In memoriam Ronnie de Kerf

Met grote verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van Ronny de Kerf.

Ronny was tussen 1983 en 2020 namens Zwemclub Koewacht jurylid bij ontelbare wedstrijden, waarvan vele jaren als scheidsrechter in zowel binnenbad als open water. Ronny is erelid van ZC Koewacht.

Ronny was daarnaast een van de initiatiefnemers van de Stichting Open Water Zwemmen Zeeuwsch Vlaanderen. Hij maakte zich daarbij sterk voor het behoud van de open water zwemwedstrijd in Sluis en was ook betrokken bij de herstart van de open water zwemwedstrijd in de Braakman in Hoek.

Ook was Ronny 25 jaar actief als commissie- en bestuurslid van de KNZB Kring Zeeland en later KNZB Regio Zuid. Ronny was o.a. voorzitter van de official commissie van KNZB Kring Zeeland. In 2014 heeft hij het Bondsereteken van de KNZB ontvangen voor zijn commissie- en bestuurswerk. In 2020 is Ronny samen met zijn vrouw Agnes benoemd tot ere-official van de KNZB.

ZCK en Stichting Open Water Zwemmen Zeeuwsch Vlaanderen zijn Ronny dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de zwemsport. We gedenken hem als een zeer sociaal persoon, met een groot hart voor onze zwemsport. We zullen hem zeer missen.

We wensen Agnes, Kirsha, familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.

Leden, vrijwilligers en bestuur van Zwemclub Koewacht (ZCK)

en Stichting Open Water Zwemmen Zeeuwsch Vlaanderen

Zie ook: PZC