U bent hier

Nederland

IISA official cursus

Voor geïnteresseerden!

Via deze weg willen wij jullie uitnodigen voor de eerste IISA official cursus in Nederland op 15 december 2018.

IISA officials hebben de taak om bij IISA evenementen zorg te dragen dat organisatoren zich aan de regels van de IISA houden. IISA officials zijn bevoegd als observer op te treden bij een IJs Mijl en zijn ervoor verantwoordelijk dat de IJs Mijl volgens de regels van de IISA wordt gezwommen.
Verder mogen zij kwalificaties afnemen in Nederland.

Langeafstandszwemmer Raymond Oosterbaan - Studiogesprek

De Goudse langeafstandszwemmer Raymond Oosterbaan is een liefhebber van lang én ver zwemmen. Hij zwom de Reeuwijkse surfplas, de Zevenhuizerplas en het IJsselmeer over, maar had nog een stunt in zijn hoofd. Hij maakt u deel van zijn ervaringen

Amstel Ice Swim 2018

Datum: 
zondag, 30 december, 2018 - 10:00

Wie durft zich te wagen aan een 50 meter, 100 meter, 200 meter, 500 meter of zelfs 1000 meter zonder wetsuit in het ijskoude water van Amstel.*
Op 30 december 2018 wordt in samenwerking met Sportmomentje de twee editie van de Amstel Ice Swim georganiseerd. 

De Amstel Ice Swim is onderdeel van de Ice Cup.

Programma en tijden (onder voorbehoud):
1. 1000m vrijeslag 10:00
2. 100m vrijeslag 12:00
3. 200m vrijeslag 13:00
4. 50m vrijeslag 13:45
5. 500m vrijeslag 14:30

Reddingsbrigade Nederland verfijnt vlaggengebruik

Reddingsbrigade Nederland vindt dat volwassenen én kinderen de betekenis van de waarschuwings- en signaleringsvlaggen bij open water moeten kennen. Reddingsbrigades constateren dat dit bij velen niet het geval is. Reddingsbrigade Nederland neemt initiatief om daarin verandering te brengen.

Openwaterzwemmer Pepijn Smits wil zich, na goud op EK Glasgow, klaarstomen voor Spelen 2020

Voor Pepijn Smits is het EK in Glasgow meer dan geslaagd. De 21-jarige openwaterzwemmer was voor het eerst actief op een EK en was op vier verschillende disciplines te zien. Als kers op de taart veroverde hij afgelopen zaterdag een gouden medaille tijdens het gemengde estafettezwemmen.

'Het Beest' Sharon van Rouwendaal blijkt ook maar een mens

Er was eens een Beest. Het was niet zomaar een beest. Het was een waterbeest. Ze woonde in Loch Lomond, het grootste en misschien ook wel diepste meer van Schotland. Het meer was koud, maar dat deerde niet. Het Beest bezat het water. Het was van haar. Anderen gunde ze hooguit druppels.

Van Rouwendaal blijft winnen en gaat door tot haar lichaam kapot is

Altijd hard zwemmen en niet zeuren. Succes gegarandeerd. Tenminste, als je Sharon van Rouwendaal heet en dat adagium tot lijfspreuk hebt verheven. Haar wereld is overzichtelijk: beestachtig trainen en tussendoor in voornamelijk open water wedstrijden winnen, zoals woensdag op de Europese kampioenschappen in het Schotse meer Loch Lomond.

‘Hoe pak je water?’

Wat met een grappige opmerking begon tijdens een zwemtechniektrainingskamp:
‘We kunnen er wel een boek over schrijven’,
werd vandaag werkelijkheid.

‘Hoe pak je water?’
Auteurs: Emily Brekelmans en Alexander Hulleman. 

Zwemmer Lars Bottelier bevestigt zijn opmars met nationale titel

Openwaterzwemmer Lars Bottelier (21) uit IJmuiden is in Heerjansdam Nederlands kampioen geworden op de vijf en tien kilometer.

Deelnemerslijsten 2e De Weerribben zwemtocht

Hierbij de (voorlopige en onder voorbehoud indeling van de Waves) deelnemerslijst van de 2e Weerribben zwemtocht (welke georganiseerd wordt door Sport-Active Nederland van oud Openwater Zwemmer Alexander Hulleman) 2018

3 daagse Zwemtocht

Datum: 
vrijdag, 24 augustus, 2018 - 16:00 t/m maandag, 27 augustus, 2018 - 14:00

Heb je wel eens bootje gevaren en gedacht hier zou ik willen zwemmen?

Van 24 t/m 26 augustus 2018 kun jij op 4 gave plekken zwemmen.

  1. Dwars door hartje Giethoorn (Bijzonder!)
  2. Door Nationaal Park de Weerribben (Fantastisch!)
  3. Blauwe meer (Schitterend helder midden in het bos)
  4. Bovenwijde (Zwem een rondje om een eiland!)

Deze 4 tochten horen bij de 3 daagse zwemtocht van Sport-Active Nederland: Mooie tochten zwemmen én genieten van de omgeving.

Reddingsbrigade Nederland

Er verdrinken in Nederland jaarlijks nog altijd zo’n 80 tot 100 mensen. Dat zijn er, gelukkig, veel minder dan vroeger. Bijna alle kinderen gaan tegenwoordig op zwemles. En waar ouders daar even het geld niet voor kunnen missen, zijn er mogelijkheden om daar steun in te kunnen krijgen.

Derde en laatste deel van de drieluik over de Lektocht Open Water Zwemklassieker

Datum: 
donderdag, 7 juni, 2018 - 21:15

Inmiddels is ook het derde en laatste deel van de Lektocht Open Water Klassieker gepubliceerd. Kijk voor de column op: http://georgesports.eu/nl/column186.html

Veel leesplezier!

Advies Waternet en gemeente: Ga niet zwemmen in de Vecht

Vorige week zijn tientallen kinderen ziek geworden na een verkoelende duik in de Vecht. Tijdens het broeierige weer van vorige week sprongen een aantal kinderen op verschillende plekken binnen de gemeentegrenzen in de Vecht. Zij allen werden in de avond of de dag erna getrakteerd op griepverschijnselen.

Deel 2 van de drieluik over de openwater klassieker De Lektocht geplaatst

Datum: 
zondag, 3 juni, 2018 (Hele dag)

Inmiddels is deel 2 van de drieluik over de Open Water Klassieker De Lektocht geplaatst. Voor meer informatie,ga naar

Rondje Pampus 2018

Datum: 
zondag, 26 augustus, 2018 - 08:00

Zwemmen in het IJsselmeergebied is een unieke ervaring. Rondje Pampus is ooit gestart om aandacht te vragen voor waterkwaliteit in het IJsselmeergebied. Nu is het uitgegroeid tot een terugkerend event met ruim 250 recreatie- en wedstrijdzwemmers. Een deel van de opbrengst van de zwemmers en sponsoren gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat Vogelbescherming Nederland, die samen met andere organisaties werkt aan het verbeteren van de waternatuur in het IJsselmeergebied.

Zwem jij ook mee?