U bent hier

solo

Turkse zwemmer moet de race staken vanwege kwallensteken

De Turkse marathonzwemmer Bengisu Avcı, bijgenaamd 'Ocean Girl', heeft haar poging om over het Molokai-kanaal te zwemmen stopgezet nadat ze tijdens het laatste stuk van de 45 kilometer lange race meerdere kwallenbeten had opgelopen.

Doping controles, zelfs na Het Kanaal

Honor Organization the Channel Swimming Association has in place a leading practice when it comes to performance enhancing drugs. In addition to written rules/guidance to swimmers, they also do some random testing > APPLAUSE!.

131 kilometer aan één stuk: ultrasporter Matthieu Bonne breekt wereldrecord openwaterzwemmen

Ultrazwemmer Matthieu Bonne heeft het wereldrecord non-stop zwemmen in zee gebroken. De ultrasporter uit Bredene legde de afgelopen 60 uur en 55 minuten 131 kilometer aan één stuk af in de Baai van Korinthe in Griekenland. "Ik kan het niet geloven", geeft hij mee in een eerste reactie. "De laatste kilometers waren heel zwaar." 

Bijtende kwallen, illegale aankomst in Frankrijk: niks houdt Jeroen tegen Kanaal over te steken

Bijtende kwallen, natte lunches, een illegale aankomst in Franrijk. Er zijn obstakels genoeg, maar Briellenaar Jeroen Breugelmans is vastbesloten om Het Kanaal over te zwemmen.

Half juli wil hij de oversteek maken. Met een voorbereiding van anderhalf jaar in de armen en benen. De 45-jarige Jeroen Breugelmans weet zeker dat hij gaat slagen.

Piet Ooms was begin vorige eeuw de eerste Nederlandse zwemgrootheid

Piet Ooms was één van de beste Nederlandse openwaterzwemmers aller tijden. Hij was ook één van de eerste Nederlandse sporters die tot ver in het buitenland bekend werd. Het succes kwam hem alleen niet aanwaaien, want Dikke Piet’ moest er hard voor trainen.

De op 11 december 1884 in Amsterdam geboren Ooms won al op tienjarige leeftijd zijn eerste wedstrijd. ´De eerste prijs werd gewonnen door de aardige, kleine dikke Pietje Ooms´, aldus het Overijssels dagblad in de jaren vijftig.

Kleine Piet werd groter, slanker, sterker en sneller. Dat kwam onder meer door zijn trainingsarbeid binnen en buiten het zwembad. Zo ging hij als hij uit school kwam, naar het Weesperplein en liep dan hard achter de paardentram naar het Centraal Station.

Gemiddeld elke dag zwemt iemand van Dover naar de Franse kust

Vorig jaar maakten ongeveer vierhonderd waaghalzen de 32 kilometer lange oversteek tussen het Engelse Dover en het Franse Cap Gris-Nez. Nu u nog. Let wel: alleen met een standaardzwempak zwemt u gewettigd Het Kanaal over.

Sinds 1875 deden al duizenden mensen het u voor. Dat zegt wat over de populariteit van de oversteek die ook weleens de ‘Mount Everest van de zeeën’ wordt genoemd. Vorig jaar zwommen er bijna vierhonderd mensen Het Kanaal over. Dit jaar zitten we aan honderdtachtig zwemmers. Daar zullen er nog enkele tientallen bijkomen, want het ‘oversteekseizoen’ loopt nog tot begin oktober.

Middelburgse zeezwemmer Gertjan Nieuwenkamp euforisch na monstertocht

Zeezwemmer Gertjan Nieuwenkamp uit Middelburg heeft zijn rondje Walcheren van ongeveer 50 kilometer zonder problemen voltooid. Om half vijf werd hij zondagmiddag door een grote groep familieleden en vrienden binnengehaald op het Badstrand in Vlissingen.

Stefan van der Pal volbrengt eerste onderdeel ‘Elfstedentriathlon’ met succes: 200 kilometer zwemmen

Hij bereidde zich er jaren op voor en dat heeft zijn vruchten afgeworpen: Stefan van der Pal voltooide het eerste – en misschien ook wel zwaarste – onderdeel van zijn ‘Elfstedentriathlon’. Net als Maarten van der Weijden eerder al eens deed, zwom Van der Pal de gehele Elfstedentocht: oftewel 200 kilometer.

Marit Boots zwemt het IJsselmeer over

Het is 17:45 u. Het is rustig in Medemblik. Op een paar meerkoeten na is het stil
op het water. Maar de avondrust wordt verstoord, in de verte klinkt een ritmisch gepuf en gespetter van water. Kapers op de kust? Een vogel? Nee geen vreemde vogel, maar wel een ander bijzonder geval. Marit onderweg naar de finish van haar IJsselmeeroversteek!

Duitser zwemt naar Nederland, maar tocht is levensgevaarlijk: ’Na drie dagen al darminfectie’

Dat de Duitser Joseph Hess van uitdagingen houdt, is wel duidelijk: de 34-jarige zwemt in 25 dagen van Zwitserland naar Hoek van Holland. Hij wil in een recordtijd van de bron van de Rijn (Tomameer) naar de monding van de Rijn (Noordzee) zwemmen. Maar die tocht is niet geheel zonder risico’s.

LUMC-arts zwemt 64 km in open water voor hartpatiëntjes

LEIDEN – Zaterdag zwemt Remco Berendsen, arts in het LUMC, 64 km in open water. Hiermee zet hij zich in voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen. Patiëntjes die hij maar al te vaak op zijn tafel krijgt.

Dubbele Kanaaloversteek

Het is Maarten gelukt! 18 uur en 45 minuten na zijn vertrek uit het Engelse kustplaatsje Dover tikte hij dan eindelijk de Engelse kust weer aan op Shakespeare Beach. In de nacht van zaterdag op zondag sprong Maarten om 3:44 uur de zee in. De eerste uren waren koud en zwaar. Coach Marcel van der Togt veranderde de voedingsstrategie en begon met het schenken van thee. Elke 20 minuten werd er wat drinken en eten gegeven. Het enige houvast voor Maarten tijdens zijn zwemtocht op zee. 8 uur en 54 minuten later klom hij na 51km aan wal bij Calais aan de Franse kant van het kanaal.

Maarten van der Weijden steekt twee keer in een dag Het Kanaal over

Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden heeft zijn zwemtocht van Engeland naar Frankrijk en weer terug succesvol afgerond. Hij heeft er ruim 19 uur over gedaan om Het Kanaal tussen Dover en Calais twee keer over te steken.

Hemelsbreed is dat een afstand van 33 kilometer, maar Van der Weijden merkte op de heenweg al dat de stroming en de wind die afstand snel langer kunnen maken. Op de heenweg vanuit Dover zwom hij daardoor 18 kilometer om, waarmee de afstand tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland voor hem neerkwam op 51 kilometer.

Gehandicapte Erwin van Emmerik uit Zoetermeer zwemt Noord Aa over

Wanneer de gehandicapte zwemmer Erwin van Emmerik volgende maand de Noord Aa over zwemt, wordt hij niet alleen door zijn broer Martijn gesteund. In de begeleidende reddingsboot van de Zoetermeerse Watersportvereniging 'Noord Aa' vaart ook lange-afstandzwemmer Richard Broer mee.

Daarmee heeft Van Emmerik zich verzekerd van de enorme ervaring van de gelauwerde kilometervreter Broer. ,,Martijn fungeert als tolk, want Erwin is door zijn handicap moeilijk te verstaan. Tijdens de trainingen begrijpen we elkaar wel, maar wanneer Erwin geconcentreerd zijn kilometer naar de overkant van de plas zwemt, dan komt het aan op een goede communicatie", aldus Broer.

Roel van Beek doet verslag van zijn Straat van Gibraltar oversteek

Yes! De Straat van Gibraltar kan afgevinkt worden. Het plan om dé Straat over te zwemmen is met succes voltooid. Waar we in eerste instantie al in 2016 zouden starten, was dit met een jaar uitgesteld. De schipper was ziek en in 2017 zouden we een 100% startplek hebben en zo geschiedde. (Red noww.nl: de rest van da pagina duurt even door de foto's)

Pagina's