Uit de nieuwsbrief van de KNZB van 26 augustus

Ui de nieuwsbrief van 2022-08-26

Terugblik op...

De Nederlandse zwemploeg heeft op het Europees kampioenschap op de langebaan elf medailles behaald: Vier keer goud, één keer zilver en zes keer brons. Marrit Steenbergen was de zwemkoningin van het toernooi in Rome. Individueel won ze de 100 en 200 vrije slag, maar ze maakte ook deel uit van alle estafetteteams die op het podium stonden.  

Het stormachtige weer en sterke stroming in zee hadden veel invloed op het schema bij het openwaterzwemmen. Sharon van Rouwendaal won voor de derde keer op rij de titel op de 5 km. Op de 10 km werd ze vierde. Bij de mannen 25 km (Lars Bottelier en Marcel Schouten) werd de race na 18 km afgelast en volgde geen uitslag. 

Het nationaal duet, bestaande uit de synchroonzwemsters Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek, werd zowel op de technische als vrije oefening vijfde. 

Bij de schoonspringers werd Ginni van Katwijk vijfde bij het highdiven (20m) en Else Praasterink achtste van de 10m toren. Daphne Wils kwam in actie op de 1m-plank (achtste) en 3m-plank (veertiende).