Uitslagen HEADswimming De Bosbaan van 29 juli 2017

Beste zwemvrienden,
De 50e editie begon voor ons als organisatie wat spannend, met nieuwe weersomstandigheden (afgelopen jaren tropisch nu wind en regen), een ziekmelding in de kern van de bezetting en nieuwe boeien. De boeien waren het gesprek van de dag, denk ik, de verankering op de bodem gaf problemen, waardoor ze samen met de zwemmers de wedstrijd aan gingen om de finish als eerste te bereiken. We hebben ons best gedaan de overlast tot het minimum te bekerken en de middelen ingezet die beschikbaar waren (er was bijvoorbeeld geen varende boot meer met een boei aan boord wink). Een leuk evaluatie puntje, alle betrokkenen zijn al aan het puzzelen yes.

638 starts, verdeeld over ongeveer 500 zwemmers is voor ons een record aantal. Daarnaast zijn er maar liefst 7 baanrecords gezwommen, een heel mooi resultaat na 5 jaar op deze baan records bijhouden! Gefeliciteerd dames en heren (sorry, ik ben nog niet genderneutraal) hiermee!!!

Wij kijken terug op een geslaagde gouden edite, die mede mogelijk is gemaakt door onze hoofdsponsor HEAD, met gouden badmutsen, een gezellig feestelijk bandje en een goochelaar die vooral de jongere jeugd heeft verrast.

In 2018 zijn we er weer, op 28 EN 29 juli zal de NK Open Water worden gezwommen op De Bosbaan. Mocht je ideeen hebben om dit leuker, attractiever en bijzonderder te maken, laat het mij even weten, we staan open voor vernieuwing.

Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor het laten slagen van de dag. Zwemmers, ouders, vrijwilligers, jury, reddingsbrigade, Bosbaan beheer, samen is het weer gelukt om er een een onvergetelijke sportieve dag van te maken.

Met sportieve groet,
Hans Schoenmakers, voorzitter Stichting Open Water Zwemmen OEZA

 

p.s. George Sieverding heeft een leuke column geschreven: http://georgesports.eu/nl/column166.html