Esmee Anne de Meulmeester is verkozen tot Uniek Sporttalent 2018 in de categorie verstandelijke beperking.

GIESBEEK - Esmee Anne de Meulmeester (19) uit Giesbeek is verkozen tot Uniek Sporttalent 2018 in de categorie verstandelijke beperking. In totaal waren 93 sporters met een handicap genomineerd. De sporters zijn erg verschillend: van handbiken tot paardrijden en van waterbasketbal tot darten.

De Meulmeester is zwemster. Na veel weerstand heeft ze het voor elkaar gekregen om mee te mogen doen aan een wedstrijd in open water. Dat is voor haar niet vanzelfsprekend omdat ze epilepsie heeft. De Meulmeester mag toch meedoen omdat er een buddy met haar mee zwemt.

lees de rest op:: gelderlander.nl


Esmee Anne de Meulmeester  bron

Ze is pas 19, en toch heeft zwemster Esmee Anne de Meulmeester al een volle prijzenkast. De laatste jaren ontwikkelde ze zich razendsnel en won ze twee medailles bij de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles. De langeafstandszwemster won goud op de 800 meter en zilver met haar ploeg bij de estafette. Sport is voor haar heel belangrijk: “In het water voel ik me vrij en kan ik mijn verstand even op nul zetten. Het mooiste vind ik dat een beperking met sporten geen belemmering hoeft te zijn. Op welk niveau je ook sport, je kunt altijd een uitdaging en nieuwe doelen vinden. Steeds een stapje verder.”

Volg Esmee Anne de Meulmeester via: