U bent hier

Sluis, stichting open water zwemmen Zeeuws Vlaanderen - NED (KNZB)

Tweede artikel geschreven door Piet Schop over Sluis

Na het eerste artikel over de historie van de Vlaanderenmarathon (1976 t/m 2001) deze keer een overzicht van de huidige zwemwedstrijden, die in augustus 1970 begon met de 3 km (zowel vrije slag als schoolslag) van het Belgische Hoeke naar Sluis. In de veronderstelling dat men in 2024 aan de 50e editie van ´Sluis´ toe is, vroeg voorzitter Robin Dellaert me om ter gelegenheid van dat jubileum iets op papier te zetten.

Ruim 50 jaar ‘Sluis’

Uitgaande van de veronderstelling dat het in 2024 de 50e editie is van ‘Sluis’, kreeg ik medio oktober de vraag van voorzitter Robin Dellaert van de Stichting Open-Water-Zwemmen Zeeuws-Vlaanderen (SOWZZV) om een historisch stukje te schrijven.

50e Open Water Zwemwedstrijd Sluis (2024)

Datum: 
zondag, 7 juli, 2024 - 00:00 t/m 23:45

50e Open water zwemwedstrijd Sluis door stichting open water zwemmen Zeeuwsch Vlaanderen

Belg Claes wint belangrijkste afstand van zwemwedstrijden Sluis

In de Damsche Vaart is de belangrijkste afstand (5000 meter) van de zwemwedstrijden Sluis gewonnen door de Belg Steven Claes. Bij de vrouwen ging de winst naar Jenny Schouten van zwemvereniging MZ&PC. De zwemwedstrijden Sluis tellen mee voor de Zeelandbeker, die gister is gestart met de Braakmankreekrace in Hoek.

Uitslag Sluis 2023

Vandaag een heel andere dag dan gisteren. Half bewolkt en lekker in de zon, maar nog fris in de schaduw door de wind. Met waterlelies aan de kant, toch weer een mooie wedstrijd en met werkende live uitslagen.

Hopelijk tot volgend jaar.

Open water zwemmen in Hoek en Sluis

Op zaterdag 1 juli is het tijd voor de 36e Braakmankreekrace in Hoek, en op zondag 2 juli staat de 49e editie van de Lange Afstandzwemwedstrijd in Sluis op het programma. Inschrijven voor de wedstrijden kan nog tot maandag 26 juni 18.00 uur.

Kanaal Hoeke-Sluis, Sluis - KNZB Klassieker

Datum: 
zondag, 2 juli, 2023 - 00:00 t/m 23:45

De jaarlijkse open water wedstrijd in Sluis

Heren badpak in Sluis gevonden

In Sluis is een heren-zwempak (Arena; zwart) gevonden na de wedstrijd op 3 juli.

Bij de organisatie is nog niemand komen informeren, ook niet na omroepen bij de wedstrijd.

Ook in Strijen is het omgeroepen, en we hebben ook niemand ongekleed zien zwemmen…

Tristan Kloet en Sem Bonte Zeeuwse toppers in ‘opdrogende’ tak van de zwemsport

SLUIS - Tristan Kloet kon zich tot driekwart van de openwaterwedstrijd in Sluis meten met de landelijke top. ,,Tot drieënhalve kilometer. Toen het tempo omhoog ging, moest ik ze laten gaan‘’, zei de langebaanzwemmer van De Zeeuwse Kust vlak na de finish van de vijf kilometer vrije slag.

'Heerlijk om weer in het water te liggen', Zeeuws zwemseizoen open water officieel van start

Het zwemseizoen in open water in Zeeland is dit weekend officieel afgetrapt in Zeeuws-Vlaanderen. Gisteren met de Braakmanrace, vandaag trotseerden zo'n 150 zwemmers de Damse Vaart in Sluis. "Heerlijk dat het weer kan!"

Uitslagen Sluis 2022

Datum: 
zondag, 3 juli, 2022 - 21:15

Hierbij de uitslag van de vandaag verzwommen wedstrijd te Sluis.

Strijd om Zeelandbekers begint in Zeeuws-Vlaanderen

De inschrijflijsten voor de eerste twee zwemwedstrijden voor de Zeelandbeker, die dit weekeinde in Hoek en Sluis zijn, puilen niet uit. ,,Het loopt helaas nog niet storm”, geeft Myriam Hamelink-Van Poecke aan. ,,Maar we zijn wel blij om weer te beginnen.”

Kanaal Hoeke-Sluis, Sluis 2022

Datum: 
zondag, 3 juli, 2022 - 00:00 t/m 23:45

KNZB klassementswedstrijd.

KNZB maakt wedstrijdkalender 2018 bekend

2017-12-11 - Nieuwegein - Bij het open water congres kon de kalender nog niet definitief vastgesteld worden. De KNZB (en het congres) wilde graag dat de laatst overgebleven dubbel niet meer in de kalender zou staan. Dat is gelukt! In goed overleg is Anna Paulowna bereid gevonden om het komende jaar op een andere datum te organiseren. Het wordt tegen het einde van het seizoen op 16 september. Enkel de nieuwe wedstrijd in de Grindmeren onder Maastricht is daarna nog gepland.

Open Water Wedstrijd Sluis

Datum: 
zondag, 1 juli, 2018 - 00:00

In historische stadje Sluis, gaan we deze dag weer zwemmen in het bekende kanaal.

21-09-2017, op verzoek van en in goed overleg met de organisatie van de Lektocht besloten is om in het belang van het open water zwemmen onze aanvraag bij de TOWZ KNZB voor de wedstrijddatums aan te passen naar 30 juni 2018 Hoek en 1 juli 2018 Sluis

Pagina's