U bent hier

Nederlands nieuws

Alternatieve klassementen na Vianen beschikbaar

Via de volgende link is het bijgewerkte alternatieve klassement te vinden: http://www.georgesports.eu/openwater/2017.html

Uitslag Weerribben Zwemtocht 5km & 1km

5KM
Marcel van Amstel 1.09.24
Remco van Althuis 1.11.00
Dennis Wijbenga 1.12.28
Bas Herbach 1.16.48
Marit Polman 1.18.20
Marlies van Amstel 1.19.36
Dennis Rutten 1.20.15
Eva Jansen 1.21.05
Elisabeth Pasma 1.22.17
Remco Plasschaert 1.22.25
Frank Veltman 1.23.06
Anke Meulendijks 1.24.03
Berry van Holland 1.24.13
Ron Propst 1.25.28
Nico Mijnheer 1.26.10
Ivo Braco Gartner 1.26.17
Jannie Vennink 1.26.41
Marten Visser 1.27.03
Mark Ties 1.27.26

Maarten van der Weijden zwemt van Amsterdam naar Rotterdam

Olympisch kampioen open water zwemmen Maarten van der Weijden zwemt aankomend weekend 80 kilometer van Amsterdam naar Rotterdam. De zwemmer luidt daarmee de start van de tweede editie van Like2Swim Rotterdam in.

,,Toen ik gevraagd werd om aanwezig te zijn bij Like2Swim, een prachtig zweminitiatief in het hart van Rotterdam, zei ik onmiddellijk ja'', aldus de topsporter. ,,Maar dan wel door tijdens het evenement zwemmend aan te komen. Een pittige trainingstocht van 80 kilometer.'' 

Alternatieve klassementen na Vriezenveen beschikbaar

Via onderstaande link is het alternatieve klassement te vinden met daarin de resultaten van de open water wedstrijd in Vriezenveen. Nieuw ten opzichte van vorig jaar zijn de schoolslag klassementen.  Benieuwd waar jij staat? Klik snel op onderstaande link. Daarnaast is er een uitgebreid verslag te vinden over Vriezenveen onder het kopje "Columns".

http://www.georgesports.eu/openwater/2017.html

Schoolslagzwemmers: Geef je op voor de schoolslag interland in Sluis

Geachte open water schoolslag zwemmer.

Op 2 juli zal in Sluis alweer de 2e de schoolslag-interland België - Nederland plaats vinden.
Deze schoolslag promotiewedstrijd vindt plaats aan het einde van de reguliere open water wedstrijd.

Twenterand Kanaalrace test conditie van 250 studenten Sport en bewegen

Op 9 juni 2017 - Op zaterdag 17 juni a.s. om circa 16.45 uur gaan ca. 250 eerstejaarsstudenten van de opleiding Sport en bewegen van ROC van Twente te water voor de 22e editie van de Twenterand Kanaalrace in Vriezenveen. Omdat het om een groot aantal deelnemers gaat, krijgen de studenten bij deze race hun eigen programmanummer. De coördinatie is wederom in handen van studenten Aryana Assink (19) uit Enschede en Milou Menzing (20) uit Haaksbergen.

Mooi internationaal debuut Kaylee de Jong bij Open Water Zwemmen

ZPCH zwemster Kaylee de Jong zwom afgelopen weekend tijdens de Open Franse Kampioenschappen van het Open Water zwemmen in Gravelines in Frankrijk. De Jong kwam uit op zowel de 5 als de 10km en op de 4x 1,25km mixed estafette.

Ferry Weertman wint en jongere garde doet internationale ervaring op in Gravelines

De Nederlandse open waterzwemmers keerden na de Open Franse kampioenschappen huiswaarts met vier medailles (1x goud en 3x brons). Misschien was de ervaring voor de jongere garde in het gezelschap wel de meest waardevolle winst van de vierdaagse missie op de roeibaan van Gravelines.

Brief aan KNZB met het verzoek om wetsuits in 2017 nog niet toe te staan

Het bijgevoegde document is de brief die op woensdagavond 7 juni door George Sieverding is verzonden aan Jan Kossen, de directeur van het bondsbureau van de KNZB, met het verzoek dit door te zetten naar het bondsbestuur, de TOWZ en de medische commissie. De brief is een oproep aan het bestuur van de KNZB om in 2017 het gebruik van wetsuits vooralsnog niet toe te staan, met uitzondering van de wedstrijden die door de FINA worden georganiseerd. De brief is ondertekend door een groot aantal trainers, coaches, sporters en prominenten wat het belang van dit verzoek benadrukt.

Van Rouwendaal en Weertman naar WK openwaterzwemmen

De Nederlandse zwembond KNZB stuurt deze zomer drie zwemmers naar de wereldkampioenschappen openwaterzwemmen, onder wie olympisch kampioenen Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman.

De selectie bestaat naast Van Rouwendaal en Weertman ook uit Marcel Schouten. De wedstrijden in het Balatonmeer van Hongarije vinden plaats van 15 tot en met 21 juli.

Drietal open water zwemmers naar WK

De KNZB heeft een drietal zwemmers geselecteerd voor deelname aan de Wereldkampioenschappen Open Water Zwemmen deze zomer. De selectie bestaat uit Sharon van Rouwendaal, Ferry Weertman en Marcel Schouten. De wedstrijden worden gezwommen in het Balatonmeer in Hongarije van 15 tot en met 21 juli.

Nieuws Alkmaarse City Swim 2017

Vorige maand lieten wij jullie weten dat de Alkmaarse City Swim weer volop in beweging is om er op 1 juli weer een geweldig zwemfestijn van te maken.

De laatste loodjes worden gelegd.

Wij kunnen jullie alvast verklappen wie het eerste startschot gaat geven. Niemand minder dan Alkmaarse Paralympisch zwemster Chantal Molenkamp.

Bericht uit Tarifa

Update: - "Bad news today" waren de woorden van de schipper! Helaas werd er vanmorgen niet gestart vanwege het weer. Midden op de zee geeft winden van 70-80km/uur en daarmee golven van 1,5 tot 2m hoog.

Van der Weijden mist na 24 uur wereldrecord

Het is Maarten van der Weijden dinsdag niet gelukt om het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbreken. Hij had hiervoor minimaal 102 kilometer moeten zwemmen. Hij kwam uit op 99,5 kilometer.

'Het gaat niet meer lukken. Vijf kilometer en nog een half uur te gaan." De baliemedewerker van SwimGym aan de Wibautstraat schudt zijn hoofd. Via het scherm volgt hij Maarten van der Weijden, die al uren baantjes aan het zwemmen is in het naastgelegen zwembad.

Weertman blij met derde plaats in Gravelines

Ferry Weertman is bij de Open Franse kampioenschappen in Gravelines als derde geëindigd op de vijf kilometer. Met die klassering kon de regerend olympisch kampioen openwaterzwemmen goed leven.

Pagina's