U bent hier

wedstrijd (event) NED-KNZB

Bedankt!

Het zit er weer op! De achtste editie van de Biesbosch Open Water Race en het ONK 2021 zijn weer voorbij. 
 

De Biesboschzwemmers verrast door grote deelname ONK en BOWR

WERKENDAM / SLEEUWIJK Het komende weekend organiseren de Biesboschzwemmers ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie te Sleeuwijk de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race (BOWR). Op vrijdagavond staan de 3000m vrije slag masters, 2500m vrije slag junioren en 3000m schoolslag senioren gepland. De zaterdag begint om 9.00 uur met de 5000m vrije slag voor senioren en verder staan dan ook de 1500m schoolslag voor junioren en 2000m schoolslag voor masters gepland.

Foto's ONK en BOWR 2021

Op de website van de wedstrijd zijn ook diverse fotoreportages terug te vinden:

Uitslag ONK/BOWR2021 incl. prestatietochten

Na twee dagen zwemmen tussen de weilanden in de buurt van Sleeuwijk en Werkendam kijken De Biesboschzwemmers als organisator van de Open Nederlands Kampioenschappen open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race tevreden terug. Ondertussen is op de wedstrijdlocatie weinig meer te zien van het evenement dat heeft plaatsgevonden.

Met de winst van Sander Crooijmans en Serena Stel op de 5000m vrije slag senioren had men twee mooie winnaars op het hoofdnummer.

Programmaboek ONK/BOWR2021 online

De afgelopen dagen is er niet alleen hard gewerkt op de wedstrijdlocatie, maar ook achter de computer om een zo volledig mogelijk programmaboek in elkaar te zetten.

In tegenstelling tot de afgelopen jaren van de Biesbosch Open Water Race is er dit jaar voor gekozen om GEEN papieren versie te drukken. Het programmaboek is online te vinden en als men het wil kan men er zelf voor kiezen om het te printen.

Minder dan 24 uur om in te schrijven voor ONK en BOWR2021

Er is nog minder dan 24 uur om in te schrijven voor de Open Nederlands Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race. De weersvooruitzichten voor de komende week zien er goed uit met oplopende temperaturen. De watertemperatuur was vandaag 20,3 graden en dit is een halve graad hoger dan een week geleden.

Nog 4 dagen om in te schrijven voor ONK/BOWR

Op 10 en 11 september organiseren De Biesboschzwemmers de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race. De inschrijving loopt de laatste dagen lekker, maar er is ruimte voor meer deelnemers.

IJsselmeer Zwemmarathon: Tenzin Tieman

Tenzin gaat zich 11 september aan alweer z'n vierde oversteek wagen. Hier zijn verhaal:
Hallo, ik ben Tenzin Tieman, ik ben 20 jaar en woon in IJmuiden. Na mijn eerste oversteek als zestienjarige in 2017 heb ik nog twee keer deelgenomen aan deze marathon en hem in 2018 gehaald maar in 2019 helaas niet. Gedurende de pandemie is een hoop gecanceld en dus helaas ook de editie vorig jaar, waardoor ik dit jaar alweer toe ben aan mijn vierde IJsselmeer oversteek.

ONK Open Water Zwemmen & Biesbosch Open Water Race

Datum: 
vrijdag, 10 september, 2021 - 18:00 t/m zaterdag, 11 september, 2021 - 15:00

Het ONK Open Water Zwemmen en de Biesbosch Open Water Race worden op 10 en 11 september 2021 gehouden ter hoogte van de kruising Kooikamp/Vijcie in Sleeuwijk.

De inschrijving voor de wedstrijden sluit op zondag 5 september 2021 om 20.00 uur.

Meer informatie op https://bowr.nl

IJsselmeer Zwemmarathon: Lars Bottelier

Lars Bottelier is een van de deelnemers die op 11 september meedoet met onze IJsselmeer Zwemmarathon. Wat verwacht hij van deze dag? Lars aan het woord:
Het is goed en leuk om weer een openwaterwedstrijd op eigen bodem te hebben, dat is al lange tijd geleden voor mij.

Vergunning ONK/BOWR binnen

Ruim drie weken voor het begin van het ONK Open Water Zwemmen en de Biesbosch Open Water Race is de vergunning afgegeven door de Gemeente Altena. Hiermee komt het evenement steeds dichterbij.

Wat de maatregelen op de dagen worden, zullen we in de week voor de wedstrijden publiceren op de website en via de diverse sociale media.

49e Kanaalrace

Datum: 
zondag, 5 september, 2021 - 11:00 t/m 17:00

Beste zwemmers, zwemsters, openwater liefhebbers!

Per 31 juli staat de inschrijving open voor de 49e Kanaalrace te Vlissingen. Vanwege de beperkende maatregelen is deze wedstrijd alleen toegankelijk voor zwemmers en zwemsters die startgerechtigd zijn voor Zeeuwse verenigingen.

Het programma is te downloaden via bijgesloten PDF (zie hieronder) en inschrijvingen kunnen tot en met 19 augustus aanstaande via OLOWIS worden doorgegeven.

We hopen er een succesvolle wedstrijd van te kunnen maken!

Programma ONK Open Water Zwemmen & BOWR2021

Vandaag is het programma voor het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen en de Biesbosch Open Water Race definitief vastgesteld. Op OLOWIS stond het programma al ingevoerd, maar hier zijn toch nog wijzigingen opgekomen. De masters onderdelen 3000m vrije slag en 2000m schoolslag zijn verplaatst. De vrije slag wordt op vrijdag avond gezwommen en de schoolslag op zaterdag. Er hebben al diverse zwemmers ingeschreven voor deze onderdelen, we hopen dat zij ondanks deze wijziging toch meedoen op de ingeschreven onderdelen.

Virtueel Open Water Circuit

Uit de KNZB-nieuwsbrief van 23 juli 2023:

Wil jij je prestaties in het open water meten met anderen? Ook dit jaar is er weer de mogelijk om deel te nemen aan het Virtuele Open Water Circuit. Elke week kun je deelnemen aan een wedstrijd, gewoon, in je eigen omgeving of op je vakantieadres. Doe ook mee en zwem jouw afstanden op je eigen favoriete zwemlocatie.

ONK Open Water Zwemmen tijdens BOWR

Vandaag is bekend gemaakt door de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB) dat tijdens de Biesbosch Open Water Race (BOWR) ook de Open Nederlandse Kampioenschappen gehouden gaan worden.

De organisatie van de BOWR is de afgelopen tijd druk bezig geweest om alles voor te bereiden zodat er dit jaar toch een Nederlands Kampioenschap gehouden kan worden ondanks de coronaperikkelen.

Pagina's