U bent hier

Nederland

Deelnemerslijsten 2e De Weerribben zwemtocht

Hierbij de (voorlopige en onder voorbehoud indeling van de Waves) deelnemerslijst van de 2e Weerribben zwemtocht (welke georganiseerd wordt door Sport-Active Nederland van oud Openwater Zwemmer Alexander Hulleman) 2018

3 daagse Zwemtocht

Datum: 
vrijdag, 24 augustus, 2018 - 16:00 t/m maandag, 27 augustus, 2018 - 14:00

Heb je wel eens bootje gevaren en gedacht hier zou ik willen zwemmen?

Van 24 t/m 26 augustus 2018 kun jij op 4 gave plekken zwemmen.

  1. Dwars door hartje Giethoorn (Bijzonder!)
  2. Door Nationaal Park de Weerribben (Fantastisch!)
  3. Blauwe meer (Schitterend helder midden in het bos)
  4. Bovenwijde (Zwem een rondje om een eiland!)

Deze 4 tochten horen bij de 3 daagse zwemtocht van Sport-Active Nederland: Mooie tochten zwemmen én genieten van de omgeving.

Reddingsbrigade Nederland

Er verdrinken in Nederland jaarlijks nog altijd zo’n 80 tot 100 mensen. Dat zijn er, gelukkig, veel minder dan vroeger. Bijna alle kinderen gaan tegenwoordig op zwemles. En waar ouders daar even het geld niet voor kunnen missen, zijn er mogelijkheden om daar steun in te kunnen krijgen.

Derde en laatste deel van de drieluik over de Lektocht Open Water Zwemklassieker

Datum: 
donderdag, 7 juni, 2018 - 21:15

Inmiddels is ook het derde en laatste deel van de Lektocht Open Water Klassieker gepubliceerd. Kijk voor de column op: http://georgesports.eu/nl/column186.html

Veel leesplezier!

De techniek achter de Elfstedenzwemtocht: 'als ik onderkoeld raak, is het klaar'

Over 75 dagen start Maarten van der Weijden in Leeuwarden zijn Elfstedenzwemtocht: tweehonderd kilometer door de Friese vaarten, meren en kanalen, om geld op te halen voor kankeronderzoek. Zo'n tocht is niet zonder gevaren, want: hoe hou je jezelf warm tijdens de koude nachten?

Advies Waternet en gemeente: Ga niet zwemmen in de Vecht

Vorige week zijn tientallen kinderen ziek geworden na een verkoelende duik in de Vecht. Tijdens het broeierige weer van vorige week sprongen een aantal kinderen op verschillende plekken binnen de gemeentegrenzen in de Vecht. Zij allen werden in de avond of de dag erna getrakteerd op griepverschijnselen.

Deel 2 van de drieluik over de openwater klassieker De Lektocht geplaatst

Datum: 
zondag, 3 juni, 2018 (Hele dag)

Inmiddels is deel 2 van de drieluik over de Open Water Klassieker De Lektocht geplaatst. Voor meer informatie,ga naar

Rondje Pampus 2018

Datum: 
zondag, 26 augustus, 2018 - 08:00

Zwemmen in het IJsselmeergebied is een unieke ervaring. Rondje Pampus is ooit gestart om aandacht te vragen voor waterkwaliteit in het IJsselmeergebied. Nu is het uitgegroeid tot een terugkerend event met ruim 250 recreatie- en wedstrijdzwemmers. Een deel van de opbrengst van de zwemmers en sponsoren gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat Vogelbescherming Nederland, die samen met andere organisaties werkt aan het verbeteren van de waternatuur in het IJsselmeergebied.

Zwem jij ook mee?