benoemt manager Sport Guust Jutte de boodschap dat de zwembaden nog langer dicht blijven. Geen zwemlessen, geen mini-polo, geen baantjes trekken en geen andere activiteiten in het water. En dat terwijl wetenschappelijk bewezen is dat zwemmen in een binnenbad minimaal net zo veilig is als de buitensport. ‘Zwemmers in al hun verschijningsvormen worden hard geraakt door het langdurig wegvallen van hun hobby. Deze klap komt bij de sporters, de verenigingen en de KNZB zeer hard aan. We zullen alle zeilen moeten bijzetten om sportief en financieel gezond te blijven om zodoende straks weer een spetterend aanbod te kunnen bieden.’

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Kleurplatenactie!

di, 23/02/2021 - 01:00

Omdat we allemaal wel een beetje kleur kunnen gebruiken, organiseren wij een kleurplatenactie voor de synchroonzwemmers en schoonspringers in Nederland!

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Compensatieregelingen voor sportverenigingen zijn nu aan te vragen

vr, 19/02/2021 - 01:00

De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen om de schade veroorzaakt door corona (deels) te compenseren. Deze financiële regelingen zijn sinds vandaag geopend. Maar al die verschillende regelingen maken het voor sportverenigingen niet per sé overzichtelijker. Om clubs hier wegwijs in te maken staat er een speciaal interactief dossier online, samengesteld door sportbonden in samenwerking met NOC*NSF. In het dossier ‘Vraag financiële compensatie aan voor jouw sportclub’ staat eenvoudig uitgelegd welke overheidsregelingen er zijn en ontdekken clubs voor welke regelingen ze wel en niet in aanmerking komen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Bericht na persconferentie 2 februari

di, 02/02/2021 - 01:00

Vanavond is bekend gemaakt dat de lockdown in verband met het bestrijden van het coronavirus nogmaals wordt verlengd tot in ieder geval 2 maart.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Compensatieregelingen voor sportverenigingen voor schade corona

vr, 29/01/2021 - 01:00

De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen om de schade veroorzaakt door corona (deels) te compenseren. Maar al die verschillende regelingen maken het voor sportverenigingen niet per sé overzichtelijker. Om clubs hier wegwijs in te maken staat sinds vandaag een speciaal interactief dossier online, samengesteld door sportbonden in samenwerking met NOC*NSF. In het dossier ‘Vraag financiële compensatie aan voor jouw sportclub’ staat eenvoudig uitgelegd welke overheidsregelingen er zijn en ontdekken clubs voor welke regelingen ze wel en niet in aanmerking komen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Online clinics

do, 21/01/2021 - 01:00

Helaas zijn de zwembaden nog gesloten. Natuurlijk hopen wij net als iedereen dat deze weer snel hun deuren kunnen openen, maar helaas is dat nog niet het geval. Om wel in beweging te blijven, verzorgen verschillende trainers & sporters de aankomende weken diverse online trainingen.

Onderstaand vind je het overzicht van alle trainingen. Deelname is gratis, meld je snel aan!

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Topsporters KNZB op weg naar Tokio 2021

za, 09/01/2021 - 01:00

Na een rustige kerst en oud & nieuw is de topsportafdeling van de KNZB begonnen aan het Olympisch en Paralympisch sportjaar 2021. Technisch Directeur André Cats: “Na het lastige afgelopen jaar met zoveel uitgestelde en afgelaste events, is er goede hoop dat met de nodige aanpassingen en voorzorgsmaatregelen de topsport weer een herstart kan gaan maken in 2021. We moeten uiteraard heel voorzichtig blijven. Tot nu toe zijn we met onze topsportteams vrijwel gevrijwaard gebleven van COVID-besmettingen en dat willen we natuurlijk wel graag zo houden”. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Synchroonzwemster Noortje Reijnen doet mee aan virtuele FINA Challenge

do, 17/12/2020 - 01:00

Voor het eerst sinds tijden is er weer eens een Nederlandse synchroonzwemster actief geweest in wedstrijdverband. Junior Noortje Reijnen heeft deelgenomen aan de ‘Artistic Swimming Virtual Challenge’, een nieuw concept van de FINA om – met alle COVID-19 beperkingen – tóch internationale wedstrijden te organiseren. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming