U bent hier

nieuws - Nederland

Open water brochure 2024 online

Op de KNZB website zijn diverse documenten geplaatst verband houdende met het Nederlandse Open Water zwemcircuit:

Ter Rede van Hoorn 2024 - verslag

Een zware 19e editie van Ter Rede van Hoorn werd de eerste open-waterwedstrijd van het seizoen in Nederland.

In ‘zijn’ wedstrijd won Hessel Robert de 10km met grote overmacht, een afstand waarmee hij en zijn trainer-coach Hans Beenker zich voorbereiden op meer.

Zwemmen in open water niet vrij van risico’s: ‘Mensen hebben echt geen flauw idee waar ze in gaan liggen

Zit er te veel poep in het water om veilig te kunnen zwemmen? Met de toenemende populariteit van zwemmen in open water, liggen we in Nederland regelmatig tussen de drollen. Dit is niet alleen vies, maar brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee.

Openwaterzwemmen in Leidse singel: 'De jongste deelnemer is 7, de oudste 81'

Meer dan vijfhonderd zwemmers duiken zondag 16 juni ter hoogte van het Leidse Huigpark in de Maresingel voor de twaalfde editie van de Speedo Swim-in. Tussen elf uur ’s ochtends en vijf uur ’s middags zwemmen fanatiekelingen verschillende wedstrijden en een recreatieve tocht op en neer naar de Haven.

Aandacht voor veilig zwemmen in open water

Het buitenzwemseizoen is weer begonnen. De populariteit van zwemmen in open water stijgt, maar zwemmers zijn zich niet altijd bewust van de risico’s. Om verdrinking in open water te voorkomen start de campagne ‘Wie checkt jou?’, met daarbij een campagneplan en toolkit voor gemeenten. 

Aftellen naar Speedo Swim-in Leiden

Uit de nieuwsbrief aan de nu ingeschreven deelnemers:

Zwemmen in open water - Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA – Zwem- en Waterpolovereniging Oude Veer houdt zaterdag 13 juli vanaf 10.00 uur de 45e Open Water Wedstrijd Anna Paulowna vanuit Jachthaven Oude Veer aan de Kerkweg in Anna Paulowna.

Iebel (94) springt elke dag de Noordzee in: "Ik ga door tot de laatste snik"

Met tweehonderd leden bruist Zwemvereniging Marsdiep vooral in de zomer. Elke woensdag vanaf mei duiken de zwemmers de zee in en genieten ze daarna van een gezamenlijke kop koffie. De 94-jarige Iebel Jeensma zwemt al bijna dertig jaar mee en waardeert de combinatie van sport en saamhorigheid.

Komend weekend zwemmarathon over 86 kilometer Turfroute

Bijna negentig kilometer, twee dagen en vijf zwemmers. Een spannend avontuur voor Bauke, Christine, Jannie, Peggi en Wiebren. Samen vormen zij zwemteam Let’s Swim; ze gaan op zaterdag 1 juni de uitdaging aan om de 86 kilometer lange lus van de Turfroute te zwemmen.

Open water en Beach Polo op één dag

Waar meerdere lokale evenementen op losse schroeven staan door de toenemende kosten en regeldruk, breidt Open Water Bodegraven dit jaar juist uit met een Beach Polo-toernooi. 

Op 15 juni wordt voor de negentiende keer van Nieuwerbrug door de Oude Rijn naar de sluis in Bodegraven gezwommen.

Organisatie Damster City Swim klaar voor derde editie

Met nog enkele weken tot de derde editie van de Damster City Swim op zaterdag 22 juni kijkt het bestuur reikhalzend uit naar de dag waarop er wederom gezwommen gaat worden door de historische binnenstad van Appingedam.

Geslaagde test Sharon van Rouwendaal na zware periode

Sharon van Rouwendaal is bij een Wereldbekerwedstrijd in de Italiaanse Golfo Aranci als vierde geëindigd. Op de finish tikte de Nederlandse wereldkampioene openwaterzwemmen na 10 kilometer 1.60 seconden later aan dan winnares Ana Marcela Cunha uit Brazilië (2.02.00,70). Viviane Jungblut (Brazilie) en Leonie Beck (Duitsland) eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Zwemmen gevaarlijk in vijf recreatieplassen vanwege te veel PFAS

Voor het eerst is er grootschalig onderzoek gedaan naar PFAS-waarden in recreatiewater in ons land. Daaruit blijkt dat het water in vijf plassen zoveel PFAS bevat dat er niet gezwommen kan worden. Na controle door de waterschappen is een negatief zwemadvies door de provincies afgegeven.

Behalve de Rijnhaven komt er ook een plek om buiten te zwemmen op het Eiland van Brienenoord

Er is grote behoefte naar meer plekken in Rotterdam om buiten te zwemmen. En daar is ook het stadsbestuur zich van bewust. Daarom komen er dit jaar twee nieuwe locaties bij: de Rijnhaven én het Eiland van Brienenoord.

Inschrijving van start voor tweede editie open water Lage Vaart Race

Na een succesvolle eerste editie staat zondag 23 juni de tweede editie van de Lage Vaart Race in Dronten gepland. Sinds 1 mei is de inschrijving hiervoor officieel geopend. Voor zwemmers van alle niveaus staan er diverse zwemafstanden op het programma.

Pagina's