Openwaterzwemmen langs Schouwen Duiveland

Datum: 
zaterdag, 6 juli, 2024 - 18:30

De zwemtocht

Kom mee genieten van de prachtige kust van Schouwen Duiveland en zwem op eigen tempo van de Brouwersdam naar Strand Renesse en geniet nog even na bij Strandpaviljoen de Schorpioen of De Haven van Renesse van uw prestatie!

De organisatie streeft naar laagdrempelige deelname om het openwater-zwemmen verder in populariteit te doen toenemen.

We zwemmen met het getij mee, wat zo'n 0,5 a 1,5 km/u voordeel geeft, onder uitgebreid toezicht van de Strandreddingsbrigade, eenieder op eigen nivo. 

Voor de sportieve zwemmer maken we dit jaar gebruik van tijdsregistratie. 

Tijdsregistratie

Alhoewel de tocht in de eerste plaats recreatief is, maken we wel gebruik van tijdsmeting. Hiertoe ontvangt iedere deelnemer bij aanmelden op het strand een chip die rond de enkel dient te worden bevestigd. De chips worden aan de finish weer ingenomen.

Uitslagen volgen kort na het einde van de race.

Bagagevervoer

Voor diegenen die bagage willen laten vervoeren van start naar finish zal er voor de start een aanhanger aanwezig zijn op het parkeerterrein bij de Brouwersdam. Deze zal tot vlak bij de finish op het strand gereden worden. 

De route

We zwemmen op enkele tientallen tot honderden meters van de waterlijn, parallel aan de kust van de Brouwersdam naar Renesse over een afstand van 4 km.

Er wordt altijd met de getijdenstroom méé gezwommen. Dit levert een snelheidsvoordeel voordeel van doorgaans zo'n 1 á 1,5 km/u.

Meer informatie en inschrijving: https://www.owzsd.nl/