U bent hier

KNZB/TOWZ

Open water boeken t/m 2017: definitief plus nu ook 2024 circuit!

2024-05-20 - de brochure voor 2024 is geplaatst op de site van de KNZB.... Even zoeken. Maar geen nood. De link staat ook op Richards Privé Webruimte.

Het openwaterseizoen 2024 gaat van start

Uit de nieuwsbrief van de KNZB d.d. 31-5-2024

Het openwaterseizoen gaat weer beginnen! De temperaturen zijn aan het stijgen en de eerste mensen hebben hun eerste meters in het openwater alweer gemaakt. Bijna 20 organisaties bieden dit seizoen openwaterwedstrijden aan.

Uit de KNZB Nieuwsbrief: Voorbereidingen Openwaterseizoen 2024

Wij nodigen alle openwaterorganisaties uit voor een online bijeenkomst (webinar) op zaterdag 20 april van 09:30 uur tot +/- 11:00. Meer informatie over de agendapunten en aanmelden kan hier!

Uit de KNZB Nieuwsbrief: actie ODIDO

Exclusieve aanbieding voor KNZB-leden!

Uit de KNZB Nieuwsbrief: Aanpassingen m.b.t. leeftijdscategorieën wedstrijdzwemmen

Per 1 september 2024 introduceert de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) een aantal aanpassingen met betrekking tot de leeftijdscategorieën.

De meisjes gaan weer terug naar 6 categorieën in de jongste leeftijdsgroepen. Daarmee loopt dit weer gelijk met de jongens.

Open water kalender KNZB en bepalingen 2024

De kalender voor de klassementswedstrijden is vastgesteld. De bepalingen voor de klassementen en NK's zijn vastgesteld.

Klik >>> hier <<<voor de KNZB webkalender

Klik >>> hier <<<voor de NOWW webkalender

Klik >>> hier <<< voor de bepalingen e.d.

 

Herman Rademaker, een pionier van het Nederlandse en Europese Masterszwemmen

Bedroefd maar dankbaar voor al het goede werk wat hij in het bijzonder voor de masters heeft gedaan namen wij kennis van het overlijden Herman Rademaker. In het bijzijn van familie is hij op 87 jarige leeftijd op 1 februari ingeslapen.

De laatste 12½ jaar was Herman vanwege zijn gezondheid niet meer actief betrokken met het masterszwemmen en was ook niet meer aanwezig bij wedstrijden.

Wedstrijden in Belgie vrijgesteld van wedstrijdkosten KNZB

Uit de nieuwsbrief van de KNZB 26-1-2024;

Terugblik Open Water zwemmen seizoen 2023

Met een tropische afsluiting, het ONK, op vrijdag 8 en zaterdag 9 september in De Biesbosch bij Werkendam is een einde gekomen aan het open water zwemseizoen 2023. Een jaar waarin 15 organisaties met hart en ziel zich hebben ingezet om alle open water liefhebbers die we hebben in Nederland weer te laten genieten van een diversiteit aan wedstrijden. Van Appingedam, die we graag volgend jaar verwelkomen in het circuit tot aan Sluis, die volgend jaar juist toe zijn aan de 50e editie.

5000m voor Bram Loots en Serena Stel

Het hoofdnummer van de tweede dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen bij het Biesbosch MuseumEiland begon met de 5000 meter vrije slag voor senioren heren en dames. Voor stond er nog 1500 en 2000m schoolslag op het programma voor respectievelijk de junioren en masters. De sessie eindigde met het teamevent 4x500m vrije slag gemengd.

Blanker en Noom Nederlands Kampioen

Onder tropische omstandigheden is de eerste sessie van het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen gehouden. Bij het Biesbosch MuseumEiland had de organisatie van de Biesboschzwemmers een baan van 500 meter uitgezet. Het hoofdprogramma van de eerste sessie was de 10.000 meter vrije slag voor heren en dames.

Programmaboek ONK & BOWR2023 online

Zojuist is het programmaboek van de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen en Biesbosch Open Water Race op de website geplaatst.

Mooi deelnemersveld ONK open water zwemmen

Bij het Biesbosch MuseumEiland worden komende vrijdag en zaterdag de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen gehouden. Deze kampioenschappen worden georganiseerd door de Biesboschzwemmers tijdens de tiende editie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR). Speciaal voor deze editie kunnen de deelnemers een mooie herinnering krijgen.

KNZB vraagt aandacht voor onderzoek bij Open Water Zwemmers

Om het aanbod te kunnen matchen bij de deelnemers van het openwaterzwemmen wil de KNZB graag uw mening over het huidige openwaterzwemmen weten. Heeft u dit seizoen meegedaan aan een openwaterwedstrijd van de KNZB of gaat u dit nog doen? 

Dan kunt u ons helpen door de enquête in te vullen, dit kost enkel 7 minuten van uw tijd. 

Belangrijke mededelingen website/TOWZ-KNZB

2023-06-14 - het seizoen is net gestart met een succesvolle wedstrijd in Leiden. Komende weekend de nieuwe wedstrijd n Flevoland. De eerste wedstrijd bij onze zuiderburen is ook geweest. Omdat zowel in België als in Nederland minder wedstrijden zijn als voorafgaand aan de COVID-19 pandemie is afgesproken dat we voor onze klassementen over en weer, op dagen waarop in eigen lang geen wedstrijd is de wedstrid in het andere land meetelt voor de klassementen. Voor Nederlanders geldt dat niet meer dan 3 starts in België meetellen op 3 verschillende wedstrijden.

Pagina's