Zo kan 't ook!!!

15/09/2013  Voor zaterdag 14 september stond de <slot> openwater-wedstrijd in de kurenpolder Hank op de kalender. Wij weten allemaal dat dit evenement door blauwalg niet door kon gaan. Het programma voorzag niet alleen in zwemwedstrijden, nee de landelijke klassementprijzen zouden worden uitgereikt en er zou een slot barbeque worden georganiseerd.

Jammer voor ons allen open water zwemmers..... zou je zeggen, nee niets jammer.

De organisatoren van het evenement wisten binnen een week een nieuwe locatie te regelen. Of de blauwalg in Hank nog niet genoeg was, waren de weersvooruitzichten voor zaterdag "ook om te huilen" regen en wind. Ik zag vooraf dat het aantal inschrijvingen desondanks toch groot was. Vanaf afslag 23 van de A27 was de locatie aangegeven door borden <OWR -Open Water Race>. Bij aankomst locatie een groot stuk weiland waar we konden parkeren. Vriendelijke mensen <in de regen> wezen ons de parkeerplaats. Bij het parcours een behoorlijk aantal tenten. Er was een tent met banken en tafels. Vanwege het weer heb ik daar een groot gedeelte van de dag doorgebracht. Een geweldige speaker, leuke muziek voor elk wat wils en op een volume dat je elkaar nog kon verstaan, voorstart prima georganiseerd, aanloop naar de start: perfect. Water hartstikke koud, maar gelukkig kan ik daar persoonlijk goed tegen. De baan: prima. Prijsuitreiking snel, duidelijk <ook de verdienste van de speaker> kortom een fantastische dag ondanks het weer en de watertemperatuur. ZO KAN 'T OOK, dus.

Geweldig gedaan mensen, dank jullie wel voor jullie tomeloze <want dat kan niet anders>inzet. Ook dank aan de gemeenten, boeren etc. welke hebben bijgedragen aan dit succes.

Hans Koster
Huizen