Jeugdploeg voor EJK Open Water telt 4 deelnemers

bron: Zwemkroniek door Willie Stoetman

Op vrijdag 12 augustus 2011 gaan de Europese Jeugdkampioenschappen Open Water Zwemmen van start in het Spaanse Navia. Vandaag maakte jeugdbondscoach Titus Mennen de definitieve selectie bekend die onder leiding van Stephan Schoon gaat proberen om de Nederlandse driekleur hoog te houden.

Judith Stap (Eiffel Swimmers PSV) en Leonie van Noort (De Zijl LGB) vormen het meisjes duo, dat zal worden afgevaardigd en zij krijgen gezelschap van de jongens Ferry Weertman (Eiffel Swimmers PSV) en Marcel Schouten (ZV Haerlem). Dit viertal bereidt zich de komende weken voor op de individuele 5 kilometer en de teampursuit

De eerste drie moesten tijdens de traditionele Lektocht in Culemborg vormbehoud tonen. Ferry Weertman vocht tijdens deze 6000 meter lange tocht een verbeten strijd uit met Marcel Schouten die pas aan de finish werd beslist. Weertman kwam als eerste de meet over in 1.10.53,98, onmiddellijk gevolgd door Marcel Schouten in 1.10.54,43. Mede door deze indrukwekkende prestatie kreeg Schouten een meer dan verdiende wildcard uitgereikt. Bij de dames ging de winst naar Maaike Waaijer (Eiffel Swimmers PSV) in 1.16.18,12 gevolgd door Leonie van Noort en Judith Stap.