U bent hier

Nieuwe startprocedure

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Arjan Dekker
Nieuwe startprocedure

Startprocedure
Er ligt momenteel een voorstel voor het wijzigen van de startprocedure. We zien graag dat alle Open Water wedstrijden dit seizoen al werken volgens het nieuwe voorstel:

De baankamprechter zal tijdens de start positie innemen op het water tegenover de starter. Hij of zij zal aangeven dat de start aangaande is door een omhoog gestoken vlag en meerdere fluitsignalen. Als de deelnemers naar zijn oordeel klaar liggen voor de start, zal hij de vlag wijzen naar de starter dat de start kan plaatsvinden.

Op het signaal van de baankamprechter zal de starter zijn vlag heffen boven zijn hoofd, tegelijk met het geven van het startcommando "Op uw plaatsen". Als hij overtuigd is dat de deelnemers klaar zijn voor de start zal hij de vlag naar beneden brengen tegelijk met een geluidssignaal (fluit of hoorn)

einde citaat.

Gaan we nu pikstart vanaf 5m achter de startlijn proberen?

Hoe hard mogen we zwemmen bij "op uw plaatsen"?

Wat zijn de voordelen?

Wat zijn de nadelen?

Erwin Zuijdervelt
De afstanden zijn te groot om

De afstanden zijn te groot om een verschil te maken met een pikstart. Daarnaast  liggen de langzamere zwemmers in de weg en kost het veel energie om er langs te komen. Althans voor mij wel. Wanneer je directe concurrent wel op de lijn ligt dan heb je wel een heel groot gat om te overbruggen, wat veel energie kost en al zoef je wel erover heen dan nog zal het gat wat je slaat op je concurrent niet heel veel zijn.