Geldige startnummers voor de Klassementen 2014

In aanloop naar het publiceren van de klassementen 2014, is er een eerste inspectie gedaan op de ingeleverde uitslagen die in de webkalender zijn geladen.

Hieruit blijkt dat we nog niet iedereen hebben bereikt zoals gehoopt. Er zijn nog een aantal zwemmers die inschrijven zonder in het bezit te zijn van een geldig startnummer voor zwemmen.

De twee meest voorkomende fouten zijn:

  • Het hebben van een geldig waterpolo startnummer, maar niet aangemeld voor afdeling zwemmen. Zoals een zwemmer die gaat waterpoloën een spelerskaart moet hebben, moet een waterpoloër die gaat zwemmen aangemeld worden bij afdeling zwemmen in sportlink. Dit kost de vereniging geen extra bijdrage echter dient wel te gebeuren. 
  • Zwemmers die wel een nummer hebben, maar wat niet geldig is, omdat de vereniging een daglicentie heeft aangevraagd. Je kunt dat als zwemmers niet herkennen als je niet over Sportlink of Meet Manager beschikt. Indien het geen doorlopende licentie betreft moet bij elke wedstrijd een daglicentie worden aangevraagd. Ook dit dient in sportlink te gebeuren.

Achteraf corrigeren hoort tot de mogelijkheden. Je vereniging krijgt al een mail op het vereniging@zwembond.nl adres mocht het onverhoopt toch gebeuren. Zij kunnen dan in contact treden met de servicedesk van de KNZB om met terugwerkende kracht het startnummer geldig te maken. Als dat geregeld is zal de uitslag nog een keer moeten worden geupload in de webkalender. Dan vervalt de melding.