Verslagje Hoekse Zeemijl

Er was eens, opnieuw een gemiste kans voor OPEN Rotterdam, RTV Rijnmond, AD.nl, De Havenloods Rotterdam, en vele andere mediakanalen.....een kans op de mooie beelden van de Hoekse Zeemijl, op de mooie verhalen van de deelnemers aan de Hoekse Zeemijl en vooral de stralende gezichten van de finishers van de Hoekse Zeemijl.

Des te meer hebben wij er van genoten, want dat was het.....genieten, de hele dag! Na zelf met moeite door de branding te zijn gekomen en wat twijfels bij Strandwacht Hoek van Holland Dirk te hebben weg genomen, werd het een heel mooie dag op het Globetrotter Strand en bij de HWSV - Hoekse Watersport Vereniging, waar we met 010 Swim Experience en veel helpende handen een mooi decor bouwden voor De Hoekse Zeemijl. En gedurende dat leuke werk en in de loop van de dag werd het weer en de omstandigheden steeds beter.....een heerlijk zonnetje en temperatuur, maar belangrijker de zee werd steeds rustiger met wat minder sterke branding.

De deelnemers die 's middags binnen begonnen te stromen waren heel divers.....van doorgewinterde open water zwemmers en triathleten tot gespannen ogende debutanten en uiteindelijk ook wat jeugdige helden en een heuse zeemeermin.

Maar, na hun tocht van 900 of 1800 meter in die heerlijke zee voor het Strand van Hoek van Holland zag je geen verschil meer.....ze straalden allemaal van oor tot oor! We hadden een prijsuitreiking, maar deze was eigenlijk overbodig.....alle finishers voelden zich winnaar en dat straalden ze ook allemaal uit.

Geweldig om te zien! Kijk zelf maar via de mooie foto's van Evert Buitendijk Fotografie: https://www.facebook.com/pg/010swimexperience/photos/?tab=album&album_id=1923339391274735

Origineel met foto's @ FB van Michel Siep