U bent hier

Rotterdam - NED

Zwemmen tegen kanker: Swim4Daniel (2024)

Datum: 
zondag, 9 juni, 2024 - 00:00 t/m 23:45

Buitenzwemmen was nog nooit zo leuk! Wil je zwemmen in open water in Rotterdam én belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar kanker mogelijk maken?
Zwem zondag 9 juni 2024 mee tegen kanker tijdens de Swim4Daniel, voorheen 010 City Swim. Duik in de Wijnhaven en zwem op een unieke locatie in Rotterdam.

Zwemtocht Swim4Daniel haalt recordbedrag op voor het Daniel den Hoed fonds

Op zondag 18 juni kun je meezwemmen tijdens de Swim4Daniel, een zwemtocht door een unieke locatie in Rotterdam, om geld op te halen voor de Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed fonds. Het is alweer de vijfde editie. Terwijl de teller nog steeds lopende is, staat het bedrag onderhand al op meer dan 110.000 euro. Een recordbedrag.

Swim4Daniel

Datum: 
zondag, 18 juni, 2023 - 10:15

Zwem zondag 18 juni 2023 mee tegen kanker. Duik in de Wijnhaven en zwem op een unieke locatie in Rotterdam. Plein 1940 wordt omgetoverd tot een gezellig en sfeervol terrein. Terwijl de DJ zijn plaatjes draait, kan jij je alvast opwarmen om het water in te springen. Op het plein zijn diverse foodtrucks waar je zowel voor als na je swim een hapje of een drankje kan kopen. 

Rotterdam Swim 15 jarig Jubileum 'drooggelegd'

Een begrip onder Rotterdamse zwemmers; het rondje Noordereiland. Al sinds 2008 organiseert Erik van Loon (Stichting Aquarius) deze jaarlijkse Rotterdam Swim waar de deelnemers bij kunnen dragen aan het reinigen van de Nederlandse rivieren.

Geen 15e editie van Rotterdam Swim: ‘Doodzonde’

De Rotterdam Swim gaat dit jaar niet door. De 15de editie van het ‘rondje Noordereiland’ is afgeblazen, omdat het Havenbedrijf Rotterdam vreest dat de laatste deelnemer op 28 augustus met het oog op de invallende duisternis niet op tijd binnen zal zijn.

15 jaar Rotterdam swim *afgelast*

Datum: 
zondag, 28 augustus, 2022 - 18:45

Knok, vecht en trotseer voor het goede doel de golven van de Maas rond het Noordereiland in hartje Rotterdam en zwem samen met ons onder de mooiste bruggen en langs de indrukwekkendste skyline van Nederland!

010 City Swim 2018

Datum: 
zondag, 1 juli, 2018 - 11:00

Een zwemtocht van 1.5 km door het Maritiem District van Rotterdam om geld in te zamelen voor het Daniel den Hoed F ondstijdens het Rotterdam Water Weekend. Naast de hoofdafstand van 1,5 km zijn er zwemtochten over 250 meter en 500 meter.

Unltd Swim Overschie

Datum: 
zondag, 24 juni, 2018 - 14:00

Op zondag 24 juni 2018 vind de Unltd Swim Overschie plaats. Een openwater zwemtocht in de Schie in de Rotterdamse deelgemeente Overschie over de afstanden 1km, 2km en 4km.

Zwemmen in de natuur 'what's not to like'?

Erik en Michel zijn verliefd geworden op zwemmen in de natuur en hun enthousiasme is aanstekelijk. "Zwemmen tussen de karpers is heel wat magischer dan baantjes trekken in het zwembad." Zo kregen ze deze winter meer dan 70 deelnemers de ijskoude Rotterdamse wateren in.

Winterzwemmen 2017 in het Zwarte Plasje

Een koele duik voor bibberende bikkels

Uitgelaten klauterden gisteren zo'n zeventig zwemmers het Zwarte Plasje in Hillegersberg in voor een wel erg frisse duik. Zwemmen in open water moet ook buiten de zomer populairder worden, vindt de 010 Swim Experience. Want ijskoud water is gezond.

Sprong in het diepe: natuurzwemmen als nieuwe trend

Erik en Michel zijn verliefd geworden op zwemmen in de natuur en hun enthousiasme is aanstekelijk. "Zwemmen tussen de karpers is heel wat magischer dan baantjes trekken in het zwembad." Zo krijgen ze steeds meer mensen de Rotterdamse wateren in.

Het is echt niet dat ze te beroerd zijn om die paar euro entree voor het zwembad te betalen. Nee, Erik Boer en Michel Siep (beiden 47) vinden natuurzwemmen gewoon lekkerder. "Je ziet meer, hoort meer, bent fijn in de natuur en vanwege de golfslag en stroming is het ook nog eens uitdagender. En oké, het is gratis. Met andere woorden: 'what's not to like'?"

Uitslag Beach2Beach Challenge

De uitslagen in een plaatje:

Beach2Beach Challenge 2017

Wil je het opnemen tegen de winnaars van vorig jaar, Maaike van Diggeleen Gerard Riksman?

Beach2Beach Challenge 2017

Ons jaarlijkse zwemfeest in de Zevenhuizerplas.....mis het niet! 

Uitslagen De Hoekse Zeemijl 2017

Hierbij de uitslagen van De Hoekse Zeemijl in Hoek van Holland.

Met sportieve groeten en tot ziens bij De Beach2Beach Challenge op zondag 3 september.

>>> klik hier hele Zeemijl<<<
>>> klik hier halve Zeemijl<<<

Pagina's