Ter Rede van Hoorn gaat WEL door!

Dit bericht is inmiddels helaas achterhaald. Hoorn is komen te vervallen.

‘TER REDE VAN HOORN’ GAAT WEL DOOR!

Na alle afgelastingen ook eens een positief bericht: het open-water evenement ‘Ter Rede van Hoorn’ op zondag 18 juli gaat door! Natuurlijk kunnen we op dit moment nog niet overzien welke de beperkingen over twee maanden zijn, maar we houden de moed erin. De organisatie is vast en zeker van plan een mooi evenement op de nieuwe locatie Marina Kaap Hoorn te organiseren.

Het programma is aangepast, met ingebouwde coronamaatregelen, en de vergunning is aangevraagd bij de Gemeente Hoorn. Of de vergunning er komt, is nog maar de vraag maar als we geen vergunning aanvragen, gebeurt er zeker niets. We vinden dat er landelijk toch al te veel niet gebeurt, en in Hoorn willen we graag daarop een van de uitzonderingen zijn.

Vanaf volgende week is de website van ‘Ter Rede van Hoorn’ actueel, met het uitdagende programma op een fantastische locatie. We beginnen de dag met de 10km op de Redebaan (op de Zuiderzee, net als bij de Europese Kampioenschappen van 2016). In de middag wordt een volledig programma gezwommen op de baan langs het strand in de haven van Marina Kaap Hoorn.

Het laatste programmaonderdeel is de 5km van Oranje Buiten: vijf ronden voor het strandpaviljoen (een van de sponsoren). Voor de zwemmers die de 10km plus de 5km zwemmen, is een extra medaille beschikbaar, en zij krijgen de slotbarbecue aangeboden. Bij alle wedstrijdonderdelen zijn mooie prijzen te winnen, en natuurlijk ligt er voor iedereen een herinnering klaar.

Er wordt telkens gezwommen in waves van vier zwemmers: met elektronische tijdwaarneming moet dit geen probleem zijn. De jury zal minimaal zijn – wat natuurlijk wel wat discipline veronderstelt – maar het eindelijk weer zwemmen staat voorop! De inschrijving is intussen mogelijk via Olowis: wacht niet en laat je uitdagen in Hoorn, dé openwater zwemstad van Nederland.

Met vriendelijke groet,
HANS BEENKER
voorzitter stichting o.w.z. ‘Ter Rede van Hoorn’
www.terredevanhoorn.nl