U bent hier

IJsselmeerzwemmarathon, Stavoren-Medemblik, DES (KNZB)

Website Swim4Brains is live!

Op 24 augustus 2024, tegelijk met de NK Marathon is de eerste Swim-4-Brains. Dit event is een oversteek over het IJsselmeer van Stavoren naar Medemblik. Meer info op de net gelanceerde website.

IJsselmeer Zwemmarathon - onder voorbehoud (2024)

Datum: 
zaterdag, 24 augustus, 2024 - 00:00 t/m 23:45

IJsselmeer Zwemmarathon (onder voorbehoud) georganiseerd door DES i.s.m. de Stichting tot behoud van de IJsselmeerzwemmarathon.

Werk aan de winkel voor organisatie NK marathonzwemmen om meer deelnemers aan te trekken

De Australische Madisyn Armstrong heeft bij de vrouwen het Nederlands kampioenschap marathonzwemmen gewonnen. IJmuidenaar Tenzin Tieman tikte een kwartier later als snelste man aan in de haven van Medemblik.

De Uitdagende IJsselmeer Zwemmarathon: 22 Kilometer van Stavoren naar Medemblik

De IJsselmeer Zwemmarathon, een van de meest uitdagende openwaterzwemevenementen ter wereld, trekt elk jaar zwemmers en enthousiastelingen van over de hele wereld aan. Met een indrukwekkende afstand van 22 kilometer over het uitgestrekte IJsselmeer, is dit evenement niet alleen een fysieke proef, maar ook een viering van vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Volg de IJsselmeer Zwemmarathon 2023 *Update 12-8-2023 parcours wijziging*

PARCOURS WIJZIGING

Door de voorspelde weersomstandigheden hebben wij er voor gekozen om het parcours van de IJsselmeer Zwemmarathon te wijzigen.
In plaats van Stavoren naar Medemblik te zwemmen, wordt de route als volgt.

IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik één van de zwaarste ter wereld

Liefhebbers van het openwaterzwemmen doen zondag 13 augustus mee aan de IJsselmeer Zwemmarathon van Stavoren naar Medemblik. Dit evenement wordt voor de 54e keer gehouden in wedstrijdverband. Dit jaar nemen vijf zwemmers deel aan deze monstertocht over 22 kilometer.

IJsselmeer Zwemmarathon 2023 Tenzin Tieman

Even voorstellen (1):

De komende weken stellen we de deelnemers van de IJsselmeer Zwemmarathon 2023 voor.
De aftrap is voor de zesvoudige deelnemer..

Tenzin Tieman.
De IJsselmeer Zwemmarathon wordt de 6de overtocht voor Tenzin.
Bij de laatste editie verpulverde Tenzin zijn persoonlijke record.
Zijn tijd staat nu op 5.15.07, waarmee hij derde werd op het NK marathon 2022.
In 2021 greep die enkele maanden na een heftig ongeluk de Nederlandse Titel op de NK marathon zwemmen.

IJsselmeerzwemmarathon, DES - KNZB Klassieker

Datum: 
zondag, 13 augustus, 2023 - 00:00 t/m 23:45

IJsselmeerzwammarathon, de zwaarste wedstrijd in Nederland van Stavoren naar Medemblik

Bottelier verbreekt 10 jaar oude recordtijd tijdens IJsselmeermarathon

IJmuidenaar/Regio – IJmuidenaar Lars Bottelier heeft op zondag 11 september het 10 jaar oude record verbroken van Marcel Schouten tijdens de IJsselmeermarathon van Stavoren naar Medemblik. De openwaterzwemmer had 4 uur, 9 minuten en 36 seconden nodig om de klassieke oversteek van Stavoren naar Medemblik te volbrengen. Ruim sneller dan 10 jaar geleden, toen Marcel Schouten de 22 km lange oversteek volbracht in een tijd van 4 uur en 18 minuten.

Foto's NK Marathonzwemmen 2022

Achterstallig! Richard Broer is vergeten om zijn foto's van het NK marathonzwemmen en de IJsselmeerzwemmarathon te publiceren. De foto's zijn van zijn hand, met uitzondering van de foto's waar hij zelf op staat. die zijn genomen door Gerda Holla, waarvoor dank!

Snelle en unieke editie van de IJsselmeer Zwemmarathon; ‘Wat een eind’

MEDEMBLIK – Lars Bottelier heeft de IJsselmeer Zwemmarathon 2022 gewonnen in een recordtijd van 4:09:36,77. Hij was daarmee ruim sneller dan het oude record van Marcel Schouten. Ook nummer 2 Jan Hercog (4:16:42,81) zwom onder de oude recordtijd. De watercondities waren uniek op het IJsselmeer. Een spiegelvlak water bijna zonder golven, dat maak je niet vaak mee. Dat zorgde dus voor snelle tijden bij de overtocht van Stavoren naar Medemblik, een zwemtocht van ruim 22 kilometer.

Openwaterzwemmer Lars Bottelier zwemt op IJsselmeer het tien jaar oude record van Marcel Schouten uit de boeken

Op het Nederlands kampioenschap marathonzwemmen heeft IJmuidenaar Lars Bottelier zondag het record (4.18,05) van Haarlemmer Marcel Schouten uit 2012 uit de boeken gezwommen. Bottelier klokte zondag bij de 22 kilometer lange oversteek van het IJsselmeer tussen Stavoren en Medemblik een tijd van 4.09,36 uur.

Uitslagen IJsselmeer zwemmarathon 2022

Een succesvolle editie van de IJsselmeer Zwemmarathon.

Lars Bottelier won de race in een recordtijd van 4:09:36,77, ruim onder het oude record van Marcel Schouten.
Ook nummer 2 Jan Hercog (4:16:42,81) zwom onder de oude recordtijd.
Bas Takken finishte als derde en tweede Nederlander in een tijd van 4:21:33,01.

Geen start voor Tristan en Sem IJsselmeermarathon 2022

Vanwege onvoldoende boten heeft de organisatie in goed overleg met de coach van DZK besloten de deelname van beide zwemmers van die vereniging te cancelen. Tristan en Sem zullen helaas niet deelnemen aan de IJsselmeer zwemmarathon 2022.

NOODOPROEP: BOTEN GEZOCHT IJsselmeermarathon

Ondanks grote inspanningen van de organisatie komen we voor de wedstrijd komende zondag nog drie à vier boten te kort. We hebben nog een aantal oproepen uitgezet waardoor er wellicht morgen nog een boot/boten bij kunnen komen. Aangezien veiligheid van de hoogste prioriteit is, zal het, mocht het niet gaan lukken, consequenties hebben voor een aantal deelnemers komende zondag. Ben jij of ken jij iemand met een boot en kun je zondag varen laat het ons dan alsjeblieft meteen weten. Morgenavond beslissen wij, bij botentekort, voor welke zwemmers dit consequenties gaat hebben.

Pagina's