KNZB (swimming)

Abonneren op feed KNZB (swimming)
>
Bijgewerkt: 1 uur 38 min geleden

Noortje en Bregje de Brouwer vijfde op EJK Synchroonzwemmen

ma, 26/06/2017 - 02:00

Van 21 t/m 25 juni werd in Belgrado, Servië het EJK Synchroonzwemmen gehouden. Noortje en Bregje de Brouwer kwamen hier als Nationaal duet uit voor Nederland.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Vereniging in Beeld: De Warande enthousiaste organisator Zwem4daagse

vr, 23/06/2017 - 02:00

Een Zwem4daagse is een belevenis. Voor de deelnemers – van jong tot oud – is het een week lang feest en als vereniging levert het je ook nog wat op. De Warande is zo’n vereniging die intensief betrokken is bij de organisatie van de Zwem4daagse. Op maandag 3 juli start in Oosterhout (NB) de volgende editie.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Vereniging in Beeld: De Warande enthousiaste organisator van de Zwem4daagse

vr, 23/06/2017 - 02:00

Een Zwem4daagse is een belevenis. Voor de deelnemers – van jong tot oud – is het een week lang feest en als vereniging levert het je ook nog wat op. De Warande is zo’n vereniging die intensief betrokken is bij de organisatie van de Zwem4daagse. Op maandag 3 juli start in Oosterhout (NB) de volgende editie.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Grote ambities voor synchroonzwemmen met fulltime programma en talentcentra

wo, 21/06/2017 - 02:00

Voor een goede toekomst van het synchroonzwemmen in Nederland is het beleid van de KNZB het afgelopen jaar gericht op duetten, zowel in talentontwikkeling als topsport. Na een analyse van het eerste seizoen wordt het ingezette beleid en het huidige programma van 3 dagen per week verder door ontwikkeld met als doel om de wereldtop te bereiken met een duet. De KNZB start daarom met een centraal fulltime programma, in samenwerking met Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp. Ook de samenwerking met verenigingen wordt geïntensiveerd. Met een vernieuwd Meerjaren Opleidingsplan Synchroonzwemmen (MOSY) worden verenigingen ondersteund en Talentcentra benoemd.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Nationaal duet Noortje en Bregje klaar voor EJK en WK

ma, 19/06/2017 - 02:00

Van 21 t/m 25 juni wordt in Belgrado, Servië het EJK Synchroonzwemmen gehouden. Noortje en Bregje de Brouwer komen hier als Nationaal duet uit voor Nederland. Een kleine maand later van 14 t/m 22 juli zullen ze hun debuut maken op het WK in Boedapest, Hongarije. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Nieuwe leden werven met de AH Sportactie 2017

do, 15/06/2017 - 02:00

Ben jij met jouw vereniging op zoek naar meer leden? Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden hebben de handen ineen geslagen en een unieke samenwerking opgezet, met de missie om Nederland nog meer te laten sporten en bewegen. In september organiseert de Albert Heijn samen met duizenden gastvrije sportclubs de AH Sportactie, die miljoenen mensen in heel Nederland de kans biedt om de sport te ontdekken die bij hén past.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Succesvol weekend in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven

wo, 14/06/2017 - 02:00

In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven werden afgelopen weekend de Nationale Kampioenschappen Synchroonzwemmen gehouden voor de leeftijdscategorieën Age 1 en Age 2. Tevens was het zwemstadion het toneel voor de Nationale Kampioenschappen Vrije Combinatie en het N(J)K Schoonspringen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Topwedstrijden synchroonzwemmen en schoonspringen in Eindhoven

di, 06/06/2017 - 02:00

Aankomend weekend worden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion verschillende topwedstrijden gehouden. Het N(J)K schoonspringen van 9 t/m 11 juni en de Synchrobeat en NK combinatie 10 en 11 juni.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB Congres 29 september: Ontdek, beleef en deel passie voor water

di, 30/05/2017 - 02:00

Op vrijdag 29 september organiseert de KNZB haar jaarlijkse KNZB Congres met als titel ‘Ontdek, beleef en deel passie voor water!’. Ga samen met ons op ontdekkingsreis naar de nieuwe zwembeleving. Het belooft weer een inspirerend en interactief ontmoetingsmoment te worden.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Bondsbureau gesloten op 25 en 26 mei

ma, 22/05/2017 - 02:00

In verband met Hemelvaartsdag is het bondsbureau gesloten op donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Vereniging in Beeld: Code Blauw bij NDD in Doetinchem

za, 20/05/2017 - 02:00

NOC*NSF meldde vorige week dat de Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport van start is gegaan. De KNZB kan het belang van het onderzoek alleen maar onderschrijven. Onder de noemer ‘Code Blauw’ voert de zwembond samen met partijen in de branche al een aantal jaar campagne tegen allerlei vormen van ongewenst gedrag. Code Blauw ondersteunt verenigingen en zwembaden bij de preventie. Vereniging NDD in Doetinchem is daarin een mooi voorbeeld.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Onderzoek NOC*NSF naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport van start

di, 16/05/2017 - 02:00

De Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport is met haar onderzoek begonnen. De afgelopen decennia is de aandacht voor seksuele intimidatie en misbruik toegenomen. Dat geldt ook voor seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Het stilzwijgen is door sporters die ermee te maken hadden doorbroken. De publieke aandacht dwingt iedereen die verantwoordelijkheid draagt voor een veilig sportklimaat om maatregelen te nemen tegen deze praktijken. Het bestuur van NOC*NSF heeft Klaas de Vries gevraagd de onderzoekscommissie te leiden. Op zijn verzoek maken ook Clémence Ross-van Dorp en Egbert Myjer deel uit van de onderzoekscommissie.

UItgebreid bericht NOC*NSF

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Noortje en Bregje de Brouwer tevreden na de Europa Cup synchroonzwemmen

ma, 08/05/2017 - 02:00

Afgelopen weekend werd in Cuneo, Italie de Europa Cup synchroonzwemmen gehouden. Voor het Nationaal Duet Noortje en Bregje de Brouwer weer een moment om zich te meten op senioren niveau. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Duet de Brouwer op weg naar Europa Cup synchroonzwemmen in Italië

di, 02/05/2017 - 02:00

Vanaf vrijdag 5 mei tot en met zondag 7 mei zal in het Stadio del Nuoto in Cuneo, Italië de European Synchronised Swimming Champions Cup – de Europa Cup voor senioren – worden gehouden. De Brabantse tweelingzussen Noortje en Bregje de Brouwer zullen Nederland in Cuneo als Nationaal Duet vertegenwoordigen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Marius van Zeijts nieuwe voorzitter zwembond

za, 22/04/2017 - 02:00

Marius van Zeijts is vandaag benoemd tot voorzitter van de KNZB. Daarmee volgt hij Erik van Heijningen op, die afscheid nam van het bondsbestuur. Van Zeijts werd gekozen tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KNZB in Nieuwegein.​

Categorieën: Zwemmen/Swimming

French Open Synchroonzwemmen – Nationale Duetten Jong Oranje geven indrukwekkend visitekaartje af

do, 20/04/2017 - 02:00

Van donderdag 6 april tot en met zondag 9 april werden in Sète, Frankrijk de French Open Junioren synchroonzwemmen gehouden. De Nederlandse zwembond KNZB vaardigde haar twee Nationale Junioren duetten af: Kim Schallenberg en Manolya Yapar, beide uit Capelle aan den IJssel en Rebecca Duyverman uit Hoofddorp  en Vivienne van Eenennaam uit Alphen aan den Rijn.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Nationale Duetten Jong Oranje klaar voor Frankrijk

di, 04/04/2017 - 02:00

Vanaf donderdag 6 april tot en met zondag 9 april worden in Sète, Frankrijk de French Open Junioren synchroonzwemmen gehouden. De wedstrijd is traditioneel het podium voor een groot aantal internationale afvaardigingen. Ook het Nederlandse synchroonzwemmen laat zich niet onbetuigd, door haar twee Nationale Junioren Duetten te laten zwemmen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

NJK synchroonzwemmen 2017 - Hellebrekers en KNZB ondertekenen officiële contract

ma, 27/03/2017 - 02:00

Zaterdag 25 maart werden in Roosendaal de Nederlandse junioren kampioenschappen 2017 gehouden. Wat een mooie dag met dank aan een goede organisatie in handen van ZPV-Hieronymus en uiteraard ook door de prestaties van de zwemmers in het water.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Michel Bezuijen beoogd voorzitter zwembond

do, 23/03/2017 - 01:00

Het bestuur van de KNZB draagt Michel Bezuijen voor als kandidaat voor het voorzitterschap van het KNZB bondsbestuur. De voordracht is tot stand gekomen na een selectieprocedure, die in december begon. Het bestuur volgt het advies op van de selectiecommissie die de zorgvuldige procedure organiseerde. De huidige voorzitter Van Heijningen is niet meer voor een volgende periode herbenoembaar. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 22 april as. zal de nieuwe voorzitter gekozen worden.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Save the date: nieuwe figuren Synchroonzwemmen

wo, 22/03/2017 - 01:00

Op het Fina congres in juli tijdens het WK worden de nieuwe technische figuren voor synchroonzwemmen bekend gemaakt. Deze figuren zijn van belang voor de nieuwe uitvoeringen en het halen van limieten!  

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Pagina's