1ste Indoor Open Water Wedstrijd

1ste Indoor Open Water Wedstrijd.    bron: http://www.het-y.nl

Afgelopen zondag, 15 april '12, organiseerde ZV Het Y samen met stichting Ter Rede van Hoorn de eerste indoor open water wedstrijd van Nederland. Deze wedstrijd werd gehouden in het 50m bad van de Hoornse Vaart in Alkmaar. Het parcours was uitgezet door middel van vijf boeien (skippyballen).

Elke wedstrijd bestond uit vijf rondjes (ongeveer 500m) en elke leeftijdsgroep zwom drie keer deze vijf ronden. Uiteraard was de start vanuit het water, net zo als bij een echte open water wedstrijd. Aangezien de eerste boei al na 40m was, leverde het eerste keerpunt vele leuke taferelen op. Bij elke wedstrijd konden punten worden verdiend volgens het Grand Prix systeem (10-6-4-3-2-1-1) en na drie wedstrijden kon het eindklassement worden opgemaakt. Het was al met al een zeer geslaagde middag. Een middag waarin vooral tactiek een grote rol speelde: wanneer ga ik mijn tegenstander inhalen? Bij het keerpunt binnendoor of in het rechte stuk toch maar even aanzetten?
Het Y was goed vertegenwoordigd. Bij de heren was het gehele podium oranje gekleurd en ook bij de dames en jongens jeugd ging de winst naar Het Y. Hannah Rosingh hield de Y-kleuren hoog bij de meisjes jeugd door als derde te eindigen.
Aan het eind van de middag werd er nog een bonusrace gezwommen, waarin alle leeftijden tegelijk starten. Zeker bij de start van de heren was het dringen om een goed plekje, maar een spektakel om te zien was het wel! Opmerkelijk was het optreden van Frans Bijl die brutaalweg tussen de senioren in de tweede plaats pakte.

Wie doet er de volgende keer ook mee??

Voor foto's klik hier.

Voor artikel Noord Hollands Dagblad, klik hier.

Voor uitslagen klik hier.

Filmpje uitleg, klik hier.

Flimpje start heren, klik hier.

Flimpje start dames, klik hier.

Flimpje start finale heren, klik hier.

Flimpje start finale dames, klik hier.