U bent hier

wedstrijd (event) goede doel(en)

SingelSwim Utrecht (2024)

Datum: 
zondag, 9 juni, 2024 - 00:00 t/m 23:45

Zwem, SUP of kano mee!

De SingelSwim Utrecht is een zwemtocht door de oudste verdedigingsgracht van Nederland: de Utrechtse Singel. Het evenement staat volledig in het teken van fondsenverwerving en aandacht vragen voor de spierziekte FSHD. Op zondag 25 juni 2023 is er ruim €80.000 bij elkaar gezwommen, gesupt en gekanood door 300 helden!

Alkmaarse waterratten opgelet: waag een duik in de strijd tegen kanker

Op 9 juni komt zwemevenement Swim to Fight Cancer voor het eerst naar Alkmaar. Door het Noordhollandsch Kanaal te trotseren kunnen deelnemers hun steentje bijdragen aan kankeronderzoek en twee lokale goede doelen.

City Swim zwolle

Datum: 
zondag, 23 juni, 2024 - 08:30 t/m 12:00

De City Swim Zwolle is een zwemtocht van 2,7 kilometer door de mooiste gracht van Nederland. Meedoen kan individueel of in teamverband. Dit laatste betekent in een team van 3 zwemmers. Elke zwemmer neemt dan een deel van het parcours van ongeveer 900 meter voor zijn rekening. 

Swim to Fight Cancer, Gouda

Datum: 
zaterdag, 22 juni, 2024 - 00:00 t/m 23:45

De afstanden zijn: 

2.5 km 

1.000 meter

Kids Swim over 500 meter.

Inschrijving voor speciale 10e editie van Groningen Swim Challenge is open

De opening van de inschrijving voor de 10e jubileumeditie van de Groningen Swim Challenge is geopend. Het evenement vindt volgend jaar plaats op 31 augustus.

Het mijlpaaljaar wordt gevierd met een toevoeging aan het programma.

Uitreiking cheque aan Stichting ALS Nederland

Werkendam, 8 december 2023 – Tijdens de laatste editie van de Biesbosch Open Water Race is er geld opgehaald voor de Stichting ALS Nederland. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte ALS.

Foto's ONK en Biesboschzwemmers online

Afgelopen september zijn de laatste foto’s gemaakt door onze fotograaf beschikbaar gekomen. Er zijn veel foto’s gemaakt en we hebben deze in twee mappen gesplitst.

Er is een pagina met de podiumfoto’s en die is hier te vinden. De sfeer- en actiefoto’s staan op deze pagina.

Geslaagde zwemactie naar school voor goede doel

Westland 05.10.2023 - Op donderdagochtend 5 oktober zijn 2 leraren en 2 lereressen in een spontane actie voor het goede doel naar hun werk naar ISW Hoogeland gezwommen.

Bij docent meneer Weijer ontstond het idee om vanuit zijn woonplaats ’s-Gravenzande naar zijn werk in Naaldwijk te zwemmen.

Terugblik Open Water zwemmen seizoen 2023

Met een tropische afsluiting, het ONK, op vrijdag 8 en zaterdag 9 september in De Biesbosch bij Werkendam is een einde gekomen aan het open water zwemseizoen 2023. Een jaar waarin 15 organisaties met hart en ziel zich hebben ingezet om alle open water liefhebbers die we hebben in Nederland weer te laten genieten van een diversiteit aan wedstrijden. Van Appingedam, die we graag volgend jaar verwelkomen in het circuit tot aan Sluis, die volgend jaar juist toe zijn aan de 50e editie.

Vijftig zwemmers wagen loodzware overtocht van Texel naar Den Helder

Van Texel helemaal zwemmend naar Den Helder. Vijftig deelnemers zijn zaterdagmiddag die jaarlijkse uitdaging van Beach to Beach aangegaan. De omstandigheden waren dit jaar loodzwaar: door de stroming kwamen de sporters nauwelijks vooruit.

Door de onwillige stroming werden alle deelnemers na twee uur en drie kwartier uit het water gehaald. Vervolgens kregen ze de kans om tegelijkertijd de laatste achthonderd meter naar de finish af te leggen.

Vier vrienden wagen zich aan epische zwemtocht: Beach to Beach Swim 2023

Wat begon als een gedeelde passie voor waterpolo, groeide uit tot een hechte vriendschap tussen vier jongens uit Den Helder: Brent (21), Mike (21), Matthijs (20) en David (20). Ze verruilen zaterdag 9 september het zwembad voor de zee en nemen deel aan de elfde editie van de Beach to Beach Swim over het Marsdiep.

Tientallen Tholenaren zwemmen dit weekend over de Oosterschelde voor speeltuin

Ongeveer vijftig zwemmers zullen op zaterdag 2 september de golven van de Oosterschelde trotseren tijdens een zwemtocht van Stavenisse naar Sint-Annaland. Het evenement heeft als doel geld in te zamelen voor het opknappen van de speeltuin aan de Schoolstraat.

Margot zwemt ruim 7 kilometer op open zee voor het goede doel: ‘Van Texel naar Den Helder in 2 uur tijd’

Ruim 7 kilometer zwemmen door de golven, tegen de stroming in en tussen kwallen: Margot Smits (33) draait er haar hand niet voor om. Op zaterdag 9 september zwemt ze van Texel naar Den Helder op open zee om geld op te halen voor Kika.

9e editie Groningen Swim Challenge: het sportieve zwemfeest voor het goede doel

De stad Groningen maakt zich op voor de 9e editie van de Groningen Swim Challenge en Groningen City Swim die plaatsvindt op 26 augustus. Dit evenement heeft één doel: geld inzamelen voor het UMCG Kanker Research Fonds.

Swim to Fight Cancer, Nijmegen

Datum: 
zondag, 10 september, 2023 - 00:00 t/m 23:45

''Zwemmen voor het goede doel
De inschrijvingen voor Swim to Fight Cancer zijn al even geopend en er hebben al een aantal mooie edities plaatsgevonden. Je kunt dit jaar nog meezwemmen in Dordrecht, Maastricht, Middelburg, de Achterhoek en Nijmegen. Dat kan als individu of met je familie, vrienden buren of collega's. Zwem 2 kilometer of meer in open water en haal in jouw omgeving donaties op voor baanbrekend kankeronderzoek. Schrijf je snel in en zet jouw onmacht om in kracht! https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer''

Pagina's