U bent hier

Sleeuwijk - KNZB-klassementswedstrijd - NED

Bedankt!

Het zit er weer op! De achtste editie van de Biesbosch Open Water Race en het ONK 2021 zijn weer voorbij. 
 

De Biesboschzwemmers verrast door grote deelname ONK en BOWR

WERKENDAM / SLEEUWIJK Het komende weekend organiseren de Biesboschzwemmers ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie te Sleeuwijk de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race (BOWR). Op vrijdagavond staan de 3000m vrije slag masters, 2500m vrije slag junioren en 3000m schoolslag senioren gepland. De zaterdag begint om 9.00 uur met de 5000m vrije slag voor senioren en verder staan dan ook de 1500m schoolslag voor junioren en 2000m schoolslag voor masters gepland.

Foto's ONK en BOWR 2021

Op de website van de wedstrijd zijn ook diverse fotoreportages terug te vinden:

Uitslag ONK/BOWR2021 incl. prestatietochten

Na twee dagen zwemmen tussen de weilanden in de buurt van Sleeuwijk en Werkendam kijken De Biesboschzwemmers als organisator van de Open Nederlands Kampioenschappen open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race tevreden terug. Ondertussen is op de wedstrijdlocatie weinig meer te zien van het evenement dat heeft plaatsgevonden.

Met de winst van Sander Crooijmans en Serena Stel op de 5000m vrije slag senioren had men twee mooie winnaars op het hoofdnummer.

Programmaboek ONK/BOWR2021 online

De afgelopen dagen is er niet alleen hard gewerkt op de wedstrijdlocatie, maar ook achter de computer om een zo volledig mogelijk programmaboek in elkaar te zetten.

In tegenstelling tot de afgelopen jaren van de Biesbosch Open Water Race is er dit jaar voor gekozen om GEEN papieren versie te drukken. Het programmaboek is online te vinden en als men het wil kan men er zelf voor kiezen om het te printen.

Minder dan 24 uur om in te schrijven voor ONK en BOWR2021

Er is nog minder dan 24 uur om in te schrijven voor de Open Nederlands Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race. De weersvooruitzichten voor de komende week zien er goed uit met oplopende temperaturen. De watertemperatuur was vandaag 20,3 graden en dit is een halve graad hoger dan een week geleden.

Uit de KNZB nieuwsbrief van 3 september 2021

ONK Open water & NK Marathon
In het weekend van 10 en 11 september a.s. organiseert de KNZB, in samenwerking met de Biesboschzwemmers, het ONK Open Water Zwemmen 2021 in Sleeuwijk. Je kunt je nog steeds inschrijven voor een van de afstanden die op het programma staan. De inschrijving sluit op zondag 5 september 20:00 uur. (https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/openwaterz...)

Nog 4 dagen om in te schrijven voor ONK/BOWR

Op 10 en 11 september organiseren De Biesboschzwemmers de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race. De inschrijving loopt de laatste dagen lekker, maar er is ruimte voor meer deelnemers.

ONK Open Water Zwemmen & Biesbosch Open Water Race

Datum: 
vrijdag, 10 september, 2021 - 18:00 t/m zaterdag, 11 september, 2021 - 15:00

Het ONK Open Water Zwemmen en de Biesbosch Open Water Race worden op 10 en 11 september 2021 gehouden ter hoogte van de kruising Kooikamp/Vijcie in Sleeuwijk.

De inschrijving voor de wedstrijden sluit op zondag 5 september 2021 om 20.00 uur.

Meer informatie op https://bowr.nl

Vergunning ONK/BOWR binnen

Ruim drie weken voor het begin van het ONK Open Water Zwemmen en de Biesbosch Open Water Race is de vergunning afgegeven door de Gemeente Altena. Hiermee komt het evenement steeds dichterbij.

Wat de maatregelen op de dagen worden, zullen we in de week voor de wedstrijden publiceren op de website en via de diverse sociale media.

Programma ONK Open Water Zwemmen & BOWR2021

Vandaag is het programma voor het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen en de Biesbosch Open Water Race definitief vastgesteld. Op OLOWIS stond het programma al ingevoerd, maar hier zijn toch nog wijzigingen opgekomen. De masters onderdelen 3000m vrije slag en 2000m schoolslag zijn verplaatst. De vrije slag wordt op vrijdag avond gezwommen en de schoolslag op zaterdag. Er hebben al diverse zwemmers ingeschreven voor deze onderdelen, we hopen dat zij ondanks deze wijziging toch meedoen op de ingeschreven onderdelen.

ONK Open Water Zwemmen tijdens BOWR

Vandaag is bekend gemaakt door de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB) dat tijdens de Biesbosch Open Water Race (BOWR) ook de Open Nederlandse Kampioenschappen gehouden gaan worden.

De organisatie van de BOWR is de afgelopen tijd druk bezig geweest om alles voor te bereiden zodat er dit jaar toch een Nederlands Kampioenschap gehouden kan worden ondanks de coronaperikkelen.

ONK Open Water 2021 gaat door

Uit de nieuwsbrief van de KNZB d.d. 22-7-2021;

ONK Open Water

BOWR2021 gaat door!

Werkendam, 2 juni 2021 – Honderd dagen voor de geplande wedstrijddatum is de organisatie van de Biesbosch Open Water Race bij elkaar geweest om te bepalen of zij in 2021 het aandurven de open water wedstrijd te organiseren. Vrij snel kwam er een unaniem besluit dat we er voor gaan om op 11 september 2021 weer een open water wedstrijd te organiseren.

BOWR2020 toch afgelast

Werkendam, 8 mei 2020 - Na de laatste persconferentie, op woensdag 6 mei, over het versoepelen van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, hoopte de organisatie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) dat de wedstrijd op 12 september ‘gewoon’ door zou kunnen gaan.

Echter de onzekerheden die blijven bestaan tot minstens 1 september en bovenal vanwege de gezondheidrisico’s voor deelnemers en vrijwilligers, heeft de organisatie doen besluiten de editie van dit jaar te annuleren.

Pagina's