Hernieuwde Braakmanrace vordert in organiseren

2016-02-16 - Hoek, Braakmankreek - Ruim voor het open water congres is aangekondigd dat de Baakmankreek wedstrijd een doorstart krijgt. Een paar jaar terug was dit evenement een vast punt in de Zeeuwse kalender. De wedstrijd is vele jaren georganiseerd door de lokele vereniging, maar is nu weer opgepakt met mensen uit die organisatie aangevuld met andere sterke open water actievelingen in Zeeuws Vlaanderen. Zeeland (en in het bijzonder Zeeuws Vlaanderen) is wederom weer sterker op de kaart van het open water zwemmen komen te staan hiermee. 

Richard Broer is namens de TOWZ op bezoek geweest op de vertrouwd ogende locatie. Het zwembad ligt er nog. De stijgers zijn deels vernieuwd, de zwanentrapboot is verdwenen. Op locatie is er maar weinig veranderd. De locatie is echter wel in ontwikkeling met vele luxe plekken om met je tent, caravan of mobile home (camper) te recreëren.

De wedstrijdbaan is eigenlijk slechts een klein beetje veranderd. Omdat er voor zeilwedstrijden palen in het water staan om een wedstrijdbaan te markeren worden deze ook voor de zwemwedstrijd gebruikt. Voor de mensen die eerder in De Braakman gezwommen hebben: het eerste keerpunt ligt een stuk verder weg en het tweede keerpunt ligt nog voor de brug. De organisatie heeft behoorlijk wat meer mogelijkheden gekregen. Het kleine huisje op de stijgers waar de jury gebruik van maakte is eigenlijk het enige wat verdwenen is (met de zwanen trapboten).

De locatie heeft veel potentie om verder uit te groeien door nieuwe vaste toiletvoorzieningen, een verbeterde en nabijere kantinevoorziening voor de jury en een volwaardige nieuwe stoomvoorziening. Daarnaast is er een compleet nieuwe haven aangelegd waar door de boten van de veiligheid en jury gebruik kan worden gamaakt.

(enkele foto's volgen)