U bent hier

marathons

Bottelier verbreekt 10 jaar oude recordtijd tijdens IJsselmeermarathon

IJmuidenaar/Regio – IJmuidenaar Lars Bottelier heeft op zondag 11 september het 10 jaar oude record verbroken van Marcel Schouten tijdens de IJsselmeermarathon van Stavoren naar Medemblik. De openwaterzwemmer had 4 uur, 9 minuten en 36 seconden nodig om de klassieke oversteek van Stavoren naar Medemblik te volbrengen. Ruim sneller dan 10 jaar geleden, toen Marcel Schouten de 22 km lange oversteek volbracht in een tijd van 4 uur en 18 minuten.

Foto's NK Marathonzwemmen 2022

Achterstallig! Richard Broer is vergeten om zijn foto's van het NK marathonzwemmen en de IJsselmeerzwemmarathon te publiceren. De foto's zijn van zijn hand, met uitzondering van de foto's waar hij zelf op staat. die zijn genomen door Gerda Holla, waarvoor dank!

Brit (36) zwemt twee dagen non-stop door Loch Ness, ligt daarna in ziekenhuis

Een Britse avonturier heeft ruim twee dagen lang non-stop door Loch Ness in Schotland gezwommen. Daarmee brak de 36-jarige Ross Edgley het record voor openwaterzwemmen in het beroemde Schotse meer.

Snelle en unieke editie van de IJsselmeer Zwemmarathon; ‘Wat een eind’

MEDEMBLIK – Lars Bottelier heeft de IJsselmeer Zwemmarathon 2022 gewonnen in een recordtijd van 4:09:36,77. Hij was daarmee ruim sneller dan het oude record van Marcel Schouten. Ook nummer 2 Jan Hercog (4:16:42,81) zwom onder de oude recordtijd. De watercondities waren uniek op het IJsselmeer. Een spiegelvlak water bijna zonder golven, dat maak je niet vaak mee. Dat zorgde dus voor snelle tijden bij de overtocht van Stavoren naar Medemblik, een zwemtocht van ruim 22 kilometer.

All those questions I’m asked as a marathon swimmer

In mijn struinen over internet kwam ik de volgende blog tegen met veel vragen die mij ook gesteld worden.

I drafted this blog to help a conversation with new work colleagues. They haven’t quite got their heads around my swimming so I suggested a session over a few wines could help. But this ended up being quite an extensive list (and probably more than what my colleagues bargained for!) so I thought others may appreciate it too.

Openwaterzwemmer Lars Bottelier zwemt op IJsselmeer het tien jaar oude record van Marcel Schouten uit de boeken

Op het Nederlands kampioenschap marathonzwemmen heeft IJmuidenaar Lars Bottelier zondag het record (4.18,05) van Haarlemmer Marcel Schouten uit 2012 uit de boeken gezwommen. Bottelier klokte zondag bij de 22 kilometer lange oversteek van het IJsselmeer tussen Stavoren en Medemblik een tijd van 4.09,36 uur.

Uitslagen IJsselmeer zwemmarathon 2022

Een succesvolle editie van de IJsselmeer Zwemmarathon.

Lars Bottelier won de race in een recordtijd van 4:09:36,77, ruim onder het oude record van Marcel Schouten.
Ook nummer 2 Jan Hercog (4:16:42,81) zwom onder de oude recordtijd.
Bas Takken finishte als derde en tweede Nederlander in een tijd van 4:21:33,01.

Geen start voor Tristan en Sem IJsselmeermarathon 2022

Vanwege onvoldoende boten heeft de organisatie in goed overleg met de coach van DZK besloten de deelname van beide zwemmers van die vereniging te cancelen. Tristan en Sem zullen helaas niet deelnemen aan de IJsselmeer zwemmarathon 2022.

NOODOPROEP: BOTEN GEZOCHT IJsselmeermarathon

Ondanks grote inspanningen van de organisatie komen we voor de wedstrijd komende zondag nog drie à vier boten te kort. We hebben nog een aantal oproepen uitgezet waardoor er wellicht morgen nog een boot/boten bij kunnen komen. Aangezien veiligheid van de hoogste prioriteit is, zal het, mocht het niet gaan lukken, consequenties hebben voor een aantal deelnemers komende zondag. Ben jij of ken jij iemand met een boot en kun je zondag varen laat het ons dan alsjeblieft meteen weten. Morgenavond beslissen wij, bij botentekort, voor welke zwemmers dit consequenties gaat hebben.

Paralympiër Bas Takken doet mee aan Nederlands kampioenschap marathonzwemmen

Als echte West-Fries weet Bas Takken al vanaf zijn tiende dat hij een keer het IJsselmeer over wilde zwemmen. De 22 kilometer lange oversteek tussen Stavoren en Medemblik staat al even in de top 10 van zijn persoonlijke bucketlist. Voor de 23-jarige Horinees, die zich in 2015 bij de Paralympische selectie voegde, gaat komende zondag eindelijk die vurige wens in vervulling.

Deelnemersveld gaat zorgen voor strijd op het IJsselmeer

Dit jaar hebben we mooie mix van internationale topzwemmers en nationale helden. Een tiental zwemmers zal op 11 september aan de IJsselmeer Zwemmarathon deelnemen. De start zal om 10.00 uur plaats vinden in de haven van Stavoren en naar verwachting, afhankelijk van de omstandigheden, verwachten we de eerste deelnemers rond 14.30 uur in Medemblik.

IJsselmeer Zwemmarathon Jan Hercog

IJsselmeer Zwemmarathon

De tiende en laatste deelnemer is Jan Hercog uit Duitsland. Hij kwalificeerde zich met een 10 km tijd van 1:49:07. We wensen Jan heel veel succes bij zijn IJsselmeer oversteek.

IJsselmeer Zwemmarathon Bas Takken

IJsselmeer Zwemmarathon

De negende deelnemer is Bas Takken. Afgelopen donderdag zwom hij de limiet in Amersfoort: 2:12 in een zwembad. Hier zijn verhaal:

Gemiddeld elke dag zwemt iemand van Dover naar de Franse kust

Vorig jaar maakten ongeveer vierhonderd waaghalzen de 32 kilometer lange oversteek tussen het Engelse Dover en het Franse Cap Gris-Nez. Nu u nog. Let wel: alleen met een standaardzwempak zwemt u gewettigd Het Kanaal over.

Sinds 1875 deden al duizenden mensen het u voor. Dat zegt wat over de populariteit van de oversteek die ook weleens de ‘Mount Everest van de zeeën’ wordt genoemd. Vorig jaar zwommen er bijna vierhonderd mensen Het Kanaal over. Dit jaar zitten we aan honderdtachtig zwemmers. Daar zullen er nog enkele tientallen bijkomen, want het ‘oversteekseizoen’ loopt nog tot begin oktober.

IJsselmeer Zwemmarathon Jorgos Skotadis

IJsselmeer Zwemmarathon

De achtste deelnemer aan onze zwemmarathon is Jorgos Skotadis, een 'oude bekende'. Vanaf 2018 heeft hij al onze marathons gewonnen. Ook dit jaar gaat hij er weer voor. Hier zijn verhaal:

Pagina's