Rottemeren krijgt nieuwe Molentocht

De Rottemeren kende een KNZB-wedstrijd eind van het vorige milennium. Lang geleden. Hoewel er best nog actieve zwemmers zijn die deze wedstrijd zich nog kunnen heugen. De langste afstand was daar de 5km. 10 maal een baanlengte van 500m. Op afstand van de baan waren de molens langs het water wel zichtbaar. We koersten op de heenweg ook richting een van deze monumenten. We zwommen er echter nooit langs.

Er is nu een bijzondere manier om in de Rotte te zwemmen. Op afspraak! De tocht is 12,5km en start bij de meest zuidelijke molen en 7 molens noordelijker eindigt het bij de Molenviergang.

Zowel open waterzwemmers als IJszwemmers kunnen hun tanden in deze nieuwe uitdaging zetten.

Er komen 3 manieren om te zwemmen:

  1. De Classic: solo
  2. Pod-swimming: in een groep (van maximaal 4) zwemmers van gelijke snelheid
  3. Estafette van 4 zwemmers

De aanmelding is op afspraak bij ChannelChallenge en wordt gezwommen onder auspiciën van de DLDSA. Je kan met je eigen coach komen of een coach vragen bij ChannelChallenge. De waarneming vindt plaats door een jurylid aangewezen door DLDSA. ChannelChallenge zal een loods (schipper) met boot regelen.

Er worden baanrecords bijgehouden, maar ook jaarklassementen voor dames, heren, wetsuit en skin, estafettes (mannen, vrouwen en mixed, varianten in aflossingstijd, ook hier met en zonder wetsuit).

Nadere informatie  richard @ channelchallenge.nl. Dit adres is ook te gebruiken om afspraken te maken om te gaan zwemmen. (Binnen de website kan je ook een mail sturen naar user 2, Richard Broer).