3# Rijntocht van Driel naar Renkum

Datum: 
zaterdag, 14 september, 2013 - 00:00 t/m 23:45
Derde Rijntocht op 14 september 2013 http://www.rzcrenkum.com/Rijntocht.aspx

De Renkumse zwemvereniging RZC organiseert op 14 september 2013 voor de derde keer een zwemtocht over de Rijn. Na het geweldige succes uit 2011 en 2012 wil RZC de oude traditie uit de jaren vijftig en zestig blijven voortzetten. Er zijn drie mogelijke afstanden te zwemmen: De vijf kilometertocht start vlakbij de sluizen in Driel, de 2,5 km start onder de brug A50 en de 750 meter start ongeveer op de plek waar de Heelsumse beek in de Rijn stroomt. 

De zwemmers worden met een prachtig schip, De Compaen uit Arnhem, vanuit Renkum naar de verschillende startlocaties gebracht. Deze vaartocht maakt de Rijntocht tot een extra speciale ervaring. De zwemtocht begint dus met een sprong in de Rijn vanaf de boot .

In tegenstelling tot het vorig jaar kunnen kun alle zwemmers aan boord gaan bij de veerstoep in Renkum. We gaan dus niet meer via het terrein van Parenco. Start en finish vinden dus plaats aan het dag-recreatieterrein aan de veerweg.

Iedere prestatie is uniek
Door drie afstanden aan te bieden wil RZC iedereen die enigszins kan zwemmen een unieke mogelijkheid bieden om veilig op de prachtige Rijn te zwemmen. De vijf kilometertocht is uiteraard voor de geoefende buitenwaterzwemmers. De 2,5 kilometer is voor alle geoefende zwemmers die eens kennis willen maken met het open water zwemmen en de kortste afstand is er voor iedereen die nu eens keer niet tussen de tegeltjes en de chloorlucht van het zwembad wil zwemmen. 

Inschrijven kan nu al!

Vanwege de veiligheid van de zwemmers en de capaciteit van de boot, kunnen er maximaal 300 zwemmers mee doen. Deelname is op basis van volgorde van inschrijven. Wees er dus snel bij en schrijf je in met bijgaand inschrijfformulier.

Veiligheid voor alles

Zwemmen in de Rijn is normaal gesproken niet toegestaan en bovendien niet zonder gevaren. RZC en de Reddingsbrigade Renkum zorgen voor een veilig parcours en voldoende beveiliging voor de zwemmers zodat iedereen een geweldige tocht kan zwemmen. Zwemmers krijgen voor dat zij aan boord gaan van het schip, dan de benodigde veiligheidsinstructies.

Praktisch 

Op het terrein is een toilet aanwezig en is er een mogelijkheid voor omkleden. Er is echter geen stromend water en dus ook geen mogelijkheid om na afloop te douchen.

Kosten (contant te voldoen bij de registratie op 14 september voorafgaand aan de zwemtocht)

   750 meter  € 5.00
 2500 meter €  7.50
 5000 meter €10.00

 

Voor meer informatie kun u contact opnemen met RZC, Geert van Duinhoven.