In Memoriam: Joop Janssen

donderdag 19 november 2020

De KNZB heeft met droefheid kennisgenomen van het overlijden van Joop Janssen, op 13 november 2020. Hij is 89 jaar geworden.

Joop heeft zich jarenlang ingezet voor de zwemsport en was een van de langst ‘dienende’ officials van de KNZB.

Als lid van zwemvereniging ’t IJ in Amsterdam was hij actief als waterpolospeler, keeper en trainer. Daarna maakte hij naam als waterpoloscheidsrechter. Hij floot menig topper in de hoofdklasse (nu Eredivisie) en kwam tevens op internationaal niveau in actie. Ook was hij circa tien jaar voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de KNZB en later kwam hij vrijwel wekelijks in de zwembaden als beoordelaar van scheidsrechters.

Naast het waterpolo was Joop ook official bij zwemwedstrijden. Hij had met name zijn hart verpand aan open waterzwemmen, waar hij vaak als voorzitter/kamprechter fungeerde.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, had Joop zitting in diverse kringbesturen en maakte hij deel uit van het organisatiecomité van de open water-wedstrijd die op de Amsterdamse Bosbaan werd gehouden. Tot slot was hij hoofd van de jury bij verschillende internationale waterpolotoernooien in Nederland.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte!

Namens KNZB-bestuur en directie,
Aschwin Lankwarden, directeur

Bron @KNZB

 

Nb. Niek Kloots:

Joop hielp ook van 1998 - 2000 bij de organisatie/oprichting van de OWW Geestmerambacht.