U bent hier

marathons

Paule Kremer: trainéieren fir den Äermelkanal

Eemol duerch den Äermelkanal, dat ass der Lëtzebuerger Sportlerin hiren Challenge.

Zwem Marathon voor het goede doel

Datum: 
zaterdag, 8 juli, 2017 - 11:00 tot 17:00

Zes uur zwemmen voor Stichting Ankie! In openluchtbad De Stok in Roosendaal.

De man die in 4 uur 18 minuten het IJsselmeer overzwom

Ruim 22 kilometer zwemmen vanuit de haven van Stavoren naar de haven in Medemblik. De snelste zwemmer die deze route ooit heeft afgelegd is openwaterzwemmer Marcel Schouten uit Haarlem. Hij zwom het IJsselmeer over in 4 uur 18 minuten en 6 seconden. Hij won daarmee de IJsselmeer Marathon in 2012. Hij versloeg toen zijn trainingsmaatje en de latere Olympisch Kampioen op de tien kilometer Ferry Weertman.

Zwemmen voor CADASIL, Robbeneiland naar de kust van Zuid-Afrika

Op 2 april 2017 vindt "The Freedom Swim" in Zuid-Afrika plaats. De tocht start bij Robbeneiland, bekend als de plek waar onder andere Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. De afstand terug naar de kust bedraagt 7,5 kilometer. Deze race wordt ook wel de “Everest” genoemd van de open water races. Het is één van de zwaarste ter wereld. 

Solo door Het Kanaal

Lees het origneel en bekijk de foto van een andere zwemmer... @ ExecutivePeople

Naast mijn werk als Enterprise Architect is Marathonzwemmen mijn andere passie. Ondanks de vele verschillen tussen deze passies zijn er natuurlijk ook overeenkomsten. De voornaamste overeenkomst zit in de structuur van een goede voorbereiding. In deze blog wil ik graag meer vertellen over de overeenkomsten tussen een IT-landschapssimplificatie, en het solo overzwemmen van Het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk.

IJsselmeer Challenge

IJsselmeer Challenge! Durf jij/ jullie het aan?

Ruim 22 kilometer zwemmen. Van de haven van Stavoren naar de haven in Medemblik. De snelste zwemmer die deze route ooit heeft gezwommen is open water zwemmer Marcel Schouten uit Haarlem. Hij zwom het IJsselmeer over in 4uur 18 minuten en 6 seconden. Hij won daarmee de IJsselmeer Marathon in 2012. Hij versloeg toen zijn trainingsmaatje en de latere Olympisch Kampioen op de 10 kilometer Ferry Weertman.

De 'enshrinement' van Monique Wildschut

Zaterdag 29 oktober is ‘savonds de inwijding. Het lijkt op de uitreiking van Oscars … Prachtige hal vol met mooi gedekte ronde tafels. Jaap en ik zitten aan een tafel met iedereen die met pen waterzwemmen te maken heeft. Bet van International Marathon Swimming Hall of Game met haar dochter. Familie van Desmond en Chloe uit Australië die volgende week induceert wordt bij IMSHOF. Allemaal mooi gala aangekleed.

Weekend in Santa Clara met een gouden rand voor Monique Blok-Wildschut

Voor Monique Blok-Wildschut was het afgelopen weekend er een om in te lijsten. De nu 53-jarige zwemster, die in de jaren tachtig van de vorige eeuw de uitdaging zocht in het marathonzwemmen en dat toen beoefende zonder dat daar veel bekend van werd in Nederland, werd in Santa Clara opgenomen in de International Swimming Hall of Fame (ISHOF). Dat gebeurde tijdens een feestelijk weekend en een speciaal gala.

Fergil Hesterman 2e bij de 40km in de Weser

Als Beckenschwimmer hatte Marcus Reineke alles erlebt. Im Kindesalter mit dem Sport angefangen, fand er nach zehnjähriger Schwimmpause mit Mitte Zwanzig den Weg zurück ins Wasser. Das Mastersschwimmen hatte den Niedersachsen gepackt und mit zunehmendem Alter schlug er immer weiter vorne an. Irgendwann reichte es auf seinen Spezialstrecken 400 Meter Lagen und 200 Meter Brust zu deutschen Meistertiteln in der Altersklasse und zur Vize-Europameisterschaft.

Zwemmers en coaches Biesbosch - Hellevoetsluis bekend

2016-10-08 - Voorburg/Zeist - Het team wat de estafette zwemt van de Biesbosch naar Hellevoetsluis is bekend:

Persbericht: Olympiërs zwemmen van Biesbosch naar Haringvliet op vrijdag 14 oktober

Datum: 
vrijdag, 14 oktober, 2016 (Hele dag)

Op vrijdag 14 oktober zwemmen 12 getrainde openwaterzwemmers ruim 50 km in estafettevorm door de rijkdom van de Nederlandse deltanatuur. De route gaat vanuit de Biesbosch over het Hollands Diep en het Haringvliet, langs het natuureiland Tiengemeten tot in vestingstad Hellevoetsluis nabij de Haringvlietdam. Ruim 12 uur zwemmen is het; van de Biesbosch naar het Haringvliet.

Nachtzwemmarathon

Hallo lange afstand liefhebbers!

Na het succes van vorig jaar organiseert zwemvereniging AquaDream (Roosendaal) weer een nachtmarathon zwemmen! De opbrengst van de marathon gaat naar Spieren voor Spieren.

Er wordt gezwommen van zaterdag 29 oktober 19:00uur tot zondag 30 oktober 7:00uur in zwembad de Stok, Roosendaal.
-Elk team bestaat uit miniaal 8 deelnemers + 1 teamcaptain (banenteller)
-Deelnemers moeten geboren zijn in 2003 of eerder
-Per deelnemend team zijn de inschrijfkosten 80 euro

Enduroman Nick Thomas komt om in het Knaal

Een poging om het Kanaal tussen Engeland en het Europese vasteland zwemmend over te steken is zaterdag een Brit fataal geworden. Dat meldt de BBC.

CTW zwemt Meer van Genève - fotoreportage

Van dinsdag op woensdag 16 en 17 augustus is Channel Team Wassenaar er in geslaagd om een een recordtijd de lengte van Lac Léman (Meer van Genève te overbruggen. Het team deed de oversteek van Chateau de Chillon bij Villeneuve naar Het strand in Genève in 22 uur, 31 minuten en 02 seconde. De loods was Jacque van de Imagine, een 16 meter lang zeiljacht (Beneteau Oceanis 48). De overtocht werd waargenomen door de Lake Geneva Swimming Association.

IJsselmeer briefing vanavond op livestream

Vanavond bij de Briefing van de Ijsselmeer zwemmarathon en morgen tijdens de zwemmarathon verzorgen we de live streaming.

Pagina's